NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

OK

OKCancel

Thank you

Close

Tips om goed te eten na je vijftigste

 • favoriet

Goede eetgewoontes zijn van jongs af aan belangrijk maar door de menopauze zijn sommige vrouwen soms genoodzaakt om de basis van hun eetgewoontes te herzien. Hierbij enkele tips om goed en beter te eten na je vijftigste.

Vijftig worden is in veel opzichten een "overgang" voor vrouwen. Deze tweede helft van het leven, synoniem aan menopauze, gaat vaak gepaard met lichamelijke veranderingen, zodat het belangrijk is om het eetpatroon zo aan te passen dat er goed te leven valt met de veranderingen die verband houden met de leeftijd en het stoppen van de menstruatiecyclus.

 • Eerste reactie: pas op met die trek in vet en zoetigheid!
  Hierdoor vermindert de behoefte aan goede voedingsmiddelen die rijk zijn aan onmisbare voedingsstoffen (zoals proteïnen) en worden er extra kilo's opgeslagen rond de buik. In het dagelijkse leven betekent dit minder consumptie van boter, olie (2 eetlepels per dag) en kaas (niet meer dan 30 g/dag)
 • Let ook op koolhydraten
  Zonder ze helemaal uit het menu te schrappen, is het wel verstandig om te kiezen voor koolhydraten met een lage glycemische index zoals linzen, granen en volkorenbrood.
 • Ook het hart en de botten hebben meer aandacht nodig
  Om die te beschermen is het belangrijk om te kiezen voor « goede vetten » (vette vis en lijnolie) en te zorgen dat u meer calcium binnenkrijgt. Eet echter ook voldoende proteïnen en producten die rijk zijn aan vitamine D (vis, boter, eieren, champignons).
 • En tot slot zou het jammer zijn om van eetpatroon te veranderen zonder voedingsmiddelen toe te voegen die bekend staan om hun antioxidante werking (zoals kool, knoflook, groene thee, rode vruchten, citrusfruit etc.)

Wilt u recepten lezen voor gezonde maaltijden die helpen tegen huid-veroudering? Meer weten? Bezoek de pagina voor meer informatie en artikelen over anti-huidveroudering.

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

 • 17017Substitutief Complex - Concentraat
  00NEOVADIOLFACE CARESerumTegen huidveroudering
  Concentraat tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol Substitutief Complex
 • 17014Substitutief Complex - Normale tot Gemengde Huid
  4.76NEOVADIOLFACE CAREDagcrèmeTegen huidveroudering
  Dagcrème tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol Substitutief Complex
 • 17015Substitutief Complex - Droge Huid
  4.33NEOVADIOLFACE CAREDagcrèmeTegen huidveroudering
  Dagcrème tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol Substitutief Complex
 • Meest gelezen

  go to top