NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

OK

OKCancel

Thank you

Close

Haarverlies: tips om een van de symptomen van de overgang helpen tegen te gaan.

 • favoriet

Haaruitval, naast tal van andere klachten zoals opvliegers, kan voor veel vrouwen een van de symptomen van de overgang zijn. Hierbij wat tips om de gevolgen de beperken.

De groei van het haar wordt onder andere geregeld door bepaalde hormonen, waaronder oestrogenen. Deze vrouwelijke hormonen stimuleren de groei van het haar en helpen het haarzakje beschermen Is de menopauze eenmaal een feit, dan verdwijnen de hormoonschommelingen door de menstruatie en daalt de oestrogeenproductie drastisch. Met als een gevolg dat haren dunner worden en minder snel zullen groeien. Om dit kenmerk van de overgang te verhelpen, geeft Vichy het volgende advies:

Voeg ijzer en biotine toe aan uw eetpatroon!

IJzer speelt een cruciale rol bij het helpen voorkomen van haaruitval en biotine heeft de bijnaam « haargroeivitamine ». Eet daarom vis, noten, bonen, gevogelte, sla, tomaten en wortels. Zodat u voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt die de haargroei ten goede komen.

Kies bij voorkeur voor omega 3.

Deze vetzuren, die onder andere zitten in tonijn, makreel, lijnzaad en noten, helpen het haar te hydrateren en groei te bevorderen.


Bevorder de haargroei.

Bepaalde kruiden voeden het haar en/of stimuleren de bloedsomloop en de activiteit van de hoofdhuid. Dit zijn onder andere Aloë Vera, ginseng, lavendel en rozemarijn.

Ontdek wat u nog meer kunt doen tegen haaruitval.
Heeft u last van uw huid als gevolg van de menopauze? Lees verder over overgangsklachten en de huid.

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

 • 17017Substitutief Complex - Concentraat
  00NEOVADIOLFACE CARESerumTegen huidveroudering
  Concentraat tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol Substitutief Complex
 • 17014Substitutief Complex - Normale tot Gemengde Huid
  4.76NEOVADIOLFACE CAREDagcrèmeTegen huidveroudering
  Dagcrème tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol Substitutief Complex
 • 17015Substitutief Complex - Droge Huid
  4.33NEOVADIOLFACE CAREDagcrèmeTegen huidveroudering
  Dagcrème tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol Substitutief Complex
 • Meest gelezen

  Haar

  Haaruitval en de invloed van het seizoen: oorzaken en oplossingen

  Niet iedereen is blij met de komst van de lente, want waar sommigen het voorjaar associëren met de terugkeer van de bloemen en de vogels, associëren sommige de lente met kaalheid. Lente staat net als herfst namelijk synoniem voor haaruitval. Als u zich aangesproken voelt en als u naar oplossingen zoekt, dan zal het volgende u zeker interesseren.

  lees het artikel

  go to top