OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Segment :

Haarverlies: tips om een van de symptomen van de overgang helpen tegen te gaan.

 • favoriet

Haaruitval, naast tal van andere klachten zoals opvliegers, kan voor veel vrouwen een van de symptomen van de overgang zijn. Hierbij wat tips om de gevolgen de beperken.

Haarverlies: tips om een van de symptomen van de overgang helpen tegen te gaan.

De groei van het haar wordt onder andere geregeld door bepaalde hormonen, waaronder oestrogenen. Deze vrouwelijke hormonen stimuleren de groei van het haar en helpen het haarzakje beschermen Is de menopauze eenmaal een feit, dan verdwijnen de hormoonschommelingen door de menstruatie en daalt de oestrogeenproductie drastisch. Met als een gevolg dat haren dunner worden en minder snel zullen groeien. Om dit kenmerk van de overgang te verhelpen, geeft Vichy het volgende advies:

Voeg ijzer en biotine toe aan uw eetpatroon!

IJzer speelt een cruciale rol bij het helpen voorkomen van haaruitval en biotine heeft de bijnaam « haargroeivitamine ». Eet daarom vis, noten, bonen, gevogelte, sla, tomaten en wortels. Zodat u voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt die de haargroei ten goede komen.

Kies bij voorkeur voor omega 3.

Deze vetzuren, die onder andere zitten in tonijn, makreel, lijnzaad en noten, helpen het haar te hydrateren en groei te bevorderen.


Bevorder de haargroei.

Bepaalde kruiden voeden het haar en/of stimuleren de bloedsomloop en de activiteit van de hoofdhuid. Dit zijn onder andere Aloë Vera, ginseng, lavendel en rozemarijn.

Ontdek wat u nog meer kunt doen tegen haaruitval.
Heeft u last van uw huid als gevolg van de menopauze? Lees verder over overgangsklachten en de huid.

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

 • Concentraat tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol Substitutief Complex
 • Dagcrème tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol Substitutief Complex
 • Dagcrème tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol Substitutief Complex
 • Meest gelezen

  Tips voor dikker haar: hoe kan je dikker haar krijgen?

  Advies van Experts

  Tips voor dikker haar: hoe kan je dikker haar krijgen?

  Dikker haar, hoe krijg je dat? Sommigen dromen al hun hele leven van een volle bos haar. Anderen verlangen terug naar de tijd waarin hun haarbos alle aandacht opeisten. Zowel mannen als vrouwen hebben last van haarverlies en dun haar. Maar hoe kan je dikker haar krijgen? In dit artikel lees je wat voor soort haar jij hebt en hoe je ervoor kunt zorgen dat je dikker haar krijgt.

  lees het artikel

  go to top