getGeoIPCountryCode = US SiteAppCode = NL Test : 'NL/US'

OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

Tips tegen haaruitval

Tips tegen haaruitval
 • favoriet

Laat haaruitval niet je eigenwaarde verpesten: volg onze simpele tips om met haarverlies om te leren gaan en op een natuurlijke wijze je haargroei weer een boost te geven!

1. Masseer je hoofdhuid

Neem een hoofdmassage behandeling of probeer zelf je hoofdhuid te masseren onder de douche met een shampoo of conditioner van bijvoorbeeld de Dercos-lijn van Vichy. Kies voor producten die goed aansluiten op je haarprobleem. Masseer langzaam je hoofdhuid om de doorbloeding te stimuleren, hierdoor help je betere condities te creëren voor je haar, waardoor je het haarverlies kunt helpen beperken. Bovendien is een hoofdmassage heerlijk ontspannend, laat alle stress van je afglijden, want stress kan ook haarverlies veroorzaken.

2. Wees zo voorzichtig mogelijk met je haar

Was je haren niet te vaak, hierdoor kunnen je haarzakjes beschadigen. Gebruik een milde shampoos en conditioners, met bijvoorbeeld hypoallergene formules zoals in de Dercos-lijn. Zorg dat er niet te veel aan je haren getrokken wordt om haaruitval te beperken (met borstelen of bij een strakke staart) en zorg dat je hoofdhuid niet te warm wordt. Dit kan je doen door je hoofdhuid te beschermen tegen fel zonlicht of door je haren op lage temperatuur te föhnen.

3. Installeer een filter op je douchekop

Hard water kan een negatief effect hebben op je huid en met name je hoofdhuid.

4. Praat met je kapper voor de beste behandeling

Samen kunnen jullie het beste kapsel voor je vinden, bijvoorbeeld een kapsel waardoor je haar voller lijkt.

5. Haal vitamines uit je voeding

Gezonde voeding is hoe dan ook belangrijk, maar ook om haarverlies helpen tegen te gaan. Zorg daarom dat je voldoende groenten en fruit eet. Ze bevatten vitaminen en antioxidanten Probeer zo gevarieerd mogelijk te eten. . Eieren bevatten bijvoorbeeld veel eiwit, om voldoende ijzer en zink binnen te krijgen kan je ook overwegen om aanvullende supplementen te gebruiken.

6. Eet meer groente en fruit

Ze bevatten vitaminen en antioxidanten die voedend werken op je haarfollikels. Probeer zo gevarieerd mogelijk te eten.

7. controleer de bijsluiter van medicijnen

Het gebruik van sommige medicijnen kan leiden tot haarverlies. Ben jij in behandeling voor een ziekte of aandoening, controleer dan de bijsluiter van je medicijnen. Dit zou wel eens de oorzaak kunnen zijn van haaruitval. Als dit het geval is kan je hierover het beste contact opnemen met je huisarts.

8. Stop met roken

Het is wel een van de moeilijkere maatregelen die je moet treffen, maar roken is ook slecht voor je haren. Als je last van haarverlies hebt, kan dat komen doordat de doorbloeding in je hoofdhuid niet goed is. Roken vermindert de doorbloeding en kan bijdragen aan haarverlies.

9. Laat je haar met rust

Als je last hebt van haaruitval kan dat je een hoop stress opleveren. Een logische reactie op beginnend haarverlies is om elke vijf minuten in de spiegel te staan om kale plekken te bedekken en je kapsel op een manier te stijlen, dat de kaalheid niet zo opvalt. Door daar de hele dag druk mee te zijn, geef jij je haar geen rust en al dat trekken en plukken kan ertoe leiden dat de zwakke haren op je hoofd zullen afbreken of uitvallen.

10. Geef je haren een goede verzorging

Met de juiste producten kan je een heel eind komen als je haarverlies wilt helpen tegengaan. De shampoo van Vichy Dercos bevat voedende ingredienten en is dankzij zijn hypoallergene formule ook geschikt voor een gevoelige hoofdhuid. Met Aminexil Clinical 5 van Vichy kan je de haargroei weer een boost geven. Deze kuur zorgt ervoor dat het collageen rondom de haarwortel soepel blijft, zodat de haren zich goed in de hoofdhuid kunnen verankeren.

94% van de mensen met haaruitval zagen verbetering nadat ze Dercos Aminexil Clinical 5 hadden gebruikt*.
*Zelfevaluatie,  102 vrouwen en mannen.


Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

 • Aminexil Clinical 5  voor vrouwen
 • Aminexil Clinical 5 voor mannen

  DERCOS

  Aminexil Clinical 5 voor mannen

  Haarverzorging tegen haaruitval
 • Haaruitval - Haarverzorging producten - Vichy
 • Meest gelezen

  Haaruitval en de invloed van het seizoen: oorzaken en oplossingen

  Haar

  Haaruitval en de invloed van het seizoen: oorzaken en oplossingen

  Niet iedereen is blij met de komst van de lente, want waar sommigen het voorjaar associëren met de terugkeer van de bloemen en de vogels, associëren sommige de lente met kaalheid. Lente staat net als herfst namelijk synoniem voor haaruitval. Als u zich aangesproken voelt en als u naar oplossingen zoekt, dan zal het volgende u zeker interesseren.

  lees het artikel

  Tips voor dikker haar: hoe kan je dikker haar krijgen?

  Advies van Experts

  Tips voor dikker haar: hoe kan je dikker haar krijgen?

  Dikker haar, hoe krijg je dat? Sommigen dromen al hun hele leven van een volle bos haar. Anderen verlangen terug naar de tijd waarin hun haarbos alle aandacht opeisten. Zowel mannen als vrouwen hebben last van haarverlies en dun haar. Maar hoe kan je dikker haar krijgen? In dit artikel lees je wat voor soort haar jij hebt en hoe je ervoor kunt zorgen dat je dikker haar krijgt.

  lees het artikel

  go to top