OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Top 10 natuurlijke energie supplementen

We kunnen allemaal af en toe wel een energie boost gebruiken. Maar hoeveel van ons grijpen naar iets zoets en vol met suiker wanneer we een middag dipje hebben? Lees verder en ontdek de top tien natuurlijke supplementen voor een energie boost.

Jodium

Jodium is belangrijk voor de hormoonhuishouding. Inname van jodium supplementen kan helpen bij het stabiliseren van je stofwisseling en is ideaal om het lichaam te laten ontspannen wanneer je last hebt van stress of vermoeidheid. Zeevruchten, zeewier en groene bladgroenten zijn allen rijk aan jodium.

Vitamine B12

Deze vitamine is een van de belangrijkste wanneer het aankomt op het bevorderen van energie productie in het lichaam. We kunnen Vitamine B12 niet zelf aanmaken en daarom is het belangrijk dat we er genoeg van binnen krijgen via onze voeding zoals rood vlees, melkproducten en zeevruchten. Daarom zijn supplementen van vitamine B12 extra belangrijk voor vegetariërs en veganisten.

Cafeïne

Als je op zoek bent naar een oplossing die op de korte termijn werkt, dan kan het helpen om een kopje koffie of thee te drinken. Dit stimuleert je spijsvertering en geeft je een energie boost. Let wel op dat te veel cafeïne invloed kan hebben op je slaappatroon. Neem daarom geen drankjes met cafeïne na 3 uur ’s middags.

Ginseng

Goed om stress tegen te gaan. Supplementen met extracten van de ginseng plant hebben bewezen te helpen tegen de symptomen van chronische vermoeidheid. Deelnemers aan een onderzoek van Daejeon universiteit in Korea bleken lagere levels van gifstoffen en vrije radicalen in hun bloed te hebben en een beter energielevel te hebben. Net zoals bij cafeïne dien je ginseng alleen tot je te nemen wanneer je het op dat specifieke moment nodig hebt en niet uit voorzorg.

D-Ribose

Een natuurlijke suiker die door het lichaam wordt geproduceerd. D-Ribose wordt gebruikt om de symptomen van chronische vermoeidheid te helpen tegen te gaan. Daarnaast bevordert het de spijsvertering zodat je lichaam beter in balans komt.

Ginkgo Biloba

Als krachtige antioxidant, heeft dit natuurlijke extract bewezen dat het de productie van ATP doet toenemen. ATP staat ook wel bekend als lichaamsenergie tegoed in de hersencellen. Studies wijzen uit dat dit zich kan uiten in alerter zijn en verhoogde energielevels. Geweldig voor die dagen waarop je hersenen vermoeider zijn dan je lichaam.

Melatonine

Verbazingwekkend genoeg krijgt een kwart van ons niet genoeg slaap om gedurende de dag alert te zijn. Wanneer slapeloosheid of een slaaptekort een terugkerend probleem is zou je kunnen overwegen melatonine supplementen aan te schaffen. Deze stof uit de pijnappelklier is essentieel voor het reguleren van de biologische klok.

Magnesium

Wanneer je op het moment de menopauze ervaart, heb je wellicht gemerkt dat je energie minder is geworden. Daarnaast kan je normale slaappatroon zijn veranderd. Onderzoek (1) heeft uitgewezen dat lage magnesium gehaltes bij vrouwen na de menopauze vaak resulteren in vermoeidheid. Zorg er daarom voor dat je magnesium binnenkrijgt of het nu via supplementen is of via voeding als noten en zaden.

Rhodiola

Rhodiola is een voorbeeld van wat experts adaptogenen noemen. Deze familie van planten en kruiden kan het lichaam helpen bij stress.

Gember

Wanneer je vaak last hebt van spierpijn, overweeg dan je gember inname te verhogen. Uit onderzoek (2) blijkt dat het eten van gember bijdraagt aan het spierherstel na het sporten. Dus wanneer je je energielevels wilt verhogen door meer te sporten dan kan het eten van meer gember hier een positieve invloed op hebben.

1 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11983816/
2 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20418184/

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

go to top