getGeoIPCountryCode = US SiteAppCode = NL Test : 'NL/US'

OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

Dagelijkse blootstelling: hoe het stadsleven je gevoelige huid kan beïnvloeden

Dagelijkse blootstelling: hoe het stadsleven je gevoelige huid kan beïnvloeden
  • favoriet

Of we het nu hebben over luchtvervuiling, openbaar vervoer of het kantoorleven, vrouwen met een gevoelige huid kunnen aardig last hebben van het dagelijks leven in een stad. Lees hier meer over de meest voorkomende oorzaken van een geïrriteerde gevoelige huid.

Wat zijn de gevolgen van de dagelijkse bootstelling op je gevoelige huid?

Om onze huid zo lang mogelijk gezond en mooi te houden weten we dat het belangrijk is om onze huid te beschermen tegen schadelijke factoren van buitenaf. Dit wordt ook wel dagelijkse blootstelling genoemd en kan een mogelijk negatief effect hebben op het weefsel onder het huidoppervlak. Het is daarom ook geen wonder dat de grootste bedreigingen voor onze huid, zoals UV-straling, luchtvervuiling en stress ons meer in de stad treffen, waar openbaar vervoer en luchtvervuiling grotere kwesties zijn dan buiten de stad. Dit is al erg genoeg voor degenen met een normale huid, maar vrouwen met een gevoelige huid moeten hier extra op letten. Een zeer gevoelige huid kan veel heftiger reageren op externe factoren, zoals luchtvervuiling, UV-straling, diëten en stress. Dus als je een hele dag in de stad doorbrengt is het belangrijk om extra goed op je huid te letten.

Tips om je huid dagelijks te beschermen

De kenmerken van een gevoelige huid gelinkt aan het leven in een stad kunnen gelukkig worden verlaagd door het opvolgen van het volgende advies. Extreme weersomstandigheden kunnen een uitdrogende werking op de huid hebben dus kies producten die je huid goed hydrateren, zodat de huid beter bestand blijft tegen factoren van buitenaf. Hydratatie zorgt ervoor dat de vochtbalans in de epidermis stabiel blijft, wat cruciaal is bij extreme zomerhitte of winterse kou.
Ga bij schade aan de huid veroorzaakt door UV-straling en luchtvervuiling voor ingrediënten met een antioxiderende werking, die helpen vrije radicalen stoppen nog meer schade aan te richten onder het huidoppervlak. Mocht je je specifiek zorgen maken dat je gevoelige huid schade oploopt door blootstelling aan UV-straling, zorg er dan voor dat je meerdere malen per dag je SPF-zonneproduct aanbrengt.
Tot slot weten we dat lichaamsbeweging goed is voor een gezonde huid. Zweten is met name goed voor een gevoelige huid, doordat de bloedcirculatie een boost krijgt en daarmee schadelijke stoffen worden geëlimineerd. Zorg ervoor dat je vóór het sporten je huid goed reinigt en dat je ná het sporten je vochtniveau weer aanvult, voor een mooiere en sterkere huid.

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

  • Extrasensitive
  • Lichte fluide tegen opkomende tekenen van huidveroudering.
  • Frisse Gezichtsmist SPF50
  • Meest gelezen

    go to top