OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Hoe versterkt vitamine C je dagelijkse SPF bij anti-aging?

Vitamine C is een sterke antioxidant en niet voor niets een van de meest populaire actieve ingrediënten in anti-aging. Het blijkt zelfs dat vitamine C in combinatie met een goede zonnebrandcrème de huid nog beter beschermt tegen zonschade en vrije radicalen. Daarbij is het natuurlijk belangrijk om te onthouden dat vitamine C je zonnebrandcrème niet kan vervangen, maar eerder dat het de huid extra bescherming biedt tegen ultraviolette schade wanneer het aan je routine wordt toegevoegd. Lees hier alles over vitamine C, breedspectrum zonbescherming en anti-aging.

Wat zijn de voordelen van zonnebrandcrème in combinatie met vitamine C?

Volgens dermatologen kan vitamine C de kracht van je zonnebrandcrème inderdaad versterken. Vitamine C is een van onze bekendste en krachtigste antioxidanten die helpt bij het herstellen van vrije radicalen die zijn ontstaan ​​door de zon en milieuschade.

Aangezien zonnebrandcrème ons helpt om UV-schade te voorkomen en door UV-geïnduceerde schade te herstellen, helpt vitamine C onze zonnebrandcrème en bescherming tegen de zon beter te laten werken. Het combineren van zonnebrandcrème en vitamine C is daarom dubbel winst voor je huid, omdat de combinatie kan helpen om schade door de zon te herstellen en ongedaan te maken. Terwijl het tegelijkertijd werkt om te beschermen.
 
Dit is buitengewoon belangrijk, omdat hoe meer cumulatieve UV-schade de huid oploopt gedurende ons leven hoe moeilijker het is om deze ongedaan te maken. Uit een klinische studie blijkt dat 10 procent ascorbinezuur (vitamine C) topisch aangebracht onder zonnebrandcrème het optreden van schade door de zon met 40 tot 60 procent vermindert. Dit komt omdat ascorbinezuur vrije radicalen bestrijdt (voornamelijk onstabiele zuurstofatomen) die worden geproduceerd door blootstelling aan UV.

Hoe werkt een SPF en vitamine C samen?

Zonnebrandcrème beschermt de huid door een deel van de UV-stralen van de zon te reflecteren of te absorberen. Geheugensteuntje: fysiek blokkerende zonnefilters, zoals formules op basis van zinkoxide of titaniumdioxide reflecteren zonnestralen, terwijl chemische formules zonnestralen absorberen. Beiden zijn op hun eigen manier voordelig.

Je actuele vitamine C (in bijvoorbeeld een serum) fungeert in wezen als een extra barrière tegen schade door de zon door UV-geïnduceerde schade door vrije radicalen te bestrijden. Dit handhaaft de integriteit van de huidcellen, wat het anti-verouderings- en ontstekingsremmende voordelen geeft.
 
Let op: het is belangrijk om huidverzorgingsproducten op de juiste manier in laagjes aan te brengen om er zeker van te zijn dat ze optimaal werken. Geef het product ook ongeveer een minuutje de tijd om in te werken voordat je een nieuw product aanbrengt. Je huid heeft vitamine C nodig voordat je moisturizer of SPF gebruikt; anders kan het niet worden geabsorbeerd en dan heeft je huid er niet zoveel aan.

Wat zijn de andere voordelen van vitamine C?

Om samen te gaan met een andere barrière tegen schade door de zon, helpt vitamine C bij het voorkomen van roodheid, zichtbare tekenen van veroudering zoals rimpels en de vorming van bruine pigmentvlekken. Op voorwaarde dat een vitamine C serum wordt aangebracht voorafgaand aan blootstelling aan de zon. Hiernaast is aangetoond dat actuele vitamine C hyperpigmentatie helpt verbeteren door de vorming van melanine te remmen. Vitamine C kan ook helpen bij het opnieuw opbouwen van de huidstructuur door de productie van collageen te stimuleren, waardoor fijne lijntjes en rimpels worden verminderd.

Vitamine C kan je zonnebrandcrème niet vervangen

Voor alle duidelijkheid: hoewel vitamine C een superkrachtige antioxidant is, is het geen vervanging voor zonnebrandcrème. Interessant feitje: vitamine C van hoge kwaliteit (maar dat hoeft zeker niet voor alle vitamine C serums te gelden) blijkt bij veelvuldig aanbrengen en bij langdurig gebruik een SPF van 8 op te leveren. Dit beschermingsniveau is nuttig, maar lang niet voldoende bescherming tegen de zon.

Om jezelf echt te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon, is SPF 30 of meer nodig. Bovendien moet de zonnebrandcrème het label breedspectrum-bescherming bevatten om ervoor te zorgen dat je bescherming krijgt tegen ultraviolette A-stralen (UVA) en ultraviolette B-stralen (UVB). Bescherming tegen UVA-stralen is van cruciaal belang omdat ze dieper doordringen dan UVB-stralen. UVA-stralen kunnen zelfs door vensterglas gaan en dragen bij aan vroegtijdige huidveroudering en huidkanker. UVB-stralen zijn degenen die we het sterkst associëren met de zon omdat ze de huid verbranden.

Hoe haal je het beste uit je SPF?

Chemische en fysieke zonnefilters bieden voordelen wanneer ze worden gemengd met vitamine C. Gebruik dagelijks een breedspectrum SPF van ten minste 30. Vichy’s zonnefluïde UV-Age Daily biedt breedspectrum bescherming met SPF50 en bescherming tegen milieuschade. Het is belangrijk om voldoende zonnebrandcrème te gebruiken, ongeveer een hazelnootje voor het hele gezicht. Vergeet ook je hals en handen niet, want hier veroudert de huid ook.

Verder kun je dus voor extra bescherming tegen vrije radicalen een vitamine C serum toevoegen. Let op bij het kopen van vitamine C! Het is een notoir onstabiel ingrediënt dat gemakkelijk degradeert, waardoor het zijn effectiviteit verliest. Een gemakkelijke manier om te zien of je product erop achteruit is gegaan, is een veranderde kleur, meestal in een geelachtige tint. Het is ook belangrijk dat vitamine C luchtdicht verpakt is.
 
De enige vorm van vitamine C die echt een effectieve antioxidant en zonbeschermend middel is, is L-ascorbinezuur. Dit is de echte vorm van vitamine C. Nog een belangrijke factor: percentage. Vitamine C blijkt het meest effectief in het bereik van vijf tot twintig procent met een pH van minder dan 3,5. Breng voor je SPF het vitamine C serum (verpakt in ampullen voor eenmalig gebruik zodat de kwaliteit optimaal blijft) Peptide-C Anti-Aging Ampullen aan met 10% pure vitamine C van Vichy.

go to top