OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Voorhoofdsrimpels en fronsrimpels: zo kom je er snel vanaf

Artikelen Anti-Aging

Afhankelijk van genen, hormonale veranderingen en expressie kun je op verschillende plekken rimpels krijgen, waaronder op het voorhoofd. Botox in een flesje? Dat is nog niet uitgevonden, maar in de zoektocht naar een gladder gezicht zijn er wel tal van oplossingen voor een stralende en zeker ook gladde huid – zonder tussenkomst van een naald. Tja rimpels: vroeg of laat krijgt iedereen er in mindere of meerdere mate mee te maken. Fijne lijntjes of diepe groeven, rimpels zijn een bijkomstigheid van het huidverouderingsproces. Hierin maken we onderscheid in de chronologische huidveroudering (de rimpels) en hormonale huidveroudering beïnvloed door een hormonale disbalans (dunnere en slappere huid). Beslist geen ‘fake news’: je kunt zelf heel veel doen om voorhoofdsrimpels tegen te gaan.

Fronsrimpels: wat is de beste behandeling?

Los van voorhoofdsrimpels, die zich in horizontale lijnen boven je wenkbrauwen vormen, is er ook nog de fronsrimpel. Bepaald geen favoriet, want hierdoor lijkt het vaak alsof je permanent boos bent. Zelfs als dit niet het geval is. Het is dus logisch dat veel mensen iets aan hun fronsrimpel willen laten doen. Onderstaande tips voor voorhoofdsrimpels gelden net zo goed voor de gevreesde fronsrimpel, die zich tussen je ogen kan nestelen. Alvast een tip: de speciaal voor diepe rimpels ontwikkelde lijn van Vichy genaamd LiftActiv. Het serum heeft een extra sterke concentratie werkende bestanddelen, de antioxidanten booster is verrijkt met vitamine C – een superster in huidverzorging. Adieu, verdrietige of nijdige expressie.

Gedragshuidveroudering: wat kun je zelf doen aan voorhoofdsrimpels?

Naast huidveroudering zijn er weliswaar nog een aantal externe oorzaken voor fijne lijntjes, diepe groeven, ja, voorhoofdsrimpels. Het gaat hier om gedragshuidveroudering. Huidveroudering die beïnvloed wordt door ons gedrag zoals slechte eetgewoonte. Lees hieronder hoe je rimpels op het voorhoofd kunt voorkomen met de volgende vijf DIY-tips:

De vijf tips om rimpels op het voorhoofd (en tussen de ogen) te voorkomen

1. Anti-voorhoofdsrimpel advies: gezichtsuitdrukking
Trek je wenkbrauwen op en je spant de spieren in het voorhoofd aan. Hoe vaker en langer je dit doet hoe groter de kans dat rimpels in het voorhoofd blijven staan. Het veelvuldig gebruiken van een smartphone of computer draagt hier ook aan bij, doordat we onze voorhoofdspieren aanspannen tijdens het turen op het scherm. Probeer daarom elke 20 minuten weg te kijken van het scherm en je gezicht te ontspannen.

2. Anti-voorhoofdsrimpel advies: ban roken
Nicotine in sigaretten zorgt voor uitdroging van de huid. Mooier kunnen we het helaas niet maken. Daar houdt het niet op: door roken vernauwen bloedvaten, worden voedingstoffen minder goed opgenomen door de huid én de afbraak van zuurstof wordt belemmerd bij dagelijks of zelfs maandelijks een sigaretje. Dit werkt niet alleen rimpels in de hand, maar is schadelijk voor je algehele huidgezondheid.

3. Anti-voorhoofdsrimpel advies: zonnebril en zonbescherming
Dat je een dagverzorging met UV-bescherming dient te gebruiken om de huid te beschermen tegen schadelijk UVA-stralen is je vast bekend. UV-straling in zonlicht breekt de elastine en het collageen in de huid namelijk af, waardoor deze vatbaarder wordt voor de vorming van (ja, daar zijn ze) lijntjes. Ook op het voorhoofd. Niet te vergeten: de zon kan het krijgen van rimpels tevens versnellen wanneer je geen zonnebril draagt. Het felle licht zorgt er namelijk voor dat je sneller met je ogen knijpt en fronst met je voorhoofd. Een goede zonnebril is dus essentieel.

4. Anti-voorhoofdsrimpel advies: hydrateer, en hydrateer nog eens
Rimpels worden veel sneller zichtbaar als de huid vochtarm is. Zorg daarom voor een fijne dorstlesser, in de vorm van een dag- en nachtcrème voor jouw huidtype. Smeer bij uitstek driemaal daags met een vochtinbrengend product, zoals Vichy’s Aqualia Thermal met 97% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Bewezen: de huid wordt tot maar liefst 48 uur lang gehydrateerd. Vergeet bij het verzorgen van je huid bovendien ook niet om de tere huid rondom de ogen (en natuurlijk de huid ertussen) te verzorgen. Een ontspannende gezichtsmassage kan hierbij eveneens wonderen doen. Maak met je vingertoppen cirkelvormige bewegingen. Voor het slapengaan kan een mini-massage over je ‘derde oog’ (midden op je voorhoofd) ook voor extra ontspanning zorgen, waardoor je nog sneller in slaap doezelt. En slaap hebben we ook nodig voor een mooie gladde, gezonde huid. 

5. Anti-voorhoofdsrimpel advies: ontspan
Stress is een belangrijke externe factor voor het krijgen van rimpels, zeker die op het voorhoofd. Een stressvolle dag gehad? Zet ’s avonds je schermen uit, maak een kalmerend (voeten)bad. Het stresshormoon cortisol, dat vrijkomt als de druk te hoog oploopt, kan namelijk veel schade opwekken. Zo is het van invloed op het vochtgehalte van je huid. Hiernaast wordt het collageen, waardoor de huid zo bijzonder elastisch blijft, aangetast. Wanneer dit gecombineerd wordt met veel fronzen en een gestreste blik zal dit het rimpelproces versnellen. Daarom het devies: vergeet niet te relaxen.

6. Anti-voorhoofdsrimpel advies: voedingstips
Voedingsmiddelen die rijk aan suiker zijn kunnen van negatieve invloed zijn op het verouderingsproces van de huid. Tijd om dat taartje te laten staan, dus. Gelukkig zijn er ook een heleboel (lekkere) producten die een positieve invloed hebben op het huidverouderingsproces zoals: vis, soja, rauwe of gestoomde groentes (zodat zoveel mogelijk vitaminen bewaard blijven) en talloze fruitsoorten waaronder blauwe bessen. 

Lees hier meer over de aanpak van huidveroudering. Ontdek hier het volledige assortiment Vichy anti-rimpelcrèmes.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops

go to top