OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Serums: wat is het doel van een anti-aging serum?

Serums zijn inmiddels een belangrijk onderdeel van een complete verzorgings- en anti-aging routine. Toch zijn er nog veel vragen over serums. Er zijn zoveel producten op de markt: van pre-cleansers tot oliën, scrubs, retinols, zuren en dus serums. Er zijn verschillende serums op de markt, van anti-aging serums met vitamine C en peptiden tot serums tegen onzuiverheden, maar het is niet altijd duidelijk hoe die te gebruiken.

Een serum is beslist een aanrader, want deze geconcentreerde huidverzorging is een doeltreffende manier om gericht grote huidproblemen zoals donkere vlekken (pigmentvlekken), acne-symptomen, roodheid en zelfs fijne lijntjes en rimpels aan te pakken.

Wat is een serum?

Serums zijn lichte, dunne huidverzorgingsproducten verrijkt met actieve ingrediënten. Actieve ingrediënten zijn de ingrediënten in huidverzorgingsproducten die daadwerkelijk werken om het huidprobleem aan te pakken dat het product hoort aan te pakken. Het zijn de ingrediënten waarvan wetenschappelijk zou zijn bewezen dat ze daadwerkelijk het gewenste effect hebben, wat betekent dat het product zal doen wat het zegt dat het zal doen.

Dat wil niet zeggen dat de andere ingrediënten (de inactieven) nutteloos zijn; ze zijn vaak essentieel om het actieve ingrediënt te helpen zijn rol te vervullen. Zo niet, dan kan het zijn dat ze over het algemeen hydraterend of reinigend zijn. Bekende actieve ingrediënten zijn bijvoorbeeld: AHA’s, BHA’s, ceramiden, hyaluronzuur, niacinamide, vitamine A, vitamine C en vitamine E.
 
Het belangrijkste doel van het opnemen van een serum in je routine is om ervoor te zorgen dat deze huid-actieve stoffen de huidbarrière binnendringen zodat de ingrediënten zo effectief mogelijk zijn. Dat doen ze als volgt: serums hebben meestal kleinere moleculen, waardoor de ingrediënten dieper in de huid kunnen doordringen. Dus ook al heb je dezelfde actieve stof in je reiniger en vochtinbrengende crème, met een serum haal je de beste resultaten uit je favoriete ingrediënten.

Wat is het verschil tussen een serum en een moisturizer ofwel hydraterende dagcrème?

Hoewel serums en vochtinbrengende crèmes vergelijkbare effecten op de huid kunnen hebben, zijn de twee niet synoniem. Het is eigenlijk ook niet de bedoeling dat je de een boven de ander verkiest, de twee vullen elkaar aan. In plaats daarvan horen deze twee producten samen te worden gebruikt.

Serums zijn de ‘werkpaarden’ die gericht zijn op specifieke huidproblemen, zoals anti-aging serums tegen rimpels en pigmentvlekken. Terwijl moisturizers ofwel hydraterende crèmes fungeren als een barrière voor de huid en vocht vasthouden. Beide producten kunnen huidproblemen aanpakken, maar het doel van een serum is om een specifiek probleem aan te pakken zoals hyperpigmentatie of onzuiverheden en een vochtinbrengende crème is bedoeld om de huid gehydrateerd en soepel te houden.

Wat is het verschil tussen een serum en een gezichtsolie?

Serums en oliën lijken praktisch dezelfde consistentie te hebben, maar ook deze twee zijn niet inwisselbaar. Gezichtsoliën worden gebruikt om de huid te verzachten en om vocht in de huid te sluiten, zodat het niet naar buiten sijpelt. Oliën werken op de conditie van de huid, maar ze zijn niet geformuleerd met huidverzorgings-actieve stoffen die huidproblemen aanpakken. In de meeste gevallen wil je zelfs een olie gebruiken die 100% puur is met natuurlijke ingrediënten om de huid te smeren of te reinigen.

Wat is een anti-aging serum?

Een serum is dus speciaal ontworpen om een bepaald huidprobleem aan te pakken. Anti-aging serums in het bijzonder zijn geformuleerd om zichtbare tekenen van (vroegtijdige) huidveroudering aan te pakken zoals pigmentvlekken of rimpels. Vichy’s H.A. Epidermic Filler Serum helpt bijvoorbeeld gericht tegen rimpels en fijne lijntjes met behulp van actieve ingrediënten pure hyaluronzuur en vitamine Cg. Terwijl Vichy’s Peptide C Anti-Aging Ampullen de huid helpt verstevigen en pigmentvlekken vervagen met behulp van actieve ingrediënten pure vitamine C, hyaluronzuur en bio-peptiden. De teint wordt gladder en stralender.

Hoe gebruik je een serum?

Aangezien serums krachtige actieve stoffen bevatten, dienen ze te worden aangebracht op een schone, pas gewassen huid – op die manier hebben ze meer kans om de huid binnen te dringen en hun werk te doen. In de basis dienen huidverzorgingsproducten van dun naar dik (qua textuur) te worden aangebracht. Maar let op, dat geldt niet voor je reiniger. Je begint altijd met reinigingsmiddel, hoe dik of dun deze ook is. Als je ervoor kiest om een ​​serum te gebruiken, wordt deze meestal aangebracht na het reinigen van de huid en voor het smeren van de vochtinbrengende crème. Als je een serum op een vochtinbrengende crème legt, wordt het serum niet volledig geabsorbeerd omdat de kleinere moleculen niet door de grotere heen kunnen. Blijf bij twijfel bij dikke crèmes als laatste stap en lichtgewicht serums in het midden. Serums kun je trouwens dagelijks gebruiken.

go to top