getGeoIPCountryCode = US SiteAppCode = NL Test : 'NL/US'

OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

Gezonde gewoontes: waarom hydratatie belangrijk is voor je huid

 • favoriet

Als jij je (zoals zovele) ook elke dag voorneemt om meer water te drinken hebben wij de motivatie die jij nodig hebt! Lees verder en kom er achter waarom optimale hydratatie je helpt voor je huid te zorgen.

Waarom is hydratie zo belangrijk voor de huid?

We weten allemaal dat genoeg water drinken je huid een gezonde gloed geeft, maar wat gebeurt er precies onder de oppervlakte wanneer we er voor zorgen goed gehydrateerd te zijn? Onze huid wordt dagelijks blootgesteld aan externe factoren zoals vervuiling en UV-stralen. Deze factoren zorgen voor schade aan de barrièrefunctie van de epidermis. Dehydratatie zorgt er voor dat onze huid er dof uitziet en droog wordt. Wanneer de huid voldoende van binnenuit is gehydrateerd, zorgt dit er voor dat de huidbarrière versterkt wordt om zo schade, te helpen voorkomen. Wat betekent dit in de praktijk? Een huid die er niet alleen beter uit ziet en beter aanvoelt, maar ook zijn beschermde rol effectiever kan uitvoeren1.

Dagelijkse tips om je hydratatie op pijl te houden

Je huid hydrateren van binnenuit gaat hand in hand met het hydrateren van de huid aan de buitenkant. Kies daarom gezichtsverzorgingsproducten met ingrediënten die het vasthouden van water bevorderen zoals glycerine en hyaluronzuur. Zij zorgen er voor dat vocht vast gehouden wordt wanneer het warm of koud buiten is.

Om je ochtend goed van start te laten gaan is het belangrijk om te beginnen met het aanbrengen van een booster of serum. De lichte textuur van deze producten kan goed intrekken in de huid. Met elf ingrediënten dankt Vichy’s Minéral 89 booster zijn naam aan de ongelofelijk hoge concentratie van Vichy Mineraliserend water. 89% om precies te zijn (tot 69% meer dan vorige formules). Gebruik hierna een rijke dagcrème zoals Vichy Aqualia Thermal extrasensitive bovenop de voordelen van de vorige stap en voorzie je huid van een beschermend, intens hydraterend laagje. Vergeet tot slot ook niet je huid gedurende dag te blijven hydrateren.  

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

 • Jouw dagelijkse booster voor een sterkere huid, stralend van gezondheid

  MINÉRAL 89

  Jouw dagelijkse booster voor een sterkere huid, stralend van gezondheid

  Booster

  INNOVATIE: Jouw dagelijkse booster voor een sterkere huid, stralend van gezondheid

 • Extrasensitive
 • Meest gelezen

  go to top