getGeoIPCountryCode = US SiteAppCode = NL Test : 'NL/US'

OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

Wat biedt een hydraterend serum?

Wat biedt een hydraterend serum?
  • favoriet

Wie heeft er baat bij het gebruik van een hydraterend serum?

Iedereen kan op een bepaald moment wel profijt hebben van de directe kalmering van de huid en het langdurig prettige gevoel dat een hydraterend serum biedt. « Er zijn maar weinig mensen die zelf vragen om een hydraterend serum », vertelt Jean-Marc Vernet, « En toch zijn er talloze situaties waarbij ik een serum adviseer. » Wetenschappers hebben een zeer belangrijk element ontdekt in het hydratatieproces. Zonder hydraterende verzorging, wordt het vocht nooit gelijkmatig verdeeld over het gezicht. Daarom hebben we aan Jean-Marc Vernet en Shirley Chemouny gevraagd wanneer en aan wie zij een hydraterend serum voorschrijven:  

- bij een jonge, onzuivere huid die vaak een uitdrogende behandeling krijgt.
- aan mannen, om huidirritatie door het scheren te kalmeren.
- aan 30-plussers, tegen droogterimpeltjes en ter voorkoming van huidveroudering.
- bij een rijpere huid, om de teint te laten stralen en voor een betere huiddichtheid.
- bij een huid die last heeft van roodheid en couperose, om de hitte eruit te halen en huidirritaties tot diep in de huid te kalmeren.
- bij een huid die langdurig of herhaaldelijk wordt blootgesteld aan de zon en oververhit raakt.
- omgevingsomstandigheden: bij kou, wind, zon, luchtvervuiling, in de stad, in de bergen, aan zee, in het vliegtuig.

Wat zijn de voordelen van een hydraterend serum?

Allereerst een fris en prettig gevoel. « De vloeibare en lichte texturen van serums worden direct tot diep in de huid opgenomen » vertelt Shirley. Ze zijn fris en fluweelzacht en bieden bovendien overtuigende resultaten die de huid:

- Gladder maken
- Laten stralen
- Voller maken
- Kalmeren

Hoe wordt een hydraterend serum gebruikt?

Omdat water essentieel is voor het leven, moet een gezonde huid van nature optimaal gehydrateerd zijn, tot diep van binnen. Onze twee apothekers zijn het er allebei over eens: « Wanneer je begint met het gebruik van een hydraterend serum, is er geen reden meer om te stoppen! » Kies bij voorkeur een formule op basis van thermaal bronwater. Die is geschikt voor alle huidtypen, ook de gevoelige huid.

Het hydraterende serum kan, als kuur of het hele jaar door, 's morgens en 's avonds aangebracht worden, maar wel altijd op een goed gereinigde huid. Spray van tevoren thermaal bronwater over het gezicht voor een nog betere werking en betere opname in de huid.

Dat hydraterende serums gebruikt kunnen worden als basis voor make-up of ter aanvulling op een BB of CC crème betekent overigens niet dat je ze alleen overdag kunt gebruiken! Gebruik een serum wel altijd in combinatie met een dagcrème om de barrière aan het huidoppervlak te herstellen en te beschermen. « Een hydraterend serum bevat namelijk geen enkele UV-bescherming tegen huidveroudering » legt Jean-Marc Vernet uit.

Serums: alleen maar luxe of juist een goede investering?

Is een hydraterend serum slechts een zeer verslavende luxe gezichtsverzorging waar je niet meer zonder kunt? Shirley: « Het klopt dat een serum een extra uitgave is. En behalve dat het een urgente behoefte is voor de huid, ziet men het niet als een noodzakelijk iets. Maar een serum bevat zo'n concentraat aan werkstoffen, dat je er maar een heel klein beetje van nodig hebt! En je profiteert er dan ook heel lang van en voor de volle 100%. »

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

Jean-Marc Vernet

Apotheker

Shirley Chemouny

Apotheker

De oplossing van Vichy

  • Mineraliserend Thermaal Water
  • Meest gelezen

    go to top