OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

Wat is collageen?

 • favoriet

Collageen is het belangrijkste eiwit in ons lichaam en het is overal: in je botten, in je buik, in je tanden, in je spieren. Door collageen heb je bijvoorbeeld een stevige huid. Het wordt elke dag door het lichaam geproduceerd. Maar de productie vertraagt naarmate je ouder wordt en dus verslapt je huid ook.

Wat is collageen en wat doet het?

Collageen vormt (samen met water) het grootste deel van je huid en het is het belangrijkste eiwit dat daar in zit. Collageen alleen is verantwoordelijk voor tussen 80% tot 90% van het gewicht van de huid, als je water uitsluit. Het lijkt door de microscoop op een drievoudige helix -een spiraalvormige structuur-, gemaakt van drie ketens van een honderdtal aminozuren. Je verliest per jaar 1% van de collageen en dus de stevigheid in je huid.

Collageen maakt onze huid stevig

De naam komt van het Griekse woord kólla, wat lijm betekent. Dit is een verwijzing naar collageen type I en type III, die samen verbonden zijn in de huid. Net zoals het door het lichaam wordt gebruikt bij het opbouwen van spieren, geeft collageen onze huid veerkracht en stevigheid. Vanaf eind twintig, begin dertig begint je huid ongeveer 1% collageen per jaar te verliezen. Op je tachtigste produceert je huid dus 75% minder collageen dan op je twintigste. De huid van ouderen is zoals bekend dan ook slapper dan die van jongere mensen.

Collageen en Vichy: Liftactiv

Je zult collageen niet terugvinden bij de ingrediëntenlijst van je vochtinbrengende crèmes. Dit komt simpelweg door het feit dat het qua omvang groter is dan de poriën in je huid en dus kan collageen niet worden opgenomen. Als ingrediënt is het echter ook niet nodig om een positieve invloed te hebben op de huid: er zijn meerdere andere ingrediënten die de collageen in je huid helpen en sterker maken. Zo zijn er de zogeheten peptiden, actieve stoffen die samenwerken om de synthese van collageen te stimuleren en de afname ervan stoppen. De actieve ingrediënten in LiftActiv van Vichy hebben aangetoond dat hun gecombineerde werking op collageen resulteert in een toename van de stevigheid van de huid, een vermindering van fijne lijntjes en rimpels rond de ogen, op het voorhoofd en bij de nasolabiale plooi (de plooien tussen neus en lippen). Kleine veranderingen zoals de aanwezigheid van peptiden kunnen er mede voor zorgen dat de collageenfabriek van je huid langer op volledige capaciteit blijft werken.

Wil je zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

 • Nieuw

  Micro Hyalu Patches

  LIFTACTIV

  Micro Hyalu Patches

  Lokale gezichtsverzorging

  Een oogmasker met 100% gehydrolyseerd hyaluronzuur.

 • Nieuw

  Hyalu-Masker

  LIFTACTIV

  Hyalu-Masker

  Gezichtsmasker

  Met 1% hyaluronzuur

 • Nieuw

  Collagen Specialist

  LIFTACTIV

  Collagen Specialist

  Dagcrème

  Vermindert rimpels en pigmentatie.

 • Meest gelezen

  Alles wat je moet weten over salicylzuur

  Ontdek Vichy

  Alles wat je moet weten over salicylzuur

  Salicylzuur is een bekend ingrediënt in de cosmetische industrie en wordt in veel verschillende producten gebruikt. Maar niet iedereen is bekend met deze stof. Als je dit middel op het etiket van je gezichtsverzorgingsproduct ziet staan, zal het je misschien niet zo veel zeggen. Maar dan weet je nog niet wat een geweldig effect producten met dit ingrediënt op de huid hebben, zo kan het bijvoorbeeld helpen bij een huid met neiging tot acné. Wij vertellen je alles wat je moet weten over salicylzuur in je verzorgingsproducten.

  lees het artikel

  go to top