OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Wat is dat toch in de herfst? Bomen verliezen hun bladeren en mensen verliezen meer haar…

Seizoensgebonden haaruitval is iets waar velen van ons mee te kampen hebben. Waarom verliezen we meer haar in oktober en november dan in de rest van het jaar?

Wat is dat toch in de herfst? Bomen verliezen hun bladeren en mensen verliezen meer haar…

Een typische haar heeft een normale groeiperiode van 2 tot 6 jaar en komt dan in een rustfase of zogenaamde telogene fase, het moment waarop een haar kan uitvallen. Ongeveer 10 procent van de hoofdharen bevindt zich in die fase, maar uit onderzoek blijkt dat de hoeveelheid telogene haren bij vrouwen lichtjes toeneemt in de maand juli. Die haren vallen dan zo’n 100 dagen later uit, dus vanaf halverwege de maand oktober tot november. Studies gepubliceerd in het Journal of Dermatology geven aan dat agressieve factoren zoals zon en UV-straling hiervoor mogelijk een verklaring zou kunnen zijn.

Heb je last van extra haaruitval in het najaar, lees dan deze 5 tips om je haar in elk seizoen mooi te houden:

1. Trek zo weinig mogelijk aan je haar. Borstel je haar vaker en zachter, maar nooit op nat haar, dat elastischer is. Kies voor een losse haarstijl in plaats van ingewikkelde kapsels die aan de haarwortels trekken.

2. Neem ijzer. Heel wat vrouwen met een ijzertekort verliezen meer haar. Goede ijzerbronnen zijn onder andere vette vis, eierdooiers en bladgroenten zoals spinazie.

3. Verbeter je algemeen voedingspatroon: de Trichological Society (Engelse vereniging van haarspecialisten) wijst erop dat de haarfollikel zijn voedingsstoffen geleverd krijgt via het bloed, en beveelt voeding aan die omega-3 vetzuren, proteïnen, vitamine B12, A en C, plus ijzer bevat om een droge hoofdhuid en futloos, uitvallend haar te helpen voorkomen.

4. Installeer een filter op je douchekop. Chemicaliën en kalk in leidingwater kunnen de huid en de hoofdhuid uitdrogen. Herhaaldelijk krabben van een jeukende hoofdhuid kan de haarfollikels blijvend beschadigen.

5. Gebruik een zachte shampoos, conditioners en cosmetische behandelingen. De nieuwe Dercos Aminexil Clinical 5 van Vichy werd ontwikkeld in samenwerking met dermatologen om het haar vanaf de aanzet te versterken en de microcirculatie en het evenwicht van de hoofdhuid te verbeteren.

Probeer onze suggesties en wees haaruitval te snel af!

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

Meest gelezen

go to top

Skinconsult

HUIDVEROUDERING ALGORITME ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

1 minuut
om jouw huid
te analyseren

Neem een selfie

Vul je huidprofiel in

Ontdek jouw persoonlijke huidverzorgings
advies

Fijne lijntjesJouw sterke punten
Rimpels van
de oogzone
Jouw prioriteit
Verminderde
stevigheid

Ontdek
skinconsultai

circle1circle2circle3circle4