OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Wat is de beste dag- en oogcrème voor een oudere huid?

Artikelen Menopauze


Niet iedereen veroudert hetzelfde; dit is afhankelijk van hoe je over de jaren voor jezelf hebt gezorgd, omgevingsfactoren zoals luchtvervuiling in een drukke stad en genen. Kreeg je moeder pas op haar 40e lijntjes rondom de ogen? Dan zal het jou waarschijnlijk hetzelfde vergaan. Houd je er net zo’n strikte levensstijl op na als een bekendheid zoals Jennifer Lopez die geen cafeïne of alcohol drinkt? We kunnen je niet garanderen dat je op haar leeftijd van 50 jaar nog zo’n stralende, gladde huid hebt, maar het maakt zeker verschil. Zo is bijvoorbeeld aangetoond dat het eten van suiker funest is voor de collageenopbouw van de huid – en Collageen is belangrijk om de huid stevig en soepel te houden. Hiernaast speelt verzorging een belangrijke rol. Los van leeftijd, wil iedereen een huid die glanst van vitaliteit en mooi ‘vol’ is. Maar de moisturizer die zo goed werkte toen je 20 of 30 was, zal misschien niet zo veel meer betekenen wanneer je huid zijn 40e, 50e levensjaar bereikt.

Beste dagcrème en oogcrème 40+

Retinol, ofwel Vitamine A, en Vitamine C zijn belangrijke ingrediënten in de verzorging van een 40+ huid. Krachtigeantioxidanten, die je bij Vichy ook gebotteld vindt in de vorm van een Antioxidanten Booster. Vitamine C is letterlijk een krachtpatser, die collageen stimuleert, rimpeltjes tegengaat en zelfs UV-schade kan herstellen. Het help bij hyperpigmentatie, waaronder acne littekens en ouderdomsvlekken. Wil je per se Retinol smeren? Dan is (en eigenlijk altijd) een goede broad-spectrum SPF wel onmisbaar. Verder een handige vuistregel: zoek naar producten met Hyaluronzuur, vooral een aanrader voor een rijpere huid. Zo kan Hyaluronzuur maar liefst 1000 keer zijn gewicht in water vasthouden om de huid te hydrateren en meer volume te geven. Met Vichy’s Minéral 89 begin je bijvoorbeeld goed de dag met een frisse dosis Hyaluronzuur en Mineraal Water uit Frans vulkaangebied. Deze bestseller is ook aangevuld met een fijne formule voor de ogen: Minéral 89 Ogen.

Beste dagcrème met Collageen

Om nog even terug te komen opCollageen, een belangrijke bouwsteen voor je huid: hier wordt niet voor niets volop naar ge-Googled in het kader van anti-aging. De huid begint met de passerende jaren namelijk minder olie ofwel talg alsook Elastine en Collageen te produceren. Met andere woorden: de huid wordt droger en droger, slapper, met minder veerkracht. Daarom is het doorgaans vanaf je 40e belangrijk dat jouw huidverzorgingsritueel ook bestaat uit het versterken en zelfs verdikken van de dermis, de dikke laag levende cellen onder de epidermis ofwel opperhuid, het vasthouden van voldoende vocht en het vernieuwen van de huidbarrière, maar wel op milde wijze. Vichy heeft een speciale Collagen Specialist in het arsenaal, met bewezen werking.

‘Tijdens de overgang (die vaak begint rondom het 50e levensjaar) kunnen tekenen van huidveroudering ineens verdiepen’

Beste dagcrème tegen pigmentvlekken

Pigmentvlekken kunnen onschuldige sproetjes zijn, maar ook ouderdomsvlekken die zich vaak na het 40e levensjaar laten zien. Het is handig om hiervoor speciale verzorging gereed te houden. Hoe sneller je er namelijk bij bent met ouderdomsvlekken (bruine, grillig gevormde vlekjes die het gezicht, de handen of het decolleté kunnen ontsieren), hoe effectiever. Het pigment in pigmentvlekken en ouderdomsvlekken (lees: melanine) dringt dieper door in de huid naarmate de tijd verstrijkt. Daarom is het gemakkelijker om een vlekje te vervagen of geheel te verwijderen als deze enigszins nieuw is. Denk: zes maanden oud. Het is in het geval van pigmentvlekken vooral ook zaak om ze zoveel mogelijk te voorkomen, met een goede SPF. Vichy’s getinte 3-in-1 verzorging biedt hulp tegen pigmentvlekken en is voorzien van een factor 50+.

‘Voldoende sporten, een fijne gezichtsmassage en de juiste verzorging kunnen een liftend effect hebben op de huid’

Beste dagcrème en oogcrème 50+

Hetzelfde verouderingsproces als in onze veertigerjaren zet zich voort wanneer we de 50 bereiken, maar tekenen van huidveroudering kunnen wel verdiepen onder de hormonale invloed van de overgang. Zo kan een verandering in oestrogeen-waardes de huid veel droger maken. Het verlies van extra Collageen kan leiden tot een slappere huid rondom de kaak en ogen. Nu ga je bovendien pas echt het resultaat zien van jarenlang onbeschermd zonnebaden. Het is belangrijk om nu met een moisturizer voor jouw huidtype te smeren en te kijken naar verzorging speciaal voor deze fase van je leven. Vichy’s Neovadiol-lijn (met dag- en oogcrème) is bedoeld voor vrouwen in en na de overgang. Voor meer tips van experts zoals dermatologen en gynaecologen alsook persoonlijke verhalen van vrouwen waaronder actrice Isa Hoes over de effecten van de menopauze heeft Vichy een speciaal platform in het leven geroepen.

Beste crème tegen rimpels bij de ogen en wallen

Vaak zie je veroudering het eerste bij de ogen, omdat de huid hier op zijn dunst is. Je kunt te maken krijgen met donkere kringen of wallen onder de ogen, maar ook rimpels waaronder kraaienpootjes. Voor elk type oogrimpelbestaat passende verzorging, waaronder oogcrèmes, maar er zijn ook andere remedies waaronder slaaphygiëne en een donkere zonnebril met UV400-bescherming.

Beste dagcrème en oogcrème 60+

Het is zeldzaam om huidverzorging te vinden speciaal voor de huid na de overgang, maar Vichy biedt hiervoor Neovadiol. Vooral na de overgang kan de huid zijn volume en stevigheid verliezen. Verder kun je de geliefde vetten in de huid (lipiden, ofwel vetzuren) langzaamaan vaarwel zwaaien. Die bron van vetten droogt natuurlijk niet helemaal op, maar het wordt wel een stuk minder. Daarom ervaren veel vrouwen na hun overgangsperiode een zeer droge, trekkerige huid. De Rose Platinum-crème voedt, verstevigt en hydrateert intens. Met zorgvuldig geselecteerde oliën, rijk aan vetzuren, voor comfort en zachtheid. Terwijl deze dagcrème voor de 60+ huid bovendien is verrijkt met paarlemoeren pigmenten, voor een rozige uitstraling gelijk na het aanbrengen. De oudere huid oogt vaak doffer, omdat deze minder goed licht kan weerkaatsen. Voor de ogen én lippen vind je bij Neovadiol een lip- en oogcrème voor een levendige blik. Want ouder worden is geweldig, maar je wil wel lekker in je vel blijven zitten.

Beste liftende dagcrème

De naam geeft het al een beetje weg:Vichy’s Liftactiv-lijn heeft een liftend effect. Deze is geschikt voor vrouwen vanaf 40 jaar, maar het kan ook bij uitstek geschikt zijn wanneer je in de 50 of 60 bent. Denk Vichy’s Collagen Liftactiv Specialist, een rijke dagcrème met een bewezen werkzaamheid op rimpels alsook huidverslapping. Terwijl het leave-on masker een krachtige formule biedt met Hyaluronzuur als ingrediënt, een vochtinbrengende krachtpatser. Verder kunnen voldoende sporten en een gezichtsmassage (ook fijn om ’s avonds of in het weekend mee te ontspannen) helpen bij het verstevigen van de huid.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

go to top