OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Hoe zelfbruiner aanbrengen op het gezicht: 11 tips

In plaats van onbeschermd in de zon te gaan zitten met kans op vroegtijdige huidveroudering kun je ook kiezen voor een fake tan. Dat is veel veiliger. Selftanners zoals die van Vichy zijn tegenwoordig veel gemakkelijker aan te brengen en ogen heel naturel. Alsof je net terug bent gekomen van een vakantie in Zuid-Europa. Zelfbruiner op je lichaam is meestal net iets eenvoudiger aanbrengen dan een zelfbruiner op je gezicht. Ongewenste strepen op je armen en benen kun je bovendien nog verbergen, maar je wil niet een week lang met een streperig gezicht rondlopen. Vind daarom hier de beste tips zodat je vlekkeloos een zelfbruiner op je gezicht aanbrengt en met een gezonde gloed de deur uitloopt.

Tip één: reinig eerst je gezicht

Wacht met het aanbrengen van selftanner totdat je gezicht schoon en olievrij is. Kies een gezichtsreiniger die past bij jouw huidtype. Besprenkel je gezicht ook met wat koud water (of mineraliserend thermaal water ook geschikt voor een gevoelige huid die je eventueel in de koelkast kunt bewaren) om de poriën te sluiten voor gelijkmatigere bruining. Breng je gebruikelijke serum aan en daarna is het tijd voor je zelfbruiner. Zorg ervoor dat je de zelfbruiner aanbrengt op het gezicht, in je haarlijn en in je nek, net zoals bij foundation. Laat de zelfbruiner inwerken.

Tip twee: vermijd op olie gebaseerde huidverzorging

Gezichtsolie kan op elk moment een fijne toevoeging zijn voor je verzorgingsroutine. Maar als je zelfbruiner op je gezicht wilt aanbrengen dan kun je deze stap beter overslaan. Olie breekt de selftanner formule namelijk af en zorgt ervoor dat deze verspreidt in deeltjes over de huid. Hierdoor krijg je onregelmatige plekken in je gezicht.

Tip drie: exfolieer voordat je selftanner aanbrengt

Het is gangbaar dat je je knieën en enkels voor het zelfbruinen ontdoet van droge huidcellen. Hetzelfde wil je doen bij je gezicht. Exfolieer zachtjes voor het zelfbruinen (met bijvoorbeeld de 3-in-1 reiniger van Vichy) en zorg er zo voor dat je canvas glad is en er geen dode huid of droge plekken achterblijven die voor problemen kunnen zorgen. Het liefst doe je dit 24 uur van tevoren om de textuur van je huid precies goed te krijgen. Exfoliëren zorgt voor een gelijkmatige teint.

Tip vier: breng extra moisturizer ofwel vochtinbrengende crème aan op pigmentvlekken

Deze tip geldt ook voor zowel gezicht als lichaam. Heb je ouderdomsvlekken of pigmentvlekken op je gezicht dan is het raadzaam om hier een beetje vochtinbrengende crème op aan te brengen. Hierdoor wordt voorkomen dat dit gebied er per ongeluk donkerder uitziet dan de rest van jouw gezicht.

Tip vijf: poets je tanden voordat je selftanner aanbrengt

Voordat je gezicht mooi bruin wordt, poets je tanden. Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Maar tandpasta kan zich langs de zijkant van je mond verzamelen en de bruine selftan-kleur van deze plek verwijderen als je pas daarna poetst.

Tip zes: gebruik vaseline als je blond bent

Heb je blond haar of dunne wenkbrauwen en ben je van plan je huid van een mooie gloed te voorzien met een selftan? Voeg dan een likje vaseline toe aan je bruiningsroutine. Gebruik vaseline op je wenkbrauwen en haarlijn om verkleuring van de haren te voorkomen. Dit is vooral een risico bij heel licht haar.

Tip zeven: breng slechts één laagje selftanner aan op je gezicht

Minder is meer als het op zelfbruiner voor je gezicht aankomt. Twee laagjes op het lichaam kan, maar houd het op één laagje op je gezicht. Anders kan je zelfgebruinde gezicht er onnatuurlijk uit gaan zien. Neem de tijd bij het aanbrengen, te beginnen met een dunne laag. Het is gemakkelijker om meer kleur toe te voegen dan om het te verwijderen.

Tip acht: gebruik eventueel een make-up brush voor een langere bruine kleur

Probeer de selftanner voor je gezicht eens met de brush aan te brengen waarmee je normaal je foundation aanbrengt. Een zachte, grote make-up borstel. Hierdoor wordt de kleur gelijkmatiger aangebracht en dieper in de huid geduwd, waardoor het risico op strepen of vlekken wordt geminimaliseerd. Hierdoor zal je bruine kleur bovendien langer meegaan en er bovendien natuurlijker uitzien.

Tip negen: hydrateer de huid goed

Het is belangrijk om de huid, beginnend een dag nadat je de selftanner hebt aangebracht, goed te hydrateren. Op deze manier blijft de kleur langer goed zitten. Kies bijvoorbeeld voor de tegelijkertijd verfrissende Minéral 89 Booster. Op de tweede dag van je bruine kleur kun je ook een hydraterend masker gebruiken om je huid weer te hydrateren en dat bruine kleurtje te verlengen. Denk aan het Minéral 89 Sheet Masker.

Tip tien: gebruik geen retinol na het bruinen

Retinol is een doeltreffend, maar ook heel actief ingrediënt dat je wil niet gebruiken in combinatie met een selftanner op je gezicht. Retinol kan de vervagingstijd van de bruine kleur op je gezicht versnellen. Kies in plaats daarvan voor lichte, op hyaluronzuur gebaseerde huidverzorging zoals eentje van Minéral 89.

Tip elf: vergeet je SPF niet

Nu je gezicht mooi bruin en stralend is, wil je een goede SPF absoluut niet vergeten. Kies bijvoorbeeld voor Vichy’s UV-Age Daily die een onzichtbare beschermingslaag op je gezicht aanbrengt met breedspectrum SPF50+. Zo ben je helemaal verzekerd van een mooie, gezonde huid die niet wordt aangetast door UVA- en UVB-stralen.

go to top