OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

Zelfbruiner: je beste vriend het hele jaar door

 • favoriet

Wil je graag het hele jaar door een gebruinde huid hebben? Lees hier alle tips en tricks voor het gebruik van een zelfbruiner.

Zelfbruiner: je beste vriend het hele jaar door

De zon wordt vaak gezien als een bron van leven, maar is tegelijkertijd ook de grootste vijand van de huid. De ultraviolet stralen (UV) die de zon uitstraalt, drogen de huid uit en zijn verantwoordelijk voor een veroudering van de huid. Toch willen veel mensen het hele jaar door het liefst een gebruinde huid hebben in plaats van een spierwitte huid. Maar hoe is dat mogelijk? Het antwoord hierop is eenvoudig: Zelfbruiners. Met de volgende tips voorkom je dat je een heel jaar met een spierwitte huid rondloopt, zonder de hulp van de zon.

Veilig en natuurlijk zonnen

Een zelfbruiner is in meerdere vormen verkrijgbaar, zoals in de vorm van een crème, gel, melk, spray of doekjes. De zelfbruiner wordt gezien als een cosmetisch product dat een stofje genaamd dihydroxyacetone (DHA) bevat waardoor verkleuring van de huid mogelijk is. Dit stofje is een natuurlijk product, afkomstig uit de schors van een kastanjeboom. De huid wordt door de zelfbruiner anders gebruind dan we van het natuurlijke bruiningsproces gewend zijn. De huid verkleurt door de zelfbruiner aan de hand van een chemische reactie, de zelfbruiner reageert namelijk op de keratine die aanwezig is in de huid. Bruine pigmenten op de huid zijn het gevolg, waarbij geldt hoe hoger de DHA-concentratie, hoe meer bruine pigmenten. De producten van Vichy kunnen voor alle huidtypen gebruikt worden. De huid wordt door de siliconen en hydraterende bestandsdelen die aanwezig zijn in Vichy producten niet vettig en blijft gehydrateerd.

Het hele jaar door gebruind

De zon is een bron van vitamine D, dat goed is voor de gezondheid. Doordat het weer niet altijd mee zit en de zon zich soms bijna niet laat zien, is het niet makkelijk om het hele jaar door natuurlijk gebruind te zijn. Daarnaast is een vakantie naar een zonnige bestemming vrij prijzig, waardoor een zelfbruiner de oplossing kan bieden. Tegenwoordig zijn zelfbruiners zo ontwikkeld dat ze door alle huidtypen gebruikt kunnen worden. Een zelfbruiner laat geen strepen of oranje kleur achter op de huid, het geeft juist een natuurlijk effect en is geschikt voor zowel het gezicht als het lichaam. Wanneer de lente aanbreekt kunnen we met een gerust hart met ontblote armen en benen lopen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een dag voor het opbrengen van de zelfbruiner wordt aangeraden om een goede scrub- of peeling beurt te doen, zodat dode huidcellen niet meer aanwezig zijn. Het bruiningsproces wordt hierdoor bevorderd, doordat de huid egaal en droog is. Afgeraden wordt om minder dan 24 uur voor het opbrengen van de zelfbruiner te gaan ontharen, zodat huidirritaties vermeden kunnen worden. Breng de zelfbruiner zachtjes aan op de huid en zorg dat gevoelige plekken, zoals de nek en de wreef niet worden overgeslagen. Bij de wenkbrauwen, haarwortels, hielen en ellenbogen wordt aangeraden om de zelfbruiner met oorstokjes of een vochtige doek aan te brengen. Vergeet achteraf je handen niet te wassen. De zelfbruiner heeft enkele uren de tijd nodig om zijn werk te doen.

Enkele tips voor de zelfbruiner

Zelfbruiners blijven gemiddeld zo'n 4 à 6 dagen goed zitten en nemen vervolgens geleidelijk af. Het moeilijkste onderdeel van de zelfbruiner blijft het aanbrengen. Een goede tip is om de gebruiksaanwijzing zorgvuldig van te voren te lezen. Stel je je bloot aan de zon, dan is het van belang om een zonnecrème te smeren. Vichy heeft een uitgebreide selectie aan zonneproducten. Naast een gebruinde huid, kun je de zelfbruiner van Vichy ook gebruiken voor hydratatie van gezicht en lichaam. Een alcoholvrije zelfbruiner wordt aangeraden voor vrouwen die het gezicht graag een tintje bruiner willen.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshopsof via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

 • BESTSELLER

  Fluweelachtige crème SPF 50+
 • Meest gelezen

  Wat is een zonneallergie? En wat doe je ertegen?

  Advies van Experts

  Wat is een zonneallergie? En wat doe je ertegen?

  Ben jij wel erg gevoelig voor de zon? Ben jij al rood als de zon tussen de wolken door begint te schijnen? En zoek jij bij de eerste zonnestraal al direct naar een veilige schuilplaats? Het zou kunnen dat je een zonneallergie hebt.  Bij een zonneallergie ben je overgevoelig voor zonlicht. Wil jij weten of je een zonneallergie hebt? Bekijk dan de symptomen.

  lees het artikel

  Hoe kan je vervellen tegengaan en mooi bruin blijven?

  Advies van Experts

  Hoe kan je vervellen tegengaan en mooi bruin blijven?

  Is je huid eindelijk mooi bruin, begint je huid te vervellen. Een probleem dat voor veel vrouwen maar al te bekend is. Zodra je begint te vervellen, wordt je bruine huid weer bleker. Om zo lang mogelijk bruin te blijven, moet je proberen het vervellen tegen te gaan. Vichy vertelt je hoe.

  lees het artikel

  Wat te doen bij een verbrande huid

  Advies van Experts

  Wat te doen bij een verbrande huid

  Zodra het voorjaar begint, beginnen we te merken dat de dagen langer worden en de zon zich vaker laat zien.  Als het maar even kan trekken wij erop uit om te genieten van het weer. Een barbecue, picknick of lekker ontspannen op het terras of op het strand. Maar het mooie weer kan jouw onverwachts ook verassen en er toe leiden dat je huid verbrandt. In dit artikel vertellen wij wat je kunt doen om de verbrande huid te verzorgen en we geven aantal tips tegen de pijn bij zonnebrand.

  lees het artikel

  go to top