OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Previous

De meest voorkomende vragen over roos

HUB_CONTENT_DHSC_FAQ_10_Can_children_dandruff.jpg

KUNNEN KINDEREN ROOS HEBBEN?

Nee.

Pasgeborenen kunnen echter seborroïsch eczeem (melkkorstjes) hebben met vettige en plakkerige vlokken die zich voornamelijk op de hoofdhuid bevinden, vanwege de hoge talgproductie in deze tijd van het leven.

IS ROOS GENETISCH?

Ja.

Roos is gekoppeld aan je eigen gevoeligheid die je van je ouders kunt hebben geërfd, hoewel we de betrokken genen nog niet kennen. Mensen die aan roos lijden, zijn over het algemeen vatbaarder voor huidontsteking, een van de factoren die roos veroorzaken

HUB_CONTENT_DHSC_FAQ_12_Do_seasons_or_climate_have_impact_on_dandruff.jpg

HEBBEN HET SEIZOEN OF HET KLIMAAT IMPACT OP ROOS?

Ja.

Klimaatvariaties en seizoensinvloeden beïnvloeden het uiterlijk en de ernst van roos.
Waarom? Omdat sommige factoren die verband houden met de winter het uiterlijk van roos versterken. Ten eerste kan het dragen van een hoed in de winter het fenomeen versnellen doordat de micro-organismen op de hoofdhuid zich verspreiden met de hitte. Ook omdat je hoofdhuid in de winter droger is door het warme binnenklimaat.

HUB_CONTENT_DHSC_FAQ_13_IS_DANDRUFF_CONTAGIOUS.jpg

IS ROOS BESMETTELIJK?

Nee.

Roos kan in verband worden gebracht met een onevenwichtige hoofdhuid als gevolg van een toename van de aanwezigheid van Malazzesia, een wijziging in de talgsamenstelling en een veranderde hoofdhuidbarrière.

ANTI-ROOS SHAMPOOS ZIJN NA EEN TIJDJE MINDER EFFICIËNT?

Nee.

Antiroosshampoos zijn bij elk gebruik efficiënt, aangezien ze speciaal zijn ontwikkeld om op de lange termijn tegen roos en seborroïsch eczeem op de hoofdhuid te vechten.

HUB_CONTENT_DHSC_FAQ_15_Do_men_suffer_more_from_dandruff_than_women.jpg

HEBBEN MANNEN MEER ROOS DAN VROUWEN?

Ja.

Er zijn meer mannen die beweren roos te hebben dan vrouwen. Ze associëren roos met droogheid, jeuk en irritatie van de hoofdhuid.

KAN IK ROOS IN MIJN BAARD HEBBEN?

Ja.

Roos in iemands baard heeft dezelfde oorsprong als roos op de hoofdhuid. Ze zijn ook te wijten aan een toename van Malassezia en de gevoeligheid die een verhoogde huidvernieuwing en afschilfering van de huid veroorzaken. Net als voor de hoofdhuid, kunt u een antiroosshampoo voor de baard gebruiken om roos te verwijderen.

KAN IK ROOS IN WENKBRAUWEN HEBBEN?

Ja.

Roos is een chronische aandoening die soms in andere delen dan de hoofdhuid voorkomt. Wanneer het zich in de wenkbrauwen bevindt, is het een seborroïsch eczeem. Symptomen van seborroïsch eczeem in de wenkbrauwen zijn vergelijkbaar met algemene symptomen van roos: witte of gele vlokken, jeuk, roodheid, irritaties.

HOE BEHANDEL IK ROOS ALS IK ALLERGISCH BEN VOOR ANTI-ROOS SHAMPOOS?

U moet eerst weten voor welk ingrediënt u allergisch bent en een shampoo vinden die vrij is van dit ingrediënt. U kunt ook biologische shampoos of zachte shampoos gebruiken met toevoeging van etherische oliën.
Hier is een lijst met essentiële oliën die u kunt gebruiken:
Melaleuca etherische olie - Santal etherische olie - Sauge etherische olie
Bergamote etherische olie - Lavendel etherische olie - Patchouli etherische olie
Romarin etherische olie - Petit graankorrel etherische olie - Ceder etherische olie

HOE MAAK JE HET VERSCHIL TUSSEN ROOS EN LUIZEN?

Luizen en roos hebben veel overeenkomende symptomen, waaronder jeuk en irritaties van de hoofdhuid. Luizen produceren eitjes, neten genaamd, waarvan de kleur gesloten is voor die van roos.
Roos glijdt gemakkelijk door de haarzakjes, terwijl neten aan het haar blijven hangen.
Roos is te vinden op hoofdhuid en haar. Neten zijn alleen aanwezig op haar.
Roos kan een meer blonde kleur hebben dan neten.
Neten hebben een andere vorm dan roos, ze hebben een druppelvorm.
Levende neten zijn grijs en bevinden zich aan de wortels.
Dode neten zijn wit en kunnen worden gelijkgesteld met roos.
Als je last hebt van luizen en neten, gebruik dan aangepaste behandelingen en kam je haar regelmatig.

HUB_CONTENT_DHSC_FAQ_04_CAN_HAIR_LOSS BE_HORMONAL.jpg

IS ROOS VAN HORMONALE OORSPRONG?

Ja.

Er is een verband tussen hormonen en roos, daarom verschijnt roos tijdens de puberteit. Een belangrijke factor bij het verschijnen van roos is de toename van de talgproductie. Hormonen regelen de productie ervan. Alles begint wanneer het talg wordt afgebroken in verschillende irriterende stoffen zoals oliezuur, met name door de Malassezia Globosa. Als je hoofdhuid gevoelig is voor oliezuur, ontwikkelt het een irritatie, gevolgd door een verhoogde opeenhoping van schilfers, de roos.
Meer dan 50% van de bevolking is gevoelig voor zure oliezuur, daarom heb je 50% kans om in je leven last te hebben van roos.

KUNNEN BABY'S SEBORROISCH ECZEEM HEBBEN?

Ja.

Sommige baby's kunnen een vorm van de ziekte vertonen die algemeen bekend staat als melkkorstjes, die zich bij voorkeur op de hoofdhuid bevindt. Soms kunnen ze inflammatoire seborroïsch eczeem hebben.

KUNNEN ZIEKTES SEBORROISCH ECZEEM VAN DE HOOFDHUID VEROORZAKEN?

Ja.

Sommige specifieke ziekten kunnen leiden tot de ontwikkeling van seborroïsch eczeem op de hoofdhuid. Mensen die lijden aan hiv of neurodegeneratieve ziekten zijn vatbaarder voor seborroïsch eczeem op de hoofdhuid.

HUB_CONTENT_DHSC_FAQ_23_Is_there_a_link_between_hair_loss_and_ssd.jpg

IS ER EEN VERBAND TUSSEN HAARUITVAL EN SEBORROISCH ECZEEM VAN DE HOOFDHUID?

Nee.

Er is geen duidelijk verband met haaruitval, zelfs als chronisch krabben en ontstekingen haaruitval mogelijk zouden kunnen verergeren.

WORDEN MENOPAUSALE VROUWEN MEER BEÏNVLOED DOOR SEBORROISCH ECZEEM VAN DE HOOFDHUID?

Ja.

Voor vrouwen wordt deze pathologie meer waargenomen tijdens de menopauze vanwege de hormonale veranderingen.

KAN MIJN ANTICONCEPTIE SEBORROISCH ECZEEM OP HET HOOFD VEROORZAKEN?

Ja.

Sommige anticonceptiepillen kunnen de talgafscheiding verhogen en roos en seborroïsche eczeem op de hoofdhuid veroorzaken of verergeren. Er zijn oplossingen die u kunt bespreken met uw dermatoloog of gynaecoloog.