OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

VICHY IS AL MEER DAN 40 JAAR PIONIER IN EXPOSOOM WETENSCHAPPEN

Het gezonde uiterlijk van de huid is altijd een zoektocht geweest voor Vichy.
Onze expertise steunt op de uitgebreide studies naar de elementen die de huid beïnvloeden.

VICHY IS AL MEER DAN 40 JAAR PIONIER IN EXPOSOOM WETENSCHAPPEN

“HET EXPOSOOM VEROORZAAKT MEER DAN 80% VAN DE HUIDVEROUDERING”

Dr. Delphine Kerob

Dermatoloog en Vichy Medisch directeur wereldwijd

delphine kerob
Het concept

EXPOSOOM FACTOREN: DE VERSCHILLENDE ELEMENTEN DIE INVLOED HEBBEN OP DE GEZONDE UITSTRALING VAN DE HUID

De gezonde uitstraling van de huid wordt significant beïnvloed door vele interne en externe Exposoom factoren, met een versterkende, cumulatieve impact (15).

Milieu
factoren

  • UV: UVA, UVB, Infrarood, zichtbaar licht
  • Vervuiling: chemische verontreiniging, microdeeltjes PM10/PM2.5, ultrafijne deeltjes, ozon, insecticides, etc.
  • Klimaatveranderingen: temperatuur, vochtigheid, veranderingen in luchtdruk
Milieu factoren

Gedragsfactoren

  • Dieet: Voeding, roken, alcohol
  • Psychologische stress
  • Slaapgebrek
  • Beweging
Gedragsfactoren

Hormonale factoren

  • Veranderingen in vrouwelijkheidshormonen: puberteit, menstruatie cyclus, zwangerschap, overgang
Hormonale factoren

De studie naar het Exposoom is een complex en ambitieus project.

Het begrijpen van het Exposoom betekent dat je een oneindig aantal variabelen in acht moet nemen. Dat wil zeggen dat, om verschillende invloeden als het milieu, gedrag, hormonen en oneindige verschillen in biologische factoren van de huid in acht te nemen, elk individu haar/zijn eigen Exposoom profiel heeft. Inderdaad, een persoon zal niet bloot worden gesteld aan dezelfde factoren van het Exposoom als haar/zijn buren en de invloeden zullen ook niet dezelfde biologische schade op de huid aanrichten. Het is daarom van belang om deze factoren te begrijpen en hun cummulatieve en synergistische effecten op de huid te bestuderen om vervolgens een persoonlijke oplossing voor te kunnen stellen om het potentieel van de huid in elke levensfase te verbeteren. Als voorbeeld, dagelijks licht in combinatie met vervuiling, ookwel fotoverontreiniging genoemd, kan een significante impact hebben op de gezondheid en het voorkomen van de huid en het huidverouderingsprocess versnellen.

Luc Aguilar

Head of Biological
and Clinical Research bij L’Oreal

 luc aguilar

EXPOSOOM IMPACT:
DE EFFECTEN OP DE HUID

De huid is het grootste orgaan van het lichaam.

De 4 hoofdfuncties van de huid:
FYSIEKE BARRIERE – PIGMENTATIE – BESCHERMING – STRUCTUUR worden beïnvloed door het Exposoom, wat impact heeft op de gezonde uitstraling, integriteit en kwaliteit van onze huid.

UV Straling

UV STRALING is verantwoordelijk voor 80% van zichtbare tekenen van huidveroudering in het gezicht. Ze breken collageen en elastine vezels af, wat leidt tot tekenen van huidveroudering: rimpels, verlies van stevigheid, grof ogende huidtextuur en pigmentvlekken (3, 4)

uvs

VERVUILING

VERVUILING leidt tot oxidatieve stress. Het is bewezen dat het leidt tot tekenen van huidveroudering, specifiek tot pigmentvlekken en rimpels (5, 6).

Wanneer dit wordt gecombineerd met UV, worden de tekenen van huidveroudering verergert (7, 8)

pollution

KLIMAAT
VERANDERINGEN

KLIMAAT VERANDERINGEN zoals temperatuur, vochtigheid en luchtdruk kunnen de barrièrefunctie van de huid aantasten. Koude temperaturen drogen de huid uit terwijl warme temperaturen hydratatie en sebum productie/ zweten van de huid stimuleert, wat zorgt voor onzuiverheden, vooral voor mensen met een vette huid (9, 10, 11, 12).

climate

Voeding

VOEDING heeft een direct effect op de uitstraling van de huid en haar vermogen om externe agressies zoals vervuiling, UV stralen en stress te weerstaan. Een slecht dieet kan leiden tot vroegtijdige veroudering van de huid en kan een effect hebben op acne en huidaandoeningen (rosaceo, atopische dermatitis en psoriasis) (13)

nutrition

PSYCHOLOGISCHE STRESS

PSYCHOLOGISCHE STRESS kan op zowel korte als lange termijn een effect hebben op de huid. Zo zien we bijvoorbeeld bij vrouwen die stress ervaren vaak dat de huidbarrière functie aangetast is wat op korte termijn leidt tot een drogere huid met een doffe uitstraling (14)

stress

HORMONALE veranderingen

HORMONALE veranderingen, vooral vrouwelijke hormonen (zoals oestrogeen en progestoreen), kunnen de huid je gehele leven beïnvloeden, specifiek tijdens de menstruatie cyclus (imperfecties, onzuiverheden), zwangerschap (imperfecties, onzuiverheden, melasma) en overgang (diepe rimpels, verslapping, ouderdomsvlekken) (18, 19, 20, 21). hormones
EXPOSOOM IMPACT: DE EFFECTEN OP DE HUID

ONZE OPLOSSINGEN TEGEN HET EXPOSOOM

Om de huid sterker te maken tegen de agressies van het Exposoom, helpen we je met behulp van technologie: Met een gepersonaliseerde diagnose op skinconsultai.com, ontworpen in samenwerking met dermatologen en huidverzorgingsexperts, leer je de prioriteiten van jouw huid kennen. De diagnose stelt ons in staat om een uitgebreid huidverzorgingsprotocol , wat voldoet aan hoge veiligheidsstandaarden, voor te kunnen stellen op basis van de behoeften van jouw huid.

We combineerden ons unieke Vichy Vulkanisch Water, met 15 zeldzame mineralen die de huidbarrière versterken, met krachtige dermatologische ingredienten om effectieve, hypoallergene formules te ontwikkelen.

De effectiviteit van onze producten is klinisch bewezen en getest in echte, alledaagse omstandigheiden, op echte vrouwen en op gevoelige huid.


ONZE MISSIE OM EXPOSOOM WETENSCHAPPEN VERDER TE ONTWIKKELEN

Onze dagelijkse missie is om de wetenschap achter een gezonde huid verder te ontwikkelen en toegankelijk te maken voor jou. Al sinds 1931 staat Vichy aan de voorgrond van wetenschappelijke onderzoeken naar de huid, om vrouwen in elk levensstadium te helpen. Als pionier in huid Exposoom wetenschappen en sponsor van onze jaarlijkse onderzoeksbeurs, zullen we de ontwikkeling van wetenschappelijke kennis rondom een gezond uitziende huid blijven financieren en steunen.

ONZE MISSIE OM EXPOSOOM WETENSCHAPPEN VERDER TE ONTWIKKELEN

VICHY EXPOSOOM
PUBLICATIES

Ons onderzoek in 2019 heeft geleid tot de publicatie (door de Vichy Exposoom medische raad) van “Huid en Exposoom”. Dit was de eerste publicatie die de biologische en klinische impact van het Exposoom op de huid introduceerde.

Om de kennis rondom het Exposoom te verspreiden, publiceert Vichy haar studies elk jaar in een gerenomeerd dermatologisch tijdschrift die goed is geweest voor meer dan 30 wetenschappelijke publicaties.