OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Algoritme voor huidveroudering
ontwikkeld met dermatologen.

De gezondheid van de huid wordt aanzienlijk beïnvloed door vele externe en interne blootstellingsfactoren
en verergerd door hun impact.

START NU & ONTVANG JE SAMPLES

7 signs of ageing scanning...

Skin ageing algorithm logo
Skin ageing algorithm background

Hydratatie en huidverzorging voor elke man: snel én makkelijk

De tijd dat alleen vrouwen dagcrèmes en reinigingsproducten op hun huid aanbrachten is voorbij. Ook mannen besteden steeds meer tijd aan uiterlijke verzorging! Zo reinigen ze dagelijks na het scheren en tijdens het douchen hun huid. Maar hoe zit het met hydratatie en overige verzorging van de mannenhuid?

Hydratatie van de mannenhuid

De mannenhuid is gemiddeld 20% dikker dan die van vrouwen, transpireert meer en produceert ook meer talg. Wist je dat de mannenhuid tot wel 2x zoveel talg produceert? Daarnaast wordt de huidbarrière vaker aangetast door het scheren of juist door het laten staan van een baard. De mannenhuid wordt daar namelijk droger omdat de huid warmer is en er geen product bij kan om de huid te voeden. Tot slot bevat de mannenhuid ook meer collageen, een natuurlijke stof die ervoor zorgt dat je huid elastisch en soepel blijft. Dit betekent dat rimpels bij mannen later worden gevormd dan bij vrouwen, maar uiteindelijk wel dieper zijn.

Wanneer de huid van binnenuit goed wordt gehydrateerd, worden deze barrières echter versterkt. Dit helpt schade als gevolg van deze externe factoren tegen te gaan en beperkt het vermogen van bepaalde bacteriën en allergenen om in de huid door te dringen. Waar moet je naar zoeken als je op zoek bent naar een dagelijkse hydraterende verzorging? Een dagelijkse hydraterende crème met een lichte, verfrissende textuur die je afkoelt zonder vettige resten achter te laten, die je huid gedurende de dag gehydrateerd houdt.

Hyaluronzuur en hydratatie

De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam, de belangrijkste rol van onze huid is om als barrière te fungeren en ons te beschermen tegen schadelijke elementen die onze huid kunnen beschadigen. Deze externe elementen omvatten alles van schadelijke uv-stralen en vervuiling, tot vermoeidheid en stress. Hoe beter onze huid gehydrateerd is, des te beter ze deze beschermende rol kan vervullen. Dit omvat alles van het bestrijden van bacteriën en infecties tot het bestrijden van vrije radicale schade (verantwoordelijk voor tekenen van veroudering). Dit maakt het kiezen van de juiste hydraterende ingrediënten, zoals hyaluronzuur, uiterst belangrijk.

Hoe Vichy Hydra Cool+ de huid hydrateert?

risheid is vaak een prioriteit voor mannen die een actieve levensstijl hanteren en in de stad wonen. Vichy Hydra Cool+ combineert de effectiviteit van het intens hydraterende hyaluronzuur met een koele geltextuur en zorgt voor een boost waarop de huid de hele dag kan vertrouwen. Bovendien is de hypoallergene formule veilig voor zelfs de meest gevoelige huid, waardoor de huid zich comfortabel voelt en gekalmeerd is.

Wat voor huidverzorging voor mannen is er?

Het is duidelijk dat de mannenhuid specifieke verzorging vereist, maar dan natuurlijk het liefst zonder teveel gedoe. Als je weet welke hydratatie of huidverzorging je nodig hebt, kun je een van de volgende producten proberen:

  • Glimmende en/of onzuivere huid? Kies dan voor een gezichtscrème uit de Vichy Homme lijn.
  • Een geïrriteerde huid (na het scheren)? Zo ja, kies dan voor Vichy Homme Sensi Baume.
  • Op zoek naar een verzorging die de huid hydrateert en een oppepper geeft? Neem in dat geval Vichy Homme Hydra Mag C+.
  • Los van hydratatie ook rimpels tegengaan? Kies dan Vichy Homme Liftactiv.

Wil je zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

go to top