OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Hoe kies je de juiste deodorant?

 • favoriet

Anti-transpirant of deodorant… spray, stick, hydraterende roller of poederspray… Het klinkt allemaal goed, maar welke kies je? Hoe ga je op zoek naar een anti-transpirant of deo die geen gele vlekken in shirts achterlaat en je goed beschermt? En hoe kun je harde deodorant vlekken verwijderen? Onze experts laten hun licht schijnen over deze vragen, zodat je kunt beslissen.

Wat is het verschil tussen een deodorant en een anti-transpirant?

Anti-transpiranten: een constant regulerend effect gedurende 24, 48 of 72 uur.
Anti-transpiranten verminderen de transpiratie of blokkeren de transpiratie volledig. “Ze bevatten werkzame stoffen die de zweetklieren opvullen zodat ze geen zweet meer kunnen afscheiden naar het huidoppervlak,” legt Pascale Mora uit. Ze zijn bedoeld voor mensen die dagelijks veel transpireren, mensen die snel gaan zweten bij stress of mensen die niet in verlegenheid gebracht willen worden tijdens het sporten of bij warm weer.

Natuurlijke aluinsteen: regulerende werking gedurende 8 uur.
“Aluinsteen moet worden aangebracht op de natte huid. Houd de steen daarvoor onder de kraan of wrijf ermee onder uw oksels na het douchen,” adviseert Carole Brahim. “Aluinsteen is niet geparfumeerd maar heeft een aantal anti-bacteriële eigenschappen,” voegt Pascale Mora daar aan toe. Het werkt slechts een paar uur lang.

Gewone deodoranten: geen regulerend effect, werking 8 uur.
Deodoranten reguleren de transpiratie niet, maar hebben twee andere belangrijke functies: sommige voorkomen of bestrijden de bacteriën die zweet afbreken en andere vangen en verbergen eventuele onaangename geuren die zich al gevormd hebben.

Ga de strijd aan tegen gele vlekken in kleding!

Heb je gele vlekken in je kleding die er niet meer uit te wassen zijn? Daar kun je iets aan doen! Of het nu na een lange dag op het werk is, tijdens een belangrijke bijeenkomst of door het pendelen met het altijd drukke openbaar vervoer: zweetplekken verschijnen vaak op de meest ongemakkelijke momenten. Zweetplekken voorkomen is beter dan bestrijden, dus het kiezen van een anti-transpirant deodorant die je helpt fris te blijven moet jou hoogste prioriteit zijn.

Zweetvlekken verwijderen uit kleding

Zweet of deodorant vlekken verwijderen uit kleding doe je met behulp van een handvol soda in je wasmachine. Voor kleinere vlekken kun je proberen een beetje citroensap te wrijven in het gebied waar de vlek zit. Laat je kleding zo veel mogelijk drogen in de zon - het is niet alleen bewezen dat zonlicht moeilijke vlekken kan bleken, maar het is ideaal om je kwetsbare kledingstukken te drogen (zoals shirts en blouses), in tegenstelling tot de droger die je kleding kunt ruïneren.

Zweetvlekken voorkomen door de juiste anti-transpirant deodorant te kiezen

Veel mannen melden dat het voorkomen van zweetvlekken of de vergeling van shirts een reden is om een specifieke anti-transpirant deodorant te kiezen, maar dit kan moeilijk zijn. Als je ’s ochtends haast hebt als gevolg van het hectische woon-werkverkeer wil je een product dat snel droogt en droog blijft, zelfs als het buiten warm is. Vichy Homme deodorant 72U roller biedt 72 uur bescherming in een transparante, niet-verkleurende formule. Het grote voordeel? Onze deodorant droogt snel, waardoor je vlekvrij en comfortabel blijft op de momenten dat je dit het meest nodig hebt. Bovendien zegt 95% van de gebruikers dat kleding er nog steeds fris en vlekvrij uitziet na een gebruik van vier weken. Perfect voor mannen die op zoek zijn naar een effectieve anti-transpirant deodorant die zeer lang werkt onder allerlei omstandigheden.

Als je niet zeker weet waar je naar moet zoeken bij het kiezen van je anti-transpirant deodorant, kijk dan naar drie belangrijke criteria: kleuring, bescherming en gebruiksgemak.

Vind het product dat bij jou past

Deodoranten en anti-transpiranten zijn verkrijgbaar in veel verschillende vormen dus je bepaalt zelf wat voor jou het prettigst is. Goed om te weten is dat sticks en rollers het beste 's morgens na het douchen aangebracht kunnen worden op een schone huid, zodat je er geen bacteriën bij kunnen komen die infecties kunnen veroorzaken. Sprays kunnen indien nodig meerdere keren per dag worden aangebracht.

Voorkeur voor droge texturen
Vrouwen die droge oksels willen houden zouden moeten kiezen voor droge sticks of poedersprays die precies de juiste hoeveelheid afgeven. “Dit is een goede keuze voor wie veel zweet,” aldus Carole Brahim.

Fris gevoel
Sprays die bestaan uit een mengsel van water en alcohol met anti-bacteriële eigenschappen zijn vaak sterk geparfumeerd en kunnen zelfs gebruikt worden als parfum.

Verzorging voor jouw huid
Rollers kunnen een goede keuze zijn voor de gevoelige huid omdat ze vaak hydraterende ingrediënten bevatten die zorgen voor een kalmerende, poederige laag onder de oksels. Crème-deodoranten zijn ook een goed alternatief – ze bevatten een niet-vette formule die makkelijk door de huid wordt opgenomen. Zorg echter wel dat je kiest voor een “onzichtbare” roller die geen vervelende witte strepen achterlaat op jouw kleding.

Haargroeiremmers
De haargroeiremmers zijn bedoeld voor gevoelige, onthaarde of geschoren huid. Ze bevatten geen alcohol en parabenen en zijn niet geparfumeerd. Ook hier zijn het vaak de rollers waarmee je precies de juiste hoeveelheid aanbrengt om de aangroei van het haar te vertragen, vaak met meer dan een week.

Bekijk hier de gehele deodorant en anti-transpiratie lijn van Vichy en kies welke bij jou past!


Kleding als nieuw

Als je eenmaal de geschikte oplossing hebt gevonden, is het belangrijk dat deze ook geschikt is voor jouw kleding. Pascale Mora legt uit: “ Wij denken dat de witte strepen ontstaan wanneer de anti-transpiranten zich mengen met de mineraalzouten van het zweet. De gele strepen worden echter veroorzaakt door de vetsubstanties in het zweet en de producten zelf. Wanneer weefsel hard wordt, komt dat door de verankering van restjes in het textiel, door veelvuldig strijken. Kies daarom een anti-transpirant die jouw kleding respecteert.”

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

De oplossing van Vichy

 • Anti-transpirant - Deodorant roller - voor gevoelige of geëpileerde huid.
 • Anti-transpiratie deodorant spray 48U anti-witte en gele vlekken
 • Meest gelezen

  Wat veroorzaakt een slappe huid en wat doe je eraan?

  Lichaam

  Wat veroorzaakt een slappe huid en wat doe je eraan?

  Naarmate we ouder worden krijgen we er allemaal mee te maken: een slapper wordende huid. Zowel zichtbaar in het gezicht als op het lichaam. In de loop der jaren neemt de elasticiteit van de huid af. Dit betekent: het natuurlijke verouderingsproces van de huid heeft zijn intrede gedaan. Hoe snel dit proces verloopt is afhankelijk van verschillende factoren: genetisch (20%), levensstijl (80%) en externe factoren. Deze optelsom bepaalt hoe snel de huid – ook op je benen, billen en buik – verslapt. Er zijn tal van behandelingen om de huid te verstevigen, maar je kunt ook wat simpele stappen ondernemen om dit te voorkomen.

  lees het artikel

  Massage – het geheime wapen tegen cellulite

  Lichaam

  Massage – het geheime wapen tegen cellulite

  Cellulite treft vrouwen van alle soorten en maten. Laat die sinaasappelhuid voorgoed verdwijnen met behulp van massage – verzorg jouw lichaam op een ontspannende manier! Voor eens en voor altijd af van cellulite met deze tips van fysiotherapeut Gil Amsallem, schrijver van een boek over zelfmassage.

  lees het artikel

  go to top