3 tips van een expert voor het reinigen van je gezicht

Ontdek de drie formules afgestemd op je schoonheidsroutine. Bekijk onze selectie verzorgings- en reinigingsproducten voor het gelaat. Lees meer...

3 tips van een expert voor het reinigen van je gezicht

Reinigingsmelk, tonic, schuimreiniger, micellaire lotion of olie... Er bestaan heel wat reinigingsproducten om je gezicht er 's ochtends weer fris en stralend uit te laten zien. Welk reinigingsproduct gebruik je het liefst en wanneer? Anne Lefol-Malosse, directrice van het schoonheidsinstituut van Vichy in Frankrijk, deelt haar drie beste tips en de bijbehorende werkwijze voor een perfecte reiniging van het gezicht! Lees snel verder...

1. 3-in-1 reinigingsmelk

We kennen het allemaal: na een lange dag werken is het reinigen van je huid wel het laatste waar je aan denkt. Je duikt het liefst gelijk in bed... om de volgende ochtend op te staan met een huid die allesbehalve schoon en fris aanvoelt. Dankzij de 3-in-1 reinigingsmelk hoeft dat niet meer. Deze reinigingsmelk is namelijk ideaal als je weinig tijd heeft, maar toch graag met een schoon gezicht gaat slapen. In slechts 2 minuten verwijdert de reinigingsmelk allerlei soorten make-up. Ook zorgt het voor een zuivere en zachte huid zonder dat jij je gezicht daarna nog hoeft te wassen met wassen. Na het reinigen kun je nog thermaal water op je gezicht sprayen. Thermaal water kalmeert, beschermt en verfrist de huid, zelfs de gevoelige huid.

Gebruik
- Breng de reinigingsmelk aan met 2 wattenschijfjes.
- Maak cirkelvormige bewegingen op beide gezichtshelften van onder naar boven om onzuiverheden goed los te maken.
- Reinig daarna ook je hals met de 3-in-1 reinigingsmelk .
- Je kunt er eventueel ook voor kiezen om na het reinigen thermaal water op je gezicht te sprayen.

2. Reinigingsolie: aangenaam en doeltreffend

Wil je van je reiniging een heerlijk ontspanmoment maken? Kies dan voor het fijne effect van micellaire olie! Deze olie verandert in een heerlijke melktextuur bij aanraking met water en laat de huid perfect gezuiverd en stralend mooi achter. De formule, die camelia-olie bevat, geeft een hydratatie boost. De reinigingsolie is zowel geschikt voor een droge huid als voor een vette huid, die door de olie wordt ontdaan van huidtalg.

Gebruik
- Masseer drie pompjes olie op een droge huid: van de T-zone naar buiten toe.
- Maak met de vingertoppen zacht kloppende bewegingen op de gesloten ogen.
- Voeg enkele druppels water toe en masseer tot de olie in melk verandert.
- Spoel daarna goed af met water.

3. Schuimende reinigingsgel: een frisse detox tegen vervuiling van de stad

Doen luchtvervuiling van de stad, stof en transpiratie jou snakken naar zuiverheid? Houd je van het frisse gevoel van contact met water? Dan is de reinigingsgel ideaal om huidvervuilende deeltjes en onzuiverheden, die zich in de loop van de dag hebben opgehoopt, doeltreffend te verwijderen. De formule op basis van glycerine heeft ook een verzorgende kant, want het houdt de huid optimaal gehydrateerd. Ook vermindert de formule het trekkerige gevoel als gevolg van hard water.

Gebruik
- Laat de gel in uw handen schuimen met water en breng de gel vervolgens met cirkelvormige bewegingen aan: van de T-zone naar buiten toe.
- Vergeet daarbij ook je hals en decolleté niet en spoel het daarna af met water.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

Onze expert
Annic Lefol-Malosse
Directrice, Instituut Vichy

HUID DIAGNOSE

MOGELIJK GEMAAKT DOOR SKINCONSULT AI

BEPAAL UW BELANGRIJKSTE HUIDBEHOEFTEN

START DE DIAGNOSE