OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Previous

VAN ROOS OM SEBORRHEIC DERMATITIS TE HOOFDHUID

Er bestaan verschillende soorten haarroos – variërend van mild tot ernstig. In het ergste geval van roos is er sprake van seborroïsche dermatitis (SSD), ook wel getypeerd als een huidziekte op de schedel. Dit wordt gezien als de meest heftige vorm van haarroos, geassocieerd met ernstige ontstekingen van de hoofdhuid.

Roos op de hoofdhuid

Roos is een veelvoorkomende aandoening (het begint doorgaans bij adolescenten en kan doorzetten of terugkomen rondom middelbare leeftijd) waarbij de hoofdhuid begint te jeuken en afschilfert, waardoor je witte deeltjes in je haar ziet en een ontstoken hoofdhuid krijgt. Milde roos kan door veel zaken worden veroorzaakt, waaronder een droge huid en een overreactie op haarproducten. Roos lijkt ook genetisch bepaald, dus het komt vaak voor binnen families.

Haarschilfers

Schilfers veroorzaakt door roos zijn in feite dode huidcellen die van je hoofdhuid vallen. Met roos kan je hoofdhuid er schilferig of rood uitzien en jeuken of ruw aanvoelen. Door over je hoofd te krabben of te wrijven, komen de schilfers los. Dit kan je hoofdhuidaandoening (en de oorzaak ervan) weliswaar verergeren.

Ontstoken hoofdhuid

Folliculitis is een ontsteking van de haarzakjes. Het wordt meestal veroorzaakt door stafylokokbacteriën of schimmels. Het kan overal op de huid voorkomen waar haar groeit, waaronder de hoofdhuid. Naast het veroorzaken van kleine, jeukende bultjes, kan folliculitis tijdelijk haarverlies veroorzaken als het de hoofhuid teistert.

HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_18_FROM_DANDRUFF_TO_SEBORRHEIC_DERMATITIS.jpg