NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

OK

OKCancel

Thank you

Close

Alles wat je moet weten over de eerste symptomen van de overgang

 • favoriet

Elke vrouw zit wel eens met vragen over de menopauze. Misschien ervaar je fysieke of psychologische stress die je niet kan verklaren? Of misschien heb je al wel ontdekt dat je last hebt van een aantal symptomen die gelinkt zijn aan de overgang. Maar misschien ben je gewoon nieuwsgierig en wil je voorbereid zijn op wat komen gaat. Bij Vichy willen wij jou graag helpen, ook tijdens deze fase.

Menopauze wat betekent het?

In principe houdt de menopauze in dat je stopt met menstrueren. De menopauze stopt zo’n 12 maanden na je laatste menstruatie. Meestal komt de overgang voor tussen je 45e en 55e, maar dit is bij elke vrouw anders. De periode voordat de overgang begint wordt de perimenopauze genoemd.
Wist je dat de term “menopauze” bedacht is in 1816 door de Franse arts Charles de Gardanne in zijn boek “Avis aux femmes qui entrent dans l’âge critique” (Advies voor vrouwen in de kritieke levensfase). Maar “kritieke leeftijd” klinkt niet echt positief. Bij Vichy geloven we dat de overgang absoluut niet het einde is. Het is eerder een nieuwe fase in je leven die je met opgeheven hoofd tegemoet moet treden.

Wat is de perimenopauze?

De perimenopauze of pre-menopauze zijn twee inwisselbare termen die allemaal hetzelfde aanduiden, namelijk: De periode tussen de eerste hormonale veranderingen en de volledige menopauze. Oftewel wanneer je helemaal niet meer menstrueert. Zoals eerder gezegd, is deze periode voor elke vrouw anders, maar de perimenopauze start zodra de eierstokken minder oestrogeen gaan aanmaken. Het is niet makkelijk om de eerste tekenen van de overgang te herkennen. Misschien zit je nog niet in de fase dat jij je zorgen maakt, maar hier zijn een aantal symptomen waaraan je kan herkennen dat je in de overgang bent.
- Onregelmatige menstruatie- Opvliegers- Gevoelige borsten- Stemmingswisselingen en pre menstrueel syndroom (PMS)- Minder zin in seks- Vermoeidheid- Vaginale droogte- Pijn tijdens de seks- Vaker moeten plassen- Incontinentie (met name bij het hoesten of niezen)- Verstoord slaappatroon
Wil je zeker weten of jij in de peri-menopauze zit? Doe dan een eenvoudige bloedtest om je hormoonspiegel te controleren.

Houd symptomen in de gaten

Wees niet bang! Er zijn meerdere maatregelen die je tijdens de menopauze kunt nemen om de symptomen van de menopauze in toom te houden. Om niet te veel last te hebben van de opvliegers kan je het beste je huisarts raadplegen. Een gezondere levensstijl aannemen kan ook enorm helpen en daar is het nooit te laat voor. Stop met roken en drink minder alcohol. Probeer een gezond gewicht te behouden en slaap voldoende. Kijk ook naar gezonde voedingsmiddelen voor een gebalanceerd voedingspatroon.

Wil je zelf de producten van Vichy met Hyaluronzuur ervaren? Kijk dan hier waar de dichtstbijzijnde apotheek is of bezoek één van onze goedgekeurde Vichy webshops of bestel via onze click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

 • 9745Magistral Elixir4.813NEOVADIOLFACE CARESerumTegen huidveroudering
  Concentraat met revitaliserende verzorgende oliën. Dag na dag een gevoel van jeugdigheid.
 • 7741Magistral Dagcrème4.918NEOVADIOLFACE CAREDagcrèmeTegen huidveroudering
  Dagcrème tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol
 • 17833Substitutief Complex - Nacht
  00NEOVADIOLFACE CARENachtcrèmeTegen huidveroudering
  Nachtcreme tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol Substitutief Complex
 • Meest gelezen

  go to top