OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

SKINCONSULTAI

Persoonlijk advies in slechts 2 minuten op basis van 15 jaar huidonderzoek, gedreven door kunstmatige intelligentie: tot 97% overeenkomst met het advies van dermatologen.

Start nu!
Skinconsult

Alles wat je moet weten over de eerste symptomen van de overgang

Elke vrouw zit wel eens met vragen over de menopauze. Misschien ervaar je fysieke of psychologische stress die je niet kan verklaren? Of misschien heb je al wel ontdekt dat je last hebt van een aantal symptomen die gelinkt zijn aan de overgang. Maar misschien ben je gewoon nieuwsgierig en wil je voorbereid zijn op wat komen gaat. Bij Vichy willen wij jou graag helpen, ook tijdens deze fase.

Menopauze wat betekent het?

In principe houdt de menopauze in dat je stopt met menstrueren. De menopauze stopt zo’n 12 maanden na je laatste menstruatie. Meestal komt de overgang voor tussen je 45e en 55e, maar dit is bij elke vrouw anders. De periode voordat de overgang begint wordt de perimenopauze genoemd.
Wist je dat de term “menopauze” bedacht is in 1816 door de Franse arts Charles de Gardanne in zijn boek “Avis aux femmes qui entrent dans l’âge critique” (Advies voor vrouwen in de kritieke levensfase). Maar “kritieke leeftijd” klinkt niet echt positief. Bij Vichy geloven we dat de overgang absoluut niet het einde is. Het is eerder een nieuwe fase in je leven die je met opgeheven hoofd tegemoet moet treden.

Wat is de perimenopauze?

De perimenopauze of pre-menopauze zijn twee inwisselbare termen die allemaal hetzelfde aanduiden, namelijk: De periode tussen de eerste hormonale veranderingen en de volledige menopauze. Oftewel wanneer je helemaal niet meer menstrueert. Zoals eerder gezegd, is deze periode voor elke vrouw anders, maar de perimenopauze start zodra de eierstokken minder oestrogeen gaan aanmaken. Het is niet makkelijk om de eerste tekenen van de overgang te herkennen. Misschien zit je nog niet in de fase dat jij je zorgen maakt, maar hier zijn een aantal symptomen waaraan je kan herkennen dat je in de overgang bent.
- Onregelmatige menstruatie- Opvliegers- Gevoelige borsten- Stemmingswisselingen en pre menstrueel syndroom (PMS)- Minder zin in seks- Vermoeidheid- Vaginale droogte- Pijn tijdens de seks- Vaker moeten plassen- Incontinentie (met name bij het hoesten of niezen)- Verstoord slaappatroon
Wil je zeker weten of jij in de peri-menopauze zit? Doe dan een eenvoudige bloedtest om je hormoonspiegel te controleren.

Houd symptomen in de gaten

Wees niet bang! Er zijn meerdere maatregelen die je tijdens de menopauze kunt nemen om de symptomen van de menopauze in toom te houden. Om niet te veel last te hebben van de opvliegers kan je het beste je huisarts raadplegen. Een gezondere levensstijl aannemen kan ook enorm helpen en daar is het nooit te laat voor. Stop met roken en drink minder alcohol. Probeer een gezond gewicht te behouden en slaap voldoende. Kijk ook naar gezonde voedingsmiddelen voor een gebalanceerd voedingspatroon.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

 • Concentraat met revitaliserende verzorgende oliën. Dag na dag een gevoel van jeugdigheid.
 • Dagcrème tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol
 • Nachtcreme tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol Substitutief Complex
 • Meest gelezen

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERING ALGORITME ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om jouw huid
  te analyseren

  Neem een selfie

  Vul je huidprofiel in

  Ontdek jouw persoonlijke huidverzorgings
  advies

  Fijne lijntjesJouw sterke punten
  Rimpels van
  de oogzone
  Jouw prioriteit
  Verminderde
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4