getGeoIPCountryCode = US SiteAppCode = NL Test : 'NL/US'

OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

Hoe kan ik het beste mijn gevoelige lichaamshuid verzorgen?

Hoe kan ik het beste mijn gevoelige lichaamshuid verzorgen?
 • favoriet

Niet alleen de gevoelige huid van je gezicht vraagt om specifieke verzorging, ook de rest van je lichaam kan te maken krijgen met een gevoelige huid.

Oorzaken van een gevoelige huid

Men kan van nature een gevoelige huid hebben doordat dit genetisch bepaald is. Mensen met een lichte huid hebben vaker last van een gevoelige huid. Tevens is bij hen de epidermis dunner, dit is de bovenste huidlaag die onder andere zorgt voor bescherming tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast kan een gevoelige lichaamshuid samenhangen met een huidaandoening zoals eczeem, psoriasis of rosacea. Mocht je het idee hebben dat je last hebt van één van deze huidaandoeningen dan kun je het beste bij je huisarts langs gaan voor de juiste behandeling.

Een gevoelige huid kan zich in de loop der tijd ook ontwikkelen door externe factoren. Denk hierbij aan:

- Temperatuurschommelingen
- Overmatig gebruik van zeep
- Luchtvervuiling
- Uv-straling van de zon
- Uw levensstijl: wanneer je rookt of alcohol drinkt kan dit je huid uit balans brengen.
Huidveroudering: wanneer de huid veroudert zal deze ook dunner worden en daardoor gevoeliger worden. Daarnaast kunnen jonge kinderen ook vaak last hebben van een gevoelige huid.
- Ontharen

Hoe herken je een gevoelige lichaamshuid?

Een gevoelige lichaamshuid is te herkennen doordat deze heftig reageert op prikkels van verzorgingsproducten of andere eerder genoemde externe factoren. Als reactie kan de huid symptomen krijgen als jeuk, roodheid en branderig, schraal of trekkerig aanvoelen.

Huidverzorging kiezen voor de gevoelige lichaamshuid

Dat je gezichtshuid gevoelig is zul je eerder opmerken dan wanneer bijvoorbeeld de huid van je benen gevoelig is. Voor het gezicht worden heel vaak verzorgingstips gegeven waarbij de rest van het lichaam buiten beschouwing wordt gelaten. Toch is het heel belangrijk om de rest van het lichaam goed te verzorgen. De huid is ons grootste orgaan is en het gezicht is daar slechts een klein gedeelte van.

Reiniging van de gevoelige huid

Zorg ervoor dat je zichzelf niet met te heet water wast. Dit versnelt namelijk het uitdrogen van de huid. De ideale temperatuur voor de douche of het bad is 37 graden. Pas ook op dat u doucheproducten gebruikt die uw huid niet verder uitdrogen. De Ideal Body Douche Gel-Crème en Ideal Body Douche Gel-Olie bevatten beide actieve ingrediënten die de huid hydrateren en stralend mooi maken.

Dan rest je nog de keuze uit een lotion, een olie of een crème! De keuze hierin is afhankelijk van je huidtype. Het is namelijk niet zo dat enkel een droge huid last kan hebben van een gevoelige huid, dit kan bij ieder huidtype voorkomen. 

-  Een lotion is vaak wat lichter van structuur en geschikt voor een wat vettere huid die al van zichzelf soepel is. De Ideal Body Serum-melk voedt de huid intensief en bevat geen parabenen. 
- Olie is het meest geschikt voor een droge huid. Ideal Body olie zorgt voor een satijnzachte huid en is hypoallergeen en is geschikt voor een gevoelige huid. Voor de zomer hebben we trouwens Ideal Body 3 Gouden olie, met een combinatie van 3 parelmoeren (goud, koper en brons) voor een stralende huid. 
- Een crème heeft een vollere textuur waardoor deze geschikt is voor de normale huid. De Ideal Body balsem heeft een rijke  smeuïge textuur en is getest op de gevoelige huid.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

 • Serum-melk voor de normale tot droge huid - Vichy
 • Meest gelezen

  Massage – het geheime wapen tegen cellulite

  Lichaam

  Massage – het geheime wapen tegen cellulite

  Cellulite treft vrouwen van alle soorten en maten. Laat die sinaasappelhuid voorgoed verdwijnen met behulp van massage – verzorg jouw lichaam op een ontspannende manier! Voor eens en voor altijd af van cellulite met deze tips van fysiotherapeut Gil Amsallem, schrijver van een boek over zelfmassage.

  lees het artikel

  Wat is de oorzaak van een slappe huid en wat kun je hieraan doen?

  Lichaam

  Wat is de oorzaak van een slappe huid en wat kun je hieraan doen?

  Naarmate we ouder worden krijgen we er allemaal mee te maken: een slapper wordende huid. Dit geldt zowel voor het gezicht als voor de rest van het lichaam. In de loop der jaren neemt de elasticiteit van de huid af waarmee het natuurlijke verouderingsproces van de huid zijn intrede doet. Hoe snel dit proces verloopt is afhankelijk van genetische factoren (20%) en daarnaast zijn andere factoren in je levensstijl (80%) en externe factoren bepalend voor de mate van veroudering en verslapping van je huid. Er zijn tal van behandelingen om de huid te verstevigen, maar er zijn ook een aantal oorzaken die jij kunt wegnemen om een slappe huid tegen te gaan.

  lees het artikel

  Dagelijks vochtverlies: hoe ga je het tegen?

  Advies van Experts

  Dagelijks vochtverlies: hoe ga je het tegen?

  Het dagelijkse vochtverlies van de huid en het zweten tijdens het sporten of op een warme dag, kunnen leiden tot een vochtarme huid. Zweten is een reactie van de huid op hitte, fysieke inspanning, stress en andere prikkels. Zweet zorgt ervoor dat de huid vocht en mineralen verliest. We onderzoeken welke effecten dagelijks vochtverlies op de huid heeft en hoe je dit tegen kunt gaan.

  lees het artikel

  go to top