OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Een gevoelige huid versterken

Vichy legt uit wat de oorzaken van een gevoelige huid zijn en hoe jij je gevoelige huid het beste kunt verzorgen.

Oorzaken van een gevoelige huid

Men kan van nature een gevoelige huid hebben doordat dit genetisch bepaald is. Mensen met een lichte huid hebben vaker last van een gevoelige huid. Tevens is bij hen de epidermis dunner, dit is de bovenste huidlaag die onder andere zorgt voor bescherming tegen invloeden van buitenaf. Een gevoelige huid kan zich in de loop der tijd ook ontwikkelen door externe factoren. Denk hierbij aan:

 • Temperatuurschommelingen
 • Overmatig gebruik van zeep
 • Luchtvervuiling
 • Uv-straling van de zon
 • Uw levensstijl: wanneer je rookt of alcohol drinkt kan dit je huid uit balans brengen.
 • Huidveroudering: wanneer de huid veroudert zal deze ook dunner worden en daardoor gevoeliger worden. Daarnaast kunnen jonge kinderen ook vaak last hebben van een gevoelige huid.
 • Ontharen

Tips voor de verzorging van een gevoelige huid

Reiniging van de gevoelige huid

Zorg ervoor dat je zichzelf niet met te heet water wast. Dit versnelt namelijk het uitdrogen van de huid. De ideale temperatuur voor de douche of het bad is 37 graden. Pas ook op dat je doucheproducten gebruikt die je huid niet verder uitdrogen maar juist hydrateren.

Dan rest nog de keuze uit een lotion, een olie of een crème:

 • Een lotion is vaak wat lichter van structuur en geschikt voor een wat vettere huid die al van zichzelf soepel is. Met de Ideal Body Serum-melk voed je de huid intensief.
 • Olie is het meest geschikt voor een droge huid.
 • Een crème heeft een vollere textuur waardoor deze geschikt is voor de normale huid.
 • De Ideal Body balsem heeft een rijke smeuïge textuur en is getest op de gevoelige huid.

Pas je verzorging aan op je huidtype

Zodra je wakker wordt, is het belangrijk om je huid goed schoon te maken. Harde scrubs zijn niet geschikt voor een gevoelige huid, dus overweeg bijvoorbeeld een reinigingsmelk, wat ervoor zorgt dat je huid schoon wordt zonder de natuurlijk oliën van de huid te verwijderen. Vermijd te warm water bij het wassen van je gezicht, aangezien dit kan leiden tot een irriterend gevoel van een gevoelige huid: lauwwarm water is het beste voor je huid.

Zorg voor een optimale hydratatie

Een goede hydratatie is van essentieel belang bij een optimale verzorging van je huid. Na het reinigen gebruik je daarom een hydraterende toner, voordat je je moisturizer aanbrengt. Vervolg met een rijkelijke spray van Vichy’s Gemineraliseerd Thermaal Water en eindig met een rijke, hydraterende nachtcrème. Dit is het recept voor een zacht babyhuidje de volgende dag!

Smeer je huid goed in

De huidbarrière is bij een gevoelige huid over het algemeen zwakker, waardoor het vatbaarder is voor luchtvervuiling en UV-straling. Daarom is het goed om dagelijks een SPF-product te gebruiken, zodat blootstelling aan deze factoren minder gemakkelijk kan leiden tot schade aan de huid. Een dagcrème met SPF zorgt voor een goede hydratatie van de huid wat helpt om de huidbarrière weer te versterken, zodat deze goede bescherming kan bieden tegen UV-straling.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

go to top