getGeoIPCountryCode = US SiteAppCode = NL Test : 'NL/US'

OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

Gevoelige huid survival guide: 5 belangrijke tips

Gevoelige huid survival guide: 5 belangrijke tips
  • favoriet

Jouw huidtype: ken het als geen ander

Als je last heb van een gevoelige huid, dan weet je hoe belangrijk het is om extra aandacht te besteden aan wat verzorgingsproducten beloven en beweren (Lees: Een gevoelige huid en make-up gaan prima samen met de tips van onze make-up artist). Dat betekent natuurlijk niet dat je je huidtype moet negeren bij het kiezen van een huidproduct om je gevoelige huid te kalmeren. Bij vrouwen met een zeer droge huid komt het vaker voor dat hun huid overgevoelig reageert op bepaalde producten, maar ook bij een vette of gemengde huid kan er een reactie op de huid ontstaan. Als algemene regel kan je het beste naar producten kijken die je huid hydrateren zonder dat het je huid vettig maakt en harde scrubs die alcohol bevatten kan je beter laten staan.

Gezichtsreiniging: doe het goed

Een gevoelige huid kan resulteren in een verzwakte huidbarrière, wat wil zeggen dat de bovenste huidlagen minder in staat zijn om externe schadelijke stoffen tegen te houden. Het is daarom belangrijk om je huid goed te reinigen en te hydrateren. Als je gevoelige huid de neiging heeft om vet te worden, dan is het aan te raden om een non-alcoholische make-up remover aan te schaffen, zodat je poriën niet verstopt raken.
Als je droge of uitgedroogde huid niet goed reageert opeen schuimende gezichtsreinigingsproducten, probeer dan eens een reinigingslotion met micellair water. Huidproducten op waterbasis zijn een goede optie voor een huid die niet goed samengaat met de traditionele gezichtsreinigers/toners, aangezien de natuurlijke oliën van je huid hiermee niet worden verwijderd.

Gezichtsverzorging: gebruik niet teveel verzorgingsproducten

Bij een gevoelige huid adviseert dermatoloog Dr. Nina Roos ons dat het hoe simpeler je huidverzorgingsroutine is, hoe beter. Bij twijfel, probeer en kies verzorgingsproducten die een langdurige hydratatie bieden, zodat je gedurende de dag niet nogmaals het product hoeft aan te brengen. Het te vaak wisselen van producten verhoogt de kans dat je een product gaat gebruiken dat niet past bij jouw huidtype. Dus als je je dagelijks huidverzorgingsroutine wilt aanpassen, dan is het aan te raden om één voor één van product te wisselen, zodat je erachter kan komen wat het probleem is, in plaats van dat je het erger maakt.

SPF: vergeet het niet

Je hebt het al vaak genoeg gehoord, maar als je een gevoelige huid hebt dan is het extra belangrijk om je huid te beschermen tegen de omstandigheden van je directe omgeving. Eén van de eigenschappen van een gevoelige huid is een verouderde of verzwakte werking van de huidbarrière (de huidlaag die bescherming biedt tegen blootstelling aan de zon en vervuiling). Dagelijks gebruik van een dagcrème met SPF zorgt voor een goede hydratatie van de huid wat helpt om de huid barrière weer te versterken, zodat deze goede bescherming kan bieden tegen UV-straling. Dus belangrijk: vergeet je zonnebrandcrème niet!

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

  • Extrasensitive
  • Micellaire reinigingslotion 3-in-1 - Vichy Pureté Thermale
  • Meest gelezen

    go to top