OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Segment :

Hoe kan je vervellen tegengaan en mooi bruin blijven?

  • favoriet

Is je huid eindelijk mooi bruin, begint je huid te vervellen. Een probleem dat voor veel vrouwen maar al te bekend is. Zodra je begint te vervellen, wordt je bruine huid weer bleker. Om zo lang mogelijk bruin te blijven, moet je proberen het vervellen tegen te gaan. Vichy vertelt je hoe.

Wat is vervelling?

De huid is verdeeld in de opperhuid, de bovenste laag van je huid, en de lederhuid. De opperhuid bestaat voor het grootste deel uit hoorncellen. Deze cellen worden continu vernieuwd. Ze “verplaatsen” zich van binnen naar buiten. De hoorncellen die zich aan de buitenkant van de huid bevinden gaan dood. Deze cellen vormen de hoornlaag. Deze laag beschermt je en zorgt ervoor dat je huid niet uitgedroogd. Deze huidlaag wordt in zo’n 30 dagen volledig vervangen. Wanneer je huid wordt blootgesteld aan UV-stralen, zal de huid de opperhuid dikker maken om je te beschermen. Als je te lang in de zon zit, zal je huid verbranden. De cellen in de opperhuid zijn beschadigd en de huid maakt in snel tempo nieuwe cellen aan om de opperhuid te vervangen in plaats van de beschadigde huid. Je huid gaat dan schilferen en de jonge opperhuid die tevoorschijn komt is zijn bruine kleur kwijt. Tijdens het vervellen kan de huid erg jeuken en bij ernstige verbranding kunnen er ook blaren ontstaan. Vaak gaat het vervellen ook sneller. Als de huid begint te vervellen is er niks meer aan te doen, je kunt vervellen niet stoppen. Er zijn wel andere dingen die je kunt doen. Het hele proces van vervellen kan een week tot twee weken duren. Meestal komt het voor op de plekken die het meest worden blootgesteld aan de zon, zoals het gezicht en de schouders.

Vervellen voorkomen

Zorg dat je huid goed gehydrateerd is. Drink voldoende water (ongeveer twee liter per dag) en gebruik een rijke hydraterende crème. Pas op met scrubben. Als jij je huid gaat scrubben verwijder je de dode huidcellen in de hoornlaag en verlies je de bruine kleur waar je misschien wel zolang aan gewerkt hebt. Het is ook erg belangrijk om jezelf goed in te smeren met een goede factor, voordat jij je in de directe zon begeeft. Vermijd de zon als die op zijn hoogtepunt is tussen 11 uur s’ochtends en 3 uur s’middags zodat je niet verbrand en vervelling kunt voorkomen.

Vervellen tegengaan

Vervellen voorkomen is dus eigenlijk de enige manier om vervellen tegen te gaan. Maar er zijn een aantal andere dingen die jij kunt doen om ervoor te zorgen dat jij zo lang mogelijk bruin blijft. Zorg ervoor dat je huid goed gehydrateerd blijft en de kans krijgt om af te koelen. Gebruik een aftersun product om de huid te hydraten. Met de aftersun voor onder de douche kan je de huid een verkoelende verzorging geven onder de douche. Als je vervelt, raak jij je bruine huid kwijt, dat is een feit. Maar met een nieuwe huid komt ook een nieuwe kans om bruin te worden. Deze keer zonder te verbranden. De nieuwe opperhuid is gevoeliger voor de zon dan de bruine huid die aan vervellen is. Zorg ervoor dat je de nieuwe huid goed beschermt met een zonnecrème met minimaal factor 30.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

  • Hydraterende melk voor gezicht en lichaam SPF 50+
  • Onzichtbare hydraterende mist spray SPF 50
  • Meest gelezen

    go to top