OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Acht tips voor meer zelfvertrouwen bij een vlekkerige huid

Op sommige momenten in ons leven kunnen we veel last hebben van een vette huid die vlekken en onzuiverheden veroorzaakt op ons gezicht. Dit kan komen doordat wij een periode van stress doorgaan of omdat wij niet lekker in ons vel zitten. Wij geven je een aantal tips tegen de vlekkerige huid en vertellen je wat je moet doen om je zelfvertrouwen een boost te geven.

1. Ga lekker sporten

Dat sporten goed voor je is, hoeven we niet te vertellen. Maar wist je dat het ook hartstikke goed is voor je huid?[[1]] Tijdens het sporten gaat je hartslag omhoog en wordt het bloed in je lijf sneller rondgepompt, waardoor er meer zuurstof naar de cellen gaan. Hierdoor worden er ook meer afvalstoffen uit je lichaamscellen gehaald - inclusief de vrije radicalen die je huid kunnen beschadigen.

2. Eet gezond

Ook al zijn wetenschappers er nog niet uit of verwerkt voedsel slecht is voor je huid, één ding is wel duidelijk: ‘gezond voedsel is zeker goed voor ons.” Olijfolie, donkere chocolade (minstens 70% cacao), tomaten, vis, groene bladgroentes en noten zitten allemaal vol met vitamines en mineralen die goed zijn voor onze huid. En vergeet natuurlijk niet om ook voldoende water te drinken, zodat je huid goed gehydrateerd blijft.

3. De juiste routine

Een dagelijkse verzorgingsroutine speciaal voor de vette huid met vlekken, zoals Normaderm, kan je huid goed reinigen en hydrateren, waardoor de talgproductie afneemt en de glans van de vette huid afneemt. Wanneer je dit product regelmatig gebruikt, zal je direct verschil merken, ook op de lange termijn.

4. Blijf vooral van je huid af

Het is moeilijk en soms hebben we het niet eens door. Maar door veel aan onze huid te zitten kunnen wij ervoor zorgen dat we last krijgen van vlekken, puistjes en acné doordat wij met onze vingers bacteriën over onze huid verspreiden. Mocht je het niet kunnen laten, was je handen dan regelmatig om zoveel mogelijk bacteriën te verwijderen. Zodoende kan je de meeste schade voorkomen. Maar zelfs dan nog is het beter om de huid met rust te laten.

5. lichte make-up

zware, olie-achtige foundations kunnen een nachtmerrie zijn voor de vette huid. Ze veroorzaken niet alleen de opbouw van vuil in je poriën, wat tot uitbraken leidt, maar deze foundations blijven ook zelden goed zitten op een vette huid. Hierdoor heb je geen make-up meer aan het eind van de middag. Probeer daarom een lichte, matterende crème of een getinte moisturizer, voordat jij je verzorgingsroutine voortzet. Voorkom producten op olie basis, want deze blijven niet goed zitten op de vette huid en ze kunnen de huid irriteren.

Een vette huid met een neiging tot vlekken hoeft niet per se je leven te beïnvloeden. Met deze eenvoudige maatregelen kan jij de huid verzorgen op een manier waarmee je vlekken en onzuiverheden kunt voorkomen. En mocht je hoe dan ook nog last hebben van vlekken, puistjes of mee-eters, gebruik dan deze drie adviezen om ervoor te zorgen dat ze geen impact hebben op jouw levenslust en zelfvertrouwen.

6. Juich jezelf toe

Heb je wel eens gehoord van ‘the facial feedback’ theorie? Simpel gezegd, komt deze theorie er op neer dat je expressie een direct effect kan hebben op je emoties. Probeer het zelf een keer door elke ochtend, als je opstaat, naar jezelf te lachen in de spiegel. Dit klinkt een beetje vreemd, maar bewaar die positiviteit vast door jezelf complimentjes te geven en af en toe te belonen. Vertel jezelf gewoon af en toe hoe goed je het doet op je werk, wat een geweldige moeder je bent, enzovoorts. Probeer het maar eens, positief in het leven staan kan een hoop verschil maken.

Als je iets meer tijd hebt kan je ook een lijst maken van alle dingen die je hebt bereikt of waar je dankbaar voor bent. Door na te denken over deze successen, krijgt ons onderbewustzijn een boost waardoor jij jezelf trotser zult voelen. Het zal even duren voordat je het onder de knie krijgt en het klinkt misschien wat zweverig, maar een positieve mindset kan veel betekenen voor je zelfvertrouwen.

7. Voel je goed

Of het nu lezen, koken of een vechtsport is. Als je een hobby hebt waar je goed in bent, zorg er dan voor dat je dit minstens een keer in de week doet. Iets doen waar je goed in bent heeft een effect op andere aspecten in je leven. Daarnaast is sport natuurlijk een goede manier om gezond te blijven. Het voelt misschien niet zo, maar de endorfines die vrijkomen tijdens het sporten, geven je een goed gevoel. Zelfs een wandeling in het park van vijf minuten kunnen ervoor zorgen dat je een gezonde dosis vitamine D binnenkrijgt en jezelf voldaan voelt.

8. Houd jezelf een klein beetje voor gek

Doen alsof je zelfverzekerd bent is een goede manier om jezelf ook echt een beter gevoel te geven. Zorg ervoor dat je goed rechtop loopt met je borst vooruit, ontspan de spieren in je gezicht en vermijdt oogcontact niet.

Als je een belangrijke gebeurtenis hebt, kan jij jezelf voorbereiden om de zenuwen in bedwang te houden. Bereid jezelf voor in gedachten en oefen met je lichaamstaal. De grote dag zal een gevoel van herkenning geven, waardoor jij geen last krijgt van zenuwen.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

[1] http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/acne/features/exercise#1

De oplossing van Vichy

go to top