OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

JE PROFESSIONELE  
HUIDDIAGNOSE

ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN
EEN ALGORITME AANGEDREVEN DOOR KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE
ONTCIJFER JE 7 HUIDKWALITEITEN EN PRIORITEITEN
OM DE JUISTE HUIDVERZORGINGSROUTINE VOOR JOU TE VINDEN

START NU

Skin ageing algorithm background

Puisten voorkomen: 11 simpele tips voor een mooiere huid

Acne tegengaan

Acne is de meest voorkomende huidaandoening ter wereld, maar er hangt veel stigma omheen. Er worden veel vragen over gesteld: hoe behandel je acne en puistjes? Kun je een puistje uitknijpen? En, natuurlijk, hoe voorkom je onzuiverheden? De beste stap is uiteraard om de vorming van puistjes te voorkomen. Hiervoor investeer je ook in de beste huidverzorging voor een acne-gevoelige, onzuivere huid. Acné doen verdwijnen is zeker mogelijk wanneer je een goed behandelplan hebt met goede dermatologischegezichtsverzorging die je consequent gebruikt. Raadpleeg hiervoor ook je dermatoloog. Vind hier onze 11 beste tips om het primaire symptoom van acne, puistjes, te voorkomen.

Hoe ontstaan puisten?

Als de talg in een talgklier niet goed kan worden weggewerkt en komt vast te zitten dan ontstaat er een verstopping en uiteindelijk een puistje. Wordt het puistje ook groot en rood dan is deze waarschijnlijk besmet met bacteriën. Simpelweg omdat bepaalde bacteriën die in ons milieu en in de gebruikelijke bacterieflora van onze huid voorkomen zich voeden met talg. Vervolgens vermeerderen zij dan snel in de talgklier en veroorzaken daar een ontsteking.

Tips om puistjes te voorkomen

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Met de volgende tips kun je puistjes zoveel mogelijk voorkomen.

Tip 1: Pak je rust

Probeer stress te voorkomen, want dit kan ontstekingen in je lichaam veroorzaken en je huid daardoor onrustiger maken.

Tip 2: Eet gezond

Denk hierbij aan volwaardige, gevarieerde voeding met veel groenten en fruit bomvol vitaminen zoalsvitamine C.

Tip 3: Goede huidverzorging

Met passende dagelijkse gezichtsverzorging voor jouw huidtype voorkom je dat de poriën verstopt raken. Begint er toch een puistje op te komen: stip deze dan aan metNormaderm Anti-Onzuiverheden Pasta. Het puistje verdwijnt hierna zichtbaar binnen 48 uur. Dit middel is niet bedoeld voor je hele gezicht, maar om een opvallende pukkel uit te drogen en te desinfecteren zodat deze snel verdwijnt van binnenuit. Zo voorkom je dus dat een onderhuids puistje groter wordt.

Tip 4: Blijf van je huid af

Gemiddeld 65 keer per dag, zo vaak raken we dagelijks geheel onbewust onze huid aan. Niet handig, want hiermee wordt het risico op een bacteriële besmetting (en dus puistjes) vergroot. Om die reden is het ook handig je handen zo vaak mogelijk te wassen. Bacteriën zitten namelijk overal, op een toetsenbord, op het autostuur, op een mobiele telefoon. Regelmatig handen wassen is dus belangrijk.

Tip 5: Gebruik geen zeep

Kies liever voor specifieke verzorgingsproducten tegen onzuiverheden, zoalsVichy’s Normaderm-lijn. Zeep of andere harde zeepproducten schuren de huid en verwijderen de hydrolipide-laag die de huid beschermt tegen uitdroging. De barrièrefunctie wordt hierdoor aangetast en dat betekent vrij spel voor schadelijke invloeden van buitenaf (vrije radicalen, bacteriën, etc.).

Tip 6: Knijp puistjes niet uit

Door een puistje uit te knijpen, worden bacteriën over het gezicht verspreid. Hierdoor verhoogt de kans op infectie en littekens.

Tip 7: Kies niet voor huis- tuin en keukenmiddeltjes

Sla pure alcohol, citroen of tandpasta over bij een acne-gevoelige huid. Met deze middelen kun je de huid namelijk uitdrogen. Bovendien kan er meer roodheid of vervelende irritaties ontstaan.

Tip 8: Gebruik een dagcrème

Het is nooit goed voor de huid als deze gehydrateerd raakt, wat zekerook kan voorkomen bij een vette huid. Mist de huid vocht dan geeft deze een signaal af dat er meer talg moet worden aangemaakt waardoor je in een vicueuze cirkel belandt met meer kans op puistjes. Kies voor een dagcrème voor een onzuivere huid. Dit is een fijne dagcrème voor alle typen imperfecties: mee-eters, poriën, glimmende huid, roodheid, vlekjes en een onregelmatige teint.

Tip 9: Smeer geen scheerschuim op zeepbasis

Wanneer je puistjes hebt, kan scheren de huid nog verder irriteren. Dit komt omdat de zeep de huid schuurt en daarmee een overproductie van talg stimuleert. Daarmee loop je dus meer kans op puistjes.

Tip 10: Vergeet nooit je make-up te verwijderen

Make-upresten van foundation of concealer verstoppen de poriën van de huid en verhogen de kans op het verschijnen of ontsteken van een puistje. Kies liefst voorhypoallergene make-up en vooral niet-comedogene producten om je huid te reinigen. Nog een tip: pas make-up toe om de aandacht te trekken naar dat deel van het gezicht waar geen pukkeltje te zien is, zoals je ogen.

Tip 11: Stop met roken

Dat roken een ongezonde gewoonte is, staat buiten kijf. Je ziet het terug in je gezicht met rimpels en ook onzuiverheden. Stop met roken: dit is veruit de beste manier om je gezicht opnieuw te laten stralen en het onzuiverheden lastig te maken terrein te winnen.

Wil jij zelf de producten vanVichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

go to top