NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

OK

OKCancel

Thank you

Close

Hoe bereid je je huid voor op de zon?

 • favoriet

Wanneer je op vakantie gaat is het belangrijk er voor te zorgen dat je huid goed beschermd is tegen de hitte. Lees daarom onze tips over hoe je je huid thuis al kunt voorbereiden op een zonvakantie.

Voorbereiding op je vakantie:

Dus je vliegticket is geboekt, je koffer is bijna ingepakt en je hebt een oppas voor je hond geregeld. Jouw vakantie kan beginnen! Maar, wanneer je van plan bent veel tijd door te brengen op het strand is het belangrijk je huid hier op voor te bereiden. Een gehydrateerde huid heeft minder snel last van zonnebrand1, Waarom? Hoe meer vocht de epidermis vast kan houden hoe beter hij kan vechten tegen exposoom gerelateerde beschadiging zoals UV-stralen en vervuiling. Zonder hydratatie vermindert de huid zijn elasticiteit en barrière functie. Geef je huid daarom wat extra liefde met bodylotion na het douchen. Puistjes die veroorzaakt worden door blootstelling aan zon zijn vaak het resultaat van een verdikte epidermis. Scrub daarom regelmatig om ophopingen van talg helpen tegen te gaan.

Voor je huid zorgen tijdens je vakantie

Het aller belangrijkste: hydratie! Als je een langeafstandsvlucht tegemoet gaat is het belangrijk om het vochtgehalte van je huid op pijl te houden tijdens de vlucht omdat de luchtdruk in de cabine je huid kan uitdrogen. Dit kan je doen met een hydraterende gezichtsspray. Denk aan je huidtype wanneer je je huid na de vlucht wilt reinigen. Als je huid snel vet wordt is het goed om je huid tweemaal daags te reinigen met een formule die  geschikt is om overmatige talg te verminderen. Terwijl je bij een droge huid beter kunt kiezen voor een op een crème gebaseerde reiniging om het vochtgehalte van je huid te herstellen na de vlucht.

Denk gelijk aan zonnebescherming zodra je geland bent, zeker wanneer je midden op de dag landt als de zon op zijn sterkst is (tussen 11 uur ‘s ochtends en 3 uur ‘s middags). Idéal Soleil’s onzichtbare mist spray bevat niet alleen SPF 50, maar is ook verrijkt met antioxidanten die de negatieve effecten van UV gerelateerde oxidatieve stress helpen tegengaan. Tot slot, vergeet niet genoeg water te drinken. Wanneer je voor een uitgedroogde zomerhuid wilt zorgen is het ook belangrijkom van binnenuit te werken.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

 • 15594Onzichtbare hydraterende mist spray SPF 5000IDEAL SOLEILSUN CAREZonnesprayBescherming voor het lichaam
  Onzichtbare hydraterende mist spray SPF 50
 • 15599Crème dry touch SPF 5051IDEAL SOLEILSUN CAREZonnebrandcrèmeBescherming voor het gezicht
  Crème dry touch SPF 50
 • 15516Bronze spray SPF5044IDEAL SOLEILSUN CAREZonnesprayBescherming voor het lichaam
  Bronze spray SPF50
 • Meest gelezen

  go to top