OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

De beste lippenbalsems en verzorging voor gezonde lippen

‘De huid op je lippen is allerfijnst en kwetsbaar, dus deze is ook sneller vatbaar voor uitdroging en barstjes’

Het vinden van de juiste lippenbalsem is een essentieel onderdeel van een goede beautyroutine. Vraag elke beautyliefhebber er eens naar: ieder heeft zo zijn eigen lippenbalsem waar hij of zij bij zweert. Een vertrouwd lipproduct dat ze overal mee naartoe slepen en het hele jaar door soelaas biedt. Het is geen wonder dat lippenbalsem een populair beautyaccessoire is geworden – zelfs onder minimalisten. Heb je mooie, zachte, gezond gekleurde lippen dan denk je er misschien amper aan. Maar wie weleens last heeft gehad van gortdroge en gebarsten lippen weet: er gaat niks boven een lippenbalsem die dat probleem met één keer aanstippen verhelpt. Lippenbalsem vormt een fijne basis, waardoor je lipstick beter kunt aanbrengen. Terwijl een lippenbalsem met een kleurtje perfect is als alles-in-één lipproduct. Kies je hiernaast liever voor een stickje of lepel je liever jouw lippenbalsem uit een blikje? Ben je meer van een lichte of romige textuur? Ontdek hier de beste lippenbalsems, die bovendien goed betaalbaar zijn. Je nieuwste partner-in-crime, zelfs in weer en wind.

Lippenbalsem schadelijk volgens onderzoek

‘Goed om te weten: in de lipproducten van Vichy zit helemaal geen petroleum jelly verwerkt!’

Allereerst, elk lichaam is anders dus het is heel belangrijk om in de gaten te houden hoe jouw huid reageert op een nieuw product. Zie je meer roodheid en pukkeltjes? Dan is het wellicht goed om van huidverzorging te wisselen. Hetzelfde geldt voor lippenbalsems. De huid op je lippen is allerfijnst, dus ook kwetsbaar. Hierdoor drogen je lippen sneller uit en kunnen er sneller barstjes in ontstaan. Niet iedereen is fan van bijvoorbeeld vaseline voor je lippen, omdat het je lippen droger kan maken. Met vaseline wordt er trouwens niet zozeer op vaseline gedoeld, maar op het ingrediënt petroleum jelly. Petroleum jelly, of petrolatum, is een mix van minerale oliën en waxsoorten die al meer dan 150 jaar op de markt is. Vaseline bestaat uit 100% petroleum jelly, maar dit ingrediënt zit ook in andere lipproducten. Lange tijd werd het gebruikt tegen kleine sneetjes, schaafwondjes, brandwonden, droge plekken, barstjes in de lippen en noem maar op. Toch is het minder goed in het nieuws gekomen.

Wel of geen petroleum jelly in lippenbalsem?

‘Met ingrediënten zoals sheaboter, glycerine en vitamine E is de Aqualia Thermal lippenbalsem bedoeld om vochtarme, gebarsten en uitgedroogde lippen te verhelpen’

Dat zit zo: vaseline (of petroleum jelly) is een occlusief, wat betekent dat het moisture ofwel vocht vasthoudt. Dit verschilt van humectanten (een ingrediënt zoals Hyaluronzuur), dat vocht juist voor je huid uit de lucht trekt. Breng je vaseline aan op de lippen dan treedt de petroleum jelly op als een beschermende barrière waardoor vocht niet kan vervliegen. Het voegt geen vocht toe, maar sluit het wel op daar in je lippen. Dus als je aan je lippen likt (liefst nooit doen!) voordat je zo’n lippenbalsem aanbrengt dan kan dit gebarsten lippen nog erger maken. Lippen houden vocht namelijk sowieso niet zo goed vast. Dit probleem zou je nog kunnen oplossen door eerst een moisturizer aan te brengen voor een lipproduct met petroleum jelly. Dan geef je je lippen pas echt een hydratatie boost! Volgens onderzoek zou petroleum jelly overigens wel de huidbarrière van mensen met eczeem versterken. Een sterke barrière staat synoniem voor een minder droge, geïrriteerde huid. Het enige waar je op moet letten: je wil geen ongeraffineerde petroleum jelly smeren maar geraffineerde. Die geraffineerde petroleum jelly is namelijk door een rigoureus proces gegaan om schadelijke, kankerverwekkende stoffen eruit te filteren. Toch is er nogal wat ophef geweest rondom petrolatum en lippenbalsems. Goed om te weten: in de lipproducten van Vichy zit geen petroleum jelly verwerkt, maar juist zeer hydraterende ingrediënten.

Lippenbalsem voor extreem droge lippen

Zijn je lippen heel droog dan lijkt het inderdaad niet zo’n goed idee om deze af te sluiten. Het liefst voed je ze met een overdaad aan zachte, natuurlijke ingrediënten zoals sheaboter. In Vichy’s Aqualia Thermal herstellende lippenbalsem zit naast verzachtende sheaboter ook glycerine (een humectant, en zoals eerder aangestipt voegt dit dus vocht toe aan de lippen) en vitamine E, want je huid heeft altijd baat bij antioxidanten. Deze lippenbalsem is speciaal geformuleerd om vochtarme, gebarsten en uitgedroogde lippen te verhelpen.

Lippenbalsem met SPF

‘Zeker in de winter kunnen lippen er snel bleek uitzien dus een getinte lippenbalsem is dan ideaal’

Heel goed idee om de huid van je lippen ook te beschermen tegen schadelijke zonstralen, want dit is namelijk het dunste huidje op je hele lichaam. Zelfs dunner dan de huid onder je ogen. UV-stralen kunnen vroegtijdige huidveroudering veroorzaken (ook van de lippen, ja) en drogen lippen behoorlijk uit. De oplossing: Vichy’s Idéal Soleil Stick met maar liefst factor SPF 50+, een groot UVA- en UVB-spectrum. Deze lippenbalsem is geformuleerd voor alle gevoelige zones van je huid. Multifunctioneel, dus.


Getinte lippenbalsem

Hoe gemakkelijk als je een lippenbalsem bij de hand hebt die je lippen ook kleurt. Zeker in de winter (of als je tegen een verkoudheid aanzit) kunnen je lippen er namelijk wat bleekjes uitzien. De heerlijke hydraterende en getinte lippenbalsems van Vichy, onder de naam Naturalblend, bieden hierbij uitkomst. Een uiterst voedende formule (met 96% ingrediënten van natuurlijke oorsprong, zoals een zorgvuldige selectie van oliën, kokosnootolie en bijenwas), aangenaam van geur en smaak en met volop draagcomfort. Deze gekleurde lippenbalsems, verkrijgbaar in vier natuurlijke kleuren of juist kleurloos, hydrateren zelfs de droogste lippen. Met 4 uur lang pure, transparante kleuren. Daarmee bereik je zo’n mooie ‘stained lip’, voor een verleidelijk effect. Maar liefst 94% van gebruikers meent dat Naturalblend lippenbalsem de lippen comfortabel zacht maakt.

Lippenbalsem maken

Ja, je kunt thuis je eigen lippenbalsem maken met bijvoorbeeld een mix van cacaoboter, bijenwas, kokos- en amandelolie. Dit moet je weliswaar op een speciale manier verhitten, waarna je het resultaat in een blikje giet en laat afkoelen. Toch wordt dit niet zozeer aanbevolen. In plaats van al die ingrediënten inslaan kun je natuurlijk ook één fijne lippenbalsem kiezen. Lippenbalsems die bovendien in een steriele omgeving in een laboratorium zijn gemaakt zijn zeker veilig voor gebruik en langer houdbaar. 


Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service. Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

Hydraterende   getinte lippenbalsems

Hydraterende getinte lippenbalsems

Uiterst voedende getinte lippenbalsem

( 1 beoordelingen )

go to top