OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Van wallen tot rimpels: wat is de beste oogcrème voor jou?

‘Onder het oog bevindt zich een kleine vetmassa met vezelwanden die in de loop der jaren verslapt’

Het is juist de fragiele huid rondom de ogen waaraan je van alles kunt aflezen: vermoeidheid, een ongezonde levensstijl, ja, ook ouderdom. Terwijl de rest van je huid er nog stralend en stevig (ofwel mooi ‘vol, een teken van volop Collageen) uitziet, kan de huid rondom de ogen de eerste tekenen van huidveroudering vertonen. Dit kunnen kraaienpootjes zijn, een fronsrimpel (waardoor je er onbedoeld boos in plaats van blij bijloopt), maar ook donkere kringen en wallen. De huid onder de ogen is hiernaast zeer fragiel (dunner dan op de rest van je gezicht) én expressief, want met onze oogleden knipperen we bijvoorbeeld maar liefst 10.000 keer per dag. Met wallen kunnen sommige mensen al vanaf jonge leeftijd te maken krijgen. Het is genetisch bepaald, maar er is ook veel aan te doen met de juiste verzorging. Ontdek hier welke oogcrème jou het beste helpt bij welke ‘kwaal’: van droogtelijntjes tot diepe rimpels en vochtophopingen onder de ogen. Zodat je weer met een open blik door het leven kan.

Beste oogcrème tegen wallen

‘Vichy’s Serum 10 is verrijkt met verhelderende pigmenten, fijne paarlemoeren met witlichtreflectie, die de huid onder de ogen gelijk oplichten’

Wie een nachtje doorhaalt, amper slaapt door jonge kinderen of te maken heeft met een stressvolle baan is er vast mee bekend: wallen, waar weliswaar ook specifieke crèmes voor zijn. Vaak duiken ze vroeger of later weer op, dus het is handig om hier een routine op te bouwen. Laten we eerst kijken hoe wallen ontstaan: na het ontwaken is er ‘s ochtends vaak sprake van verwijding van de bloedvaten en oedeemvorming, wat kan leiden tot wallen. Met de jaren nemen deze verschijnselen toe. De microcirculatie verslechtert en het teveel aan vocht hoopt zich onverhoopt op. Daardoor worden wallen duidelijker zichtbaar. Onder het oog bevindt zich een kleine vetmassa met vezelwanden die in de loop der jaren verslapt. Een oplossing is het aanbrengen van verzorgingsproducten die speciaal bedoeld zijn voor de oogcontour. Vooral een frisse oogbalsem, die gelijk verkoelt, en die hydrateert is hierbij fijn. Terwijl Liftactiv Ogen is verrijkt met paardenkastanje-extract, dat vochtafdrijvend werkt. Nog een paar handige tips tegen wallen: zorg ervoor dat je voldoende drinkt (bij uitstek 1,5 liter water per dag), slaap met een extra kussen onder je hoofd (zodat het vocht ’s nachts niet naar één plek zakt) en vermijd te veel zout in je gerechten.

Beste oogcrème tegen donkere kringen

Het kan zijn dat je donkere kringen onder de ogen hebt vanwege een dunner wordende huid of vanwege meer pigment. In het eerste geval: Retinol kan hierbij helpen, omdat het de collageenaanmaak stimuleert. Hierdoor wordt de huid weer ‘voller’ van aanblik. Retinoïde, ofwel Vitamine A, helpt collageen in het huidoppervlak opbouwen en draagt daarom bij aan het herstel van huidvolume en stevigheid. Vichy’s Serum 10 voor ogen én wimpers (bonus: lange, glanzende wimpers) is ook voorzien van krachtige ingrediënten tegen kringen alsook verhelderende pigmenten, fijne paarlemoeren met witlichtreflectie, die de huid onder de ogen oplichten. Tegelijkertijd kan de huid onder je ogen er ook donkerder uitzien wegens hyperpigmentatie, veroorzaakt door zonschade of te veel in de ogen wrijven. Het is hierbij zaak om (zelfs in de winter) een zonnebril te dragen en met een goede zonnebrandcrème te smeren. Vichy’s Stick SPF 50+, in een handig meeneemformaatje, is speciaal bedoeld voor de gevoelige zones van de huid. Ben je trouwens een roker? Stop dan liefst gelijk, want dit veroorzaakt ook die ‘halve maantjes’ in je oogzone.

Beste oogcrème tegen rimpels

‘De huid van mannen is 25% dikker dan die van vrouwen en heeft meer collageendichtheid, maar mannen krijgen eerder te maken met diepe rimpels onder de ogen’

Terwijl verkoelende oogpads (bewaard in de ijskast) en crème-foundation veel kunnen betekenen, zijn anti-rimpel oogcrèmes ideaal om lijntjes onder de ogen gericht aan te pakken. Hierbij kun je twee kanten opgaan. Denk allereerst bijvoorbeeld aan een oogcrème verrijkt met antioxidanten zodat de impact van vrije radicalen (opgeroepen wegens schade door zonstraling en luchtvervuiling) wordt aangepakt. Vichy’s Idealia oogcrème, met vitaminen B3, biedt in dit geval uitkomst. De oogcontour is een van de meest gevoelige zones van het gezicht, dus deze behoeft speciale aandacht. Vichy biedt een heel scala aan specifieke producten voor de oogcontour die rimpels uitvlakken of kringen onder de ogen verminderen. Voor elke leeftijd is Minéral 89 Ogen, met Hyaluronzuur van natuurlijke oorsprong en pure cafeïne, bovendien een aanrader. Dit helpt van dag tot dag de kwetsbare huid rondom de ogen te beschermen. Extra tips: voldoende slaap en minder tijd achter de computer of op je smartphone.

Beste oogcrème voor een gevoelige huid

Zo’n flinterdunne huid als die onder de ogen én een gevoelig huidtype: welke oogcrème mag je dan überhaupt nog smeren? Een veelgestelde vraag. Volgens cijfers van het CBS kampen steeds meer Nederlanders met een chronische huidziekte, zoals bijvoorbeeld eczeem, en veel mensen merken hun huid tegenwoordig aan als ‘gevoelig’. Een precaire situatie. Nu zijn vrijwel alle oogproducten van Vichy oogheelkundig getest en geschikt bevonden voor een gevoelige huid. De Liftactiv oogcrème, met 360° liftend effect op de blik, is bijvoorbeeld speciaal geschikt voor gevoelige ogen. Het is hierbij trouwens ook belangrijk om je huid voorzichtig te reinigen met milde producten, zoals oogmake-upverwijdering voor een gevoelige huid.

Beste oogcrème voor mannen

Terwijl de huid van mannen 25% dikker is dan die van vrouwen en een veel hogere collageendichtheid heeft, zijn ook onze mannelijke partners gebaat bij een goede oogcrème. Vanaf halverwege de veertigerjaren kan huidveroudering zichtbaar worden (dan neemt die ‘huiddikte’ bij mannen ineens af) en dit toont zich voor het eerst bij de ogen: lijnen en kraaienpootjes. Volgens onderzoek krijgen mannen, eerder dan vrouwen, te maken met diepere rimpels onder de ogen. Mannen kunnen hiervoor, net zoals vrouwen, prima Minéral 89 Ogen smeren. Verrijkt met natuurlijk Hyaluronzuur, dat dehydratatie tegengaat en fijne lijntjes vermindert, plus verfrissend Thermaal Water uit de Franse bergen. Zo eis je die frisse, wakkere blik weer op.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

go to top