OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Alles over het hydraterende vermogen van glycerine

 • favoriet

Je hebt misschien al gehoord van glycerine, maar wist je dat dit ingrediënt bekend staat om zijn krachtig vermogen om de huid te hydrateren? We onderzoeken waar je glycerine in kan vinden en wat het precies doet.

Waar vind je glycerine in huidverzorging?

Glycerine is een bestseller onder de hydraterende huidverzorgingsproducten. Glycerine wordt gevonden in een verscheidenheid aan huidverzorgingsproducten, van dagcrèmes tot nachtcrèmes. De belangrijkste eigenschap van glycerine is dat het hydraterend is en waterverlies tegen gaat - ideaal voor een droge huid of een huid die gevoelig is. Onderzoek heeft aangetoond dat glycerine kan helpen bij terugkerende huidaandoeningen, zoals psoriasis door de groeicyclus van de huidcellen te reguleren. (1)

Glycerine is volkomen veilig om op de huid te gebruiken, daarom is het in zo veel huidverzorgingsproducten te vinden. Vichy huidverzorging bevat glycerine van 100% natuurlijke oorsprong, dat wordt gesynthetiseerd uit twee planten, namelijk raapzaad en palmolie.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van glycerine voor de huid?

Één van de populairste huidverzorgingsingrediënten op de markt is glycerine, ook bekend als glycerol. Glycerine is een hygroscopisch molecuul - vergelijkbaar met een ander sterk hydraterend ingrediënt, hyaluronzuur. Glycerine is in staat om water aan te trekken en vast te houden, zodat de huid goed gehydrateerd blijft gedurende de dag. Wat interessant is, is dat uit onderzoek blijkt dat glycerine het beste werkt in combinatie met andere ingrediënten. Uit onderzoek blijkt dat glycerine in combinatie met ureum, ervoor zorgt dat hydraterende cremes en andere producten beter in de huid door kunnen dringen (2). Andere onderzoeken hebben aangetoond dat jojoba olie en glycerine de vochtigheidsniveaus van de huid tot 24 uur kunnen verbeteren door trans-epidermaal waterverlies te voorkomen (3).

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

[1]Zheng, X. et al, ‘Aquaporin 3 colocates with phospholipase d2 in caveolin-rich membrane microdomains and is downregulated upon keratinocyte differentiation’ in Journal of Investigative Dermatology 121.6 (2003) pp. 1487-1495 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14675200] 2 Björklund, S. ‘Glycerol and urea can be used to increase skin permeability in reduced hydration conditions’ in European Journal of Pharmaceutical Sciences 50.5 (2013) pp. 638-645 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23643739] 3 Meyer, J. et al, ‘Evaluation of additive effects of hydrolyzed jojoba (Simmondsia chinensis) esters and glycerol: a preliminary study’ in Journal of Cosmetic Dermatology 7.4 (2008) pp. 268-274 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19146603]

De oplossing van Vichy

 • Jouw dagelijkse booster voor een sterkere huid, stralend van gezondheid

  MINÉRAL 89

  Jouw dagelijkse booster voor een sterkere huid, stralend van gezondheid

  Booster

  INNOVATIE: Jouw dagelijkse booster voor een sterkere huid, stralend van gezondheid

 • Liftactiv anti-oxidanten booster | Vichy

  LIFTACTIV

  Anti-Oxidanten Booster

  Booster

  Anti-oxiderende huidverzorging met Vitamine C voor de strijd tegen tekenen van huidveroudering en vermoeidheid na 10 dagen.

 • Meest gelezen

  Alles wat je moet weten over salicylzuur

  Ontdek Vichy

  Alles wat je moet weten over salicylzuur

  Salicylzuur is een bekend ingrediënt in de cosmetische industrie en wordt in veel verschillende producten gebruikt. Maar niet iedereen is bekend met deze stof. Als je dit middel op het etiket van je gezichtsverzorgingsproduct ziet staan, zal het je misschien niet zo veel zeggen. Maar dan weet je nog niet wat een geweldig effect producten met dit ingrediënt op de huid hebben, zo kan het bijvoorbeeld helpen bij een huid met neiging tot acné. Wij vertellen je alles wat je moet weten over salicylzuur in je verzorgingsproducten.

  lees het artikel

  go to top