getGeoIPCountryCode = US SiteAppCode = NL Test : 'NL/US'

OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

Haarverlies en minder volume: wat is de juiste shampoo tegen haaruitval?

Haarverlies en minder volume: wat is de juiste shampoo tegen haaruitval?
 • favoriet

Je haren bezorgen je kopzorgen… Heb je al eens een behandelende shampoo tegen haaruitval gebruikt? Lees hier hoe jij je hoofdhuid kunt verwennen en je haar een flinke oppepper geeft!

Gezonde haargroei gaat met ups en downs

Voor alle vrouwen is het niet leuk als zij slierten haar in de douche vinden… En toch is haarverlies heel natuurlijk! De levenscyclus van een haar duurt ongeveer drie jaar en bestaat uit drie fasen: een haargroei fase (haar groeit ongeveer 0,3 mm/dag), een “regressie- en uitvalfase” en tot slot een rustfase of slaapfase waarin de lege haarfollikel zich voorbereidt om een nieuwe haar te gaan produceren. Deze haargroeicyclus herhaalt zich in de loop van ons leven zo’n 25 keer. Soms wordt de groeifase korter en de slaapfase langer, waarbij de haargroeicyclus van je haren kan variëren van 2 naar 12 maanden: hoe langer deze fase wordt, hoe langer de haarbulbus leeg blijft… Zodat de haardos geleidelijk aan dun wordt.

Niet bang zijn om je haren te wassen…

Je haren wassen met shampoo  is een vaste gewoonte die essentieel is voor een goede hygiëne. Je kunt gewoon niet zonder. Maar wie met dunner wordend haar kampt, ziet er soms tegenop en is bang om op die manier nog meer last van haarverlies te krijgen. Wees echter gerust, dat is echt maar een indruk! Aarzel niet om je haar twee keer per week te behandelen met een zachte shampoo. “Haren vallen echt niet minder uit als je ze niet wast!”, stelt Pascale Mora ons gerust. Haar tip voor broos en verzwakt haar? “In de plaats van de verzorgende shampoo stevig op het hoofd in te wrijven is het beter hem eerst te laten schuimen in de handen en die emulsie dan aan te brengen op het haar”.

Welke shampoo heb je nodig voor dikker haar en meer volume?

“Je haren wassen met shampoo tegen haaruitval kan ook gebeuren ter afwisseling met een gerichte behandeling tegen haaruitval”, aldus Pascale Mora. “Kies voor zachtheid, om de hoofdhuid niet te irriteren. Een shampoo is per definitie een product dat wordt uitgespoeld: er blijven dus minder actieve bestanddelen achter op de huid, maar die hebben een onmiddellijk densifiërend en omhullend effect op het haar. Wat is de gezonde formule voor dunner wordend haar? Eén met enerzijds reinigende polymeren die een goed glijdend vermogen hebben om het haar goed te scheiden en zo volume te geven, en anderzijds structurerende polymeren die het haar verstevigen en structuur geven”, legt Pascale Mora uit. Zo wordt ook dun haar omhuld zonder dat het verzwaart. Het haar glanst en volume is gegarandeerd!

De hoofdhuid masseren voor betere haargroei

Bij mensen met dun haar is de haarbulbus wat samengekneld door een te harde collageenlaag. Hierdoor wordt de microcirculatie belemmerd en krijgt de bulbus niet voldoende voeding. En een verzwakte bulbus leidt tot uitvallend haar… Door te masseren ga je de microcirculatie stimuleren, voor stralend en gezond haar.

3 professionele tips voor meer volume!

Regel nr. 1: Wrijf je haar niet droog met een handdoek, zo beschadig je de beschermende haarschubjes. Je kan beter je haar natuurlijk laten drogen door je haren in een handdoek te rollen. nr. 2: Wissel je haarscheiding van kant na elke wasbeurt. Hierdoor worden je haarwortels opgelicht en krijgt je kapsel meer beweging en volume. Regel nr. 3: Stel bij het föhnen de temperatuur van je haardroger in op lauw en gebruik een ronde borstel om de haarwortels op te lichten. Fixeer ze aan het eind van het föhnen met koude lucht om je kapsel extra luchtig te maken!

Shampoo tegen haaruitval

Het Vichy assortiment beschikt binnen de Dercos lijn over twee verschillende shampoos tegen haaruitval. Vichy Dercos energie shampoo is de enige anti-haaruitval shampoo met het cosmetisch molecuul aminexil tegen haaruitval. Vichy Dercos Neogenic beschikt over het stemoxydine molecuul en pro-dichtheid technologie. Een behandeling met deze shampoo zorgt voor een vollere, gezonde haardos en zal de haargroei stimuleren.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

Onze expert

Pascale Mora
Directrice Wetenschappelijke Communicatie Vichy

De oplossing van Vichy

 • Shampoo bij haarverlies of dunner wordend haar - Vichy Dercos
 • Meest gelezen

  Haaruitval en de invloed van het seizoen: oorzaken en oplossingen

  Haar

  Haaruitval en de invloed van het seizoen: oorzaken en oplossingen

  Niet iedereen is blij met de komst van de lente, want waar sommigen het voorjaar associëren met de terugkeer van de bloemen en de vogels, associëren sommige de lente met kaalheid. Lente staat net als herfst namelijk synoniem voor haaruitval. Als u zich aangesproken voelt en als u naar oplossingen zoekt, dan zal het volgende u zeker interesseren.

  lees het artikel

  Tips voor dikker haar: hoe kan je dikker haar krijgen?

  Advies van Experts

  Tips voor dikker haar: hoe kan je dikker haar krijgen?

  Dikker haar, hoe krijg je dat? Sommigen dromen al hun hele leven van een volle bos haar. Anderen verlangen terug naar de tijd waarin hun haarbos alle aandacht opeisten. Zowel mannen als vrouwen hebben last van haarverlies en dun haar. Maar hoe kan je dikker haar krijgen? In dit artikel lees je wat voor soort haar jij hebt en hoe je ervoor kunt zorgen dat je dikker haar krijgt.

  lees het artikel

  go to top