Hoe camoufleer je een huid met couperose?

De verkeerde cosmetica kan couperose alleen maar verergeren; het maakt de huid bijvoorbeeld droog en nog meer geïrriteerd. Kies je aan de andere kant een zorgvuldig samengesteld, hypoallergeen make-up product speciaal voor mensen met roodheid in het gezicht waaronder ronde wangen dan kan dit het antwoord zijn om de rode en gesprongen adertjes of de felle roodheid van couperose op de neus doeltreffend te camoufleren.

Kies de juiste kleurnuance!

Als een kunstschilder bestudeert visagist Pascale Guégan eerst goed de kleur van de huid, voordat ze haar kleurenpalet voorbereidt. ‘De huid bestaat uit meerdere kleuren, zoals groen, rood, geel en zelfs blauw.’ De soort imperfectie bepaalt de keus van de foundation. Om de kleuren niet te versterken, zijn er een aantal basisregels. ‘Bij couperose adviseer ik een beige of goudkleurige vloeibare foundation,’ aldus Guégan.

Doe het op de juiste manier

Om bijvoorbeeld couperose te camoufleren, kies je voor een specifieke corrigerende foundation. Eentje die veel pigmenten bevat. Vergeet vooral niet de foundation voor het aanbrengen op te warmen op de rug van je hand. ‘Breng eerst vloeibare foundation met een kwastje of sponsje aan. Strijk dat gelijkmatig uit over het gezicht. Dep daarna wat van dezelfde foundation, indien mogelijk met het puntje van een sponsje, over de plek met couperose.’ Breng tot slot met een grote, soepele kwast wat compact poeder of losse poeder aan. Je kunt in de loop van de dag je make-up bijwerken met een beetje foundation.’

Gebruik de juiste make-up (niet-comedogeen)

Niet-comedogeen betekent dat het een verzorgings- of make-up product betreft dat de poriën niet verstopt. Een couperose huid wil je zo min mogelijk belasten, dus dit is een belangrijke voorwaarde. Nog beter: kies voor een foundation of dagcrème met SPF. Zonlicht kan couperose (en rosacea) namelijk verergeren, dus het is belangrijk om goed beschermd de dag tegemoet te treden.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in een van onze goedgekeurde Vichy webshops.

De redactie

De oplossing van Vichy

DERMABLEND

Corrigerende foundation

Foundation - Hoogdekkende Foundation

Tot 16 uur lang perfecte dekking, met een textuur die voelt als een "blote huid". Matte finish.

Meest gelezen

Welke foundation past bij jou?

Foundation is een geweldig product, elke vrouw is er gek op. Toch is het kiezen van een foundation vaak lastig. Hoe zorg je ervoor dat je make-up mooi is en blijft zitten? En hoe voorkom je dat je een dikke, opvallende laag make-up op je gezicht krijgt die niet overeenkomt met de ondertoon van jouw huid? Onze expert geeft antwoord op jouw vragen over foundation en zij geeft je een aantal tips om de perfecte foundation voor jezelf te kiezen!

Meer info

De voordelen van BB Cream

Een BB cream doet alles tegelijk: hydrateren, kalmeren en camoufleren. Dat is dan ook direct het grootste voordeel: u bespaart tijd én geld omdat andere huidverzorgingsproducten overbodig zijn. BB cream is een moisturizer, foundation en zonnebrand in één.

Meer info