OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Huidverzorging in de winter

Het koude weer kan onze huid vaak beschadigd aan laten voelen. Veel mensen hebben last van roodheid, een droge huid of hun huid voelt strak aan als de winter in aantocht is. Ontdek hoe jij je huid er gezond uit kunt laten zien tijdens dit gure weer.

Wat voor invloed heeft de winter op de huid?

Het winterse weer kan ervoor zorgen dat onze huid droog aanvoelt en er vlekkerig uitziet. Door wind, kou, sneeuw en regen kan de opperhuid oncomfortabel aanvoelen. Net als in de zomer, wordt de huid droger. Dit komt door de blootstelling aan guur weer en de verwarming die binnenshuis aanstaat. Deze omstandigheden kunnen ertoe leiden dat bepaalde huidaandoeningen, zoals eczeem, psoriasis of rosacea, erger kunnen worden gedurende de winter.

Maar wat gebeurt er in de huid als het buiten vriest? Door een overmatige blootstelling aan koud weer, wordt de barrièrefunctie van de opperhuid zwakker. Deze huidlaag beschermt ons tegen vervuiling, uv-stralen, uitdroging,. De huid wordt hierdoor vatbaarder voor schade van buitenaf. Om deze negatieve effecten tegen te gaan is er iets wat je absoluut wordt aangeraden te doen in de donkere maanden, namelijk hydrateren. Hoe beter de huid gehydrateerd is, hoe beterde barrièrefunctie is.

Voldoende water drinken is  essentieel om je huid te beschermen tegen de winterse kou. In dit artikel gaan wij dieper in op de huidverzorging tijdens de winter. Er zijn producten die hier zeer geschikt voor zijn, we geven je een paar tips bij het kiezen en gebruiken van deze producten.

Drie dingen die jij je tijdens de winter af moet vragen:


• Drink je voldoende water om gehydrateerd te blijven?
• Zijn er factoren die mijn huid negatief beïnvloeden, zoals uv-stralen, kou of de gure wind?
• Moet ik mijn verzorgingsroutine aanpassen in de winter?

Hydratatie is het belangrijkste

Wat erg belangrijk is om je verzorgingsritueel compleet te maken tijdens de droge wintermaanden is dat je uitkijkt naar producten die je huid hydrateren. Ingrediënten die zorgen voor intense hydratatie zijn bijvoorbeeld hyaluronzuur en glycerine. Als je een vette huid hebt hoef je niet noodzakelijk een rijke vochtinbrengende crème te gebruiken. Probeer eens een licht hydraterende booster in plaats van je normale vochtinbrengende crème, bijvoorbeeld de Minéral 89 Booster van Vichy. Een unieke combinatie van Mineraliserend Thermaal water van Vichy in een concentratie van 89% en er zit hyaluronzuur in, alles in één formule. Minéral 89 versterkt de huidbarrièrefunctie en zorgt dat de huid weer straalt van gezondheid. Ideaal voor een droge huid tijdens de winter. Minéral 89 is geschikt voor alle huidtypes en vormt de eerste stap in elke verzorgingsroutine. Elke dag weer is de huid gehydrateerd, veerkrachtig, stralend en krijgt het een boost.

Blijf niet te lang onder een hete douche staan

Dit droogt de huid alleen maar verder uit. Een bad met zeezout kan je huid ook beschermen tegen de winterdroogte. Een van de grootste redenen dat de huid uitdroogt tijdens de winterperiode is onvermijdbare droge winterlucht. Om je hier beter tegen te wapenen kun je ook overwegen om een luchtbevochtiger kopen. Een luchtbevochtiger is een vrij goedkope manier om de droge huid het hele jaar door te helpen hydrateren, vooral tijdens de winter.

Geef je huid een boost

Ook ideaal voor de droge winterhuid is de Liftactiv Anti-oxidanten Booster met 15% Vitamine C. Dit is Vichy's eerste anti-oxidanten booster die oxidatieve stress helpt aanpakken en zichtbare tekenen van huidveroudering en vermoeidheid vermindert en met zichtbaar resultaat al na 10 dagen.

Vergeet je zonbescherming niet

Als je op zoek bent naar een goede dagcrème die je beschermt tegen schadelijke uv-straling tijdens de koude winterdagen, raden we je aan om Aqualia Thermal UV eens te proberen. Zeker als je deze winter op de piste te vinden bent, heeft je huid behoefte aan een goede zonbescherming.  Aqualia Thermal UV is een versterkende en beschermende crème die hydrateert en verzorging biedt tegen een droge winterhuid. Voor een effectieve bescherming tegen uv-stralen biedt deze verzorgende crème een beschermingsfactor van SPF25. Het is wel aan te raden om naast deze dagcrème ook een zonnebrandcrème te gebruiken.

Verzorging van acnegevoelige huid in de winter

Als het gaat om het onderhouden van de acne-gevoelige huid in de winter, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de huid voldoende gehydrateerd is om de schadelijke effecten van een droge wind of koude temperaturen tegen te gaan zonder de talgproductie uit balans te brengen. Daarom kun je beter kiezen voor een rijkere dagcrème in de winter om te anticiperen op dehydraterende omstandigheden terwijl je de huid grondig reinigt om verspreiding van bacteriën te voorkomen.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

go to top