OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Top vijf soorten superfood voor je huid

Als het gaat om goede zorg voor je huid, gaat het ook om wat er binnenin zit. Lees hier om te ontdekken welke soorten fruit jij in je dieet zou moeten opnemen om een gezond uitziende, glanzende huid te krijgen.

Sinaasappels

Sinaasappels zijn hun gewicht in goud waard als het op anti-huidveroudering aankomt. Boordevol met pro-vitamine A, wat helpt tegen huidbeschadigingen door de zon en ook de gevoeligheid van de huid tegen uv-stralen vermindert. Sinaasappels bevatten ook veel vitamine C, dat jou helpt om een stevige, jeugdige huid te krijgen doordat de productie van collageen wordt gestimuleerd.(1)

Blauwe bessen

Vaak genoemd als één van de meest effectieve superfoods, blauwe bessen danken hun kleur aan een pigment genaamd: “anthocyaan”, een soort anti-oxidant. Net als rode of paarsgekleurde bessen (zoals cranberries en goji bessen) zijn dit krachtige vrienden die jouw helpen huidveroudering tegen te gaan door vrije radicalen, die onder andere vrij komen door schadelijke externe factoren, te neutraliseren.

Acai bessen

Rijk aan vitamine E (draagt bij aan een gezonde huid, maar ook aan haar en nagels), zij staan bekend als bessen die helpen ontstekingen te voorkomen. Heb je last van acné? Een natuurlijk masker van acai bessen of acai olie, kan roodheid verminderen. Door het hoge gehalte aan anti-oxidanten kunnen deze bessen ook helpen de huidcirculatie te verbeteren. In andere worden dit is een natuurlijk exfoliërend middel, klaar voor gebruik!

Avocado’s

Er bestaat nog enige discussie over of avocado een fruit of een groente is, maar één ding is zeker, het is goed voor je huid. Avocado’s zitten vol met vetzuren, die erg goed bijdragen aan een goed gehydrateerde huid. Avocado’s helpen je huid ook onder het oppervlak. Met hun hoge gehalte aan vitamine A, dragen ze bij aan het herstellen van cellen. Goed nieuws voor de vermoeide, gestreste huid die gebukt gaat onder vervuiling en beschadigingen door de zon. Wie zegt dat vet alleen maar slecht voor je is?

Cranberries

Net als blauwe bessen, zitten cranberries vol met flavonoïden, een soort van polyfenolen die bekend staan om hun indrukwekkende eigenschappen om oxidatieve stress te helpen verminderen. Cranberries eten of verwerken in een smoothie kan helpen zorgen voor een heldere, stralende huid 2 Daarnaast, kunnen de zuren in cranberries je helpen om van je vette of te glimmende huid af te komen. En ze kunnen ook helpen rode huid verminderen.

[1] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18505499/ [2] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12058989/

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

go to top