OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Wimperserum: werkt het en waarop letten voor mooie wimpers?

‘Wimperserums zijn bijzonder geconcentreerd, dus je hebt er maar een beetje van nodig voor een groots resultaat’

Of je nu ronde of amandelvormige, ijsblauwe, amberkleurige of bijna zwarte ogen hebt: verleidelijk lange wimpers geven elke oogopslag een extra vonk. Net zoals je huid, hebben ook je wimpers wat meer liefde nodig. Gedurende een dag krijgen ze namelijk behoorlijk wat ‘stress’ te verduren: er gaat een laagje mascara overheen, wie weet komt er nog een wimperkruller aan te pas en in de haast halen we agressief een watje make-upverwijderaar over de ogen. Dit helpt je wimpers natuurlijk geenszins. Terwijl ellenlange, gezond ogende wimpers juist zo mooi kunnen zijn. Het geeft bijna de illusie van een ooglift: een frisse, heldere uitstraling. Wat is nu de beste manier om je wimpers langer en voller te maken? Allereerst goed verzorgen, met een milde reiniger speciaal voor de ogen én een wimperserum. Lees mee.

Wat is wimperserum?

Serums, een beetje beautyliefhebber heeft er vast van gehoord, en er zijn ook serums speciaal voor de wimpers! Technisch gezien is een serum een dunne substantie die voor een moisturizer of zonnebrandcrème (en in het geval van ogen: vóór een oogcrème) wordt aangebracht. De ingrediënten in een serum zijn bijzonder geconcentreerd (lees: extra krachtig, dus je hebt er ook minder van nodig) en bedoeld om specifieke huidklachten (van een doffe huid tot, ja, doffe wimpers) aan te pakken. Het is een verzorgingsproduct voor dagelijks gebruik. Vaak zijn serums ook voorzien van hydraterende eigenschappen. In het geval van wimperserum: deze verzorgen de wimpers intensief, waardoor deze langer, voller en zwarter kunnen ogen. Fun fact: Meghan Markle zweert ook bij wimperserum. Als we haar oogopslag (Google: Meghan Markle + beauty + wedding) eens bekijken dan ben je waarschijnlijk snel om.


Is wimperserum schadelijk?

Het is inderdaad belangrijk om niet zomaar met het eerste het beste wimperserum te smeren! Volle wimpers, zonder heisa met plakwimpers of wimperextensions, is de droom, maar doe eerst je research. Zo kwam in 2018 het wimperserum van het Kruidvat negatief in het nieuws. Dit wimperserum deed wimpers niet alleen groeien, maar kon ook de oogkleur veranderen. Radar sprak bijvoorbeeld een vrouw wiens ogen ineens van groen naar bruin gingen. Schrikken! Dit schadelijke wimperserum is uiteraard uit de schappen gehaald. Maar dit geldt niet voor alle wimperserums, die door de Europese Wetgeving zijn goedgekeurd. Zo is Vichy’s wimperserum (waaraan niet het omstreden ingrediënt bimatoprost zoals bij Kruidvat is toegevoegd) uitvoerig getest én speciaal bedoeld voor een gevoelige huid en ogen. Het product is dermatologisch en oftalmologisch (door oogartsen) getest en zelfs geschikt voor lenzendragers. Krijg je namelijk irritaties bij het gebruik van wimperserum dan is het zaak direct te stoppen. In Vichy’s Liftactiv Supreme-lijn vind je Serum 10 Ogen & Wimpers. Dit oog- en wimperserum werkt op twee manieren: het maakt de oogcontouren gladder en stralender (met licht-reflecterende pigmenten) en het versterkt de wimpers. Dit zijn de onderzoeksresultaten van het wimperserum, gevat in een elegant zilvergrijs flesje: - Binnen 10 minuten zijn de rimpels gladder*.
- De wimpers zien er met de dag voller uit en lijken na 1 maand wel verveelvoudigd**
- In 1 maand is de blik 42% opener***

* Instrumentele test, 42 personen
** Zelfevaluatie – 128 vrouwen – 1 maand
*** Klinische test, 41 vrouwen onder oogheelkundig toezicht, gemiddelde verbetering op de score, na 4 weken

Hoe breng je wimperserum aan?

Wimperserum is zoals eerder vermeld zeer geconcentreerd, dus een klein druppeltje is voldoende voor optimaal resultaat. In het geval van Vichy’s LiftActiv Serum 10 Ogen & Wimpers draai je simpelweg het dopje van het product en doe je een enkele druppel op de vingertoppen. Verspreid over de vier vingertoppen van beide handen (ring- en wijsvinger) en masseer vervolgens in. Dit doe je door met dit specifieke wimperproduct eerst zacht over de huid rondom de ogen te kloppen, van onder de ogen naar onder de wenkbrauwen. Vervolgens veeg je voorzichtig over het hele ooglid en over de wimpers, van binnen naar buiten. Doe dit vooral driemaal, zodat de wimpers goed doordrenkt worden door het wimperserum. De laatste stap: duw de wimpers met de bovenkant van je vingers zachtjes omhoog. Zo creëer je nog meer volume.

Welk wimperserum is het beste?

Er zijn talloze wimperserums op de markt, waarbij wij van Vichy uiteraard achter de resultaten van Vichy’s LiftActiv Serum 10 Eyes & Lashes staan. Je wimpers hebben er hiernaast baat bij als je ze op elk vlak goed verzorgd. Heb je optimale wimpergezondheid voor ogen? Zorg er dan voor dat je ze elke dag op milde wijze reinigt, en ga dus zeker niet met oogmake-up op naar bed. Hierdoor kunnen ze namelijk sneller afbreken. Verder kun je ze ook verzorgen met natuurlijke oliën, zoals castor- jojoba- olijf- of arganolie van een hoogwaardige natuurlijke bron. Vergeet trouwens essentiële oliën rondom de ogen, want dit kan sneller leiden tot infectie. Kies voor een mascara die de wimpers niet alleen kleurt en krult, maar ook verzorgt. Plus een dotje verhelderende foundation, of concealer, onder de ogen zodat donkere kringen niet afleiden en alle aandacht gaat naar je ogen en, natuurlijk, volle wimpers. Zo haal je op de lange termijn alles (hallo, lengte!) uit je wimpers voor een betoverende blik.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

go to top