OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

De beste anti-aging serums voor jouw huid

Serum is de afgelopen jaren zeer populair geworden in huidverzorging, en dan met name anti-aging serums. Maar wat doet een anti-aging serum nu eigenlijk: serum is een huidverzorgingsproduct dat je op je huid kunt aanbrengen na het reinigen, maar voordat je de huid hydrateert met een vochtinbrengende crème of moisturizer. Een anti-aging serum is dus niet hetzelfde als een anti-aging crème. De bedoeling van een serum is om krachtige ingrediënten rechtstreeks af te geven aan de huid. Serum is bijzonder geschikt voor deze taak omdat het bestaat uit kleinere moleculen die diep in de huid kunnen doordringen en een zeer hoge concentratie aan actieve ingrediënten bevat. Hierdoor zijn anti-aging serums een uitstekend middel om specifieke huidverouderingsproblemen aan te pakken, waaronder rimpels en pigmentvlekken. Dat is dus in een notendop wat een anti-aging serum is. In dit artikel lees je verder alles wat je wil weten over anti-aging serum versus anti-aging crème.

Wat moet je weten over anti-aging serum voordat je eraan begint?

Bepaalde krachtige ingrediënten die vaak worden aangetroffen in een serum kunnen instabiel raken zodra ze in contact komen met lucht. Ascorbinezuur (vitamine C) is zo’n ingrediënt dat na verloop van tijd kan oxideren en onder invloed hiervan zijn werkzaamheid kan verliezen. Maar dankzij de wetenschap gaan gewijzigde versies van het ingrediënt (die onder meer wateroplosbaar zijn) langer mee. Bewaar je anti-aging serum in liefst op een koele plek en gebruik binnen zes maanden.

Anti-age serums vs anti-aging crèmes

Een anti age serum is niet hetzelfde als een anti-aging crème. Serums kunnen boordevol vochtinbrengende ingrediënten (hyaluronzuur, ceramiden) zitten om de huid te helpen vocht vast te houden. Dat maakt ze nog niet tot moisturizers (vochtinbrengende anti-aging crèmes) in de traditionele zin. Anti-age crèmes zijn rijker en ze vormen een barrière op de huid om alle goede stofjes binnen te houden. Hoewel ook lichter van textuur, zit er eveneens een verschil tussen anti-age serum en gezichtsolie. Traditionele serums zijn geformuleerd op waterbasis. Hoewel er ook meer en meer gezichtsoliën op de markt komen die worden uitgebracht onder de noemer 'serum'. Er zijn serums op waterbasis en op oliebasis. Serums op waterbasis gaan onder de crème en kunnen veel betekenen voor je huid. Ze voeden de binnenste laag van de huid omdat het molecuul erg klein is. De op olie gebaseerde serums gaan weliswaar boven op de vochtinbrengende anti-age crème omdat ze een grotere molecuul hebben. Deze olie serums dienen ertoe de crème, en alles wat je voor deze stap hebt aangebracht, te verzegelen, vast te houden. Dan heb je misschien ook nog gehoord van ‘essence’. Afhankelijk van waar ze in de routine komen (na reiniging, voor hydratatie) en welke functie ze dienen (gerichte huidverzorgingsbehoeften naast alleen hydratatie) lijken serums en essences veel op elkaar. Ze verschillen alleen in textuur: serums zijn meestal iets kleveriger én geconcentreerder, terwijl essences worden afgezwakt met een meer vloeibare textuur. Al kan het soms ook puur een verschil in marketing zijn. Een serum dat als ‘essence’ wordt aangeprijsd bijvoorbeeld. Let op: serums zijn heel krachtig, dus meer is niet altijd beter. Wees voorzichtig voordat je het aanbrengt. Krachtige ingrediënten kunnen een gevoelige huid irriteren. Voer daarom altijd een patch-test uit.

Wat voor soort anti-aging serum past bij mijn huid?

Kijk eerst welke ingrediënten jouw huid nodig heeft voordat je een anti-aging serum kiest. De volgende anti-aging serums kunnen helpen voor jouw huidtype en/of conditie:

- Acne-gevoelig
Zoek naar vitamine C (dit verhoogt de productie van collageen, verbetert het herstelproces van de huid en vermindert ontstekingen), retinol (ook een antioxidant, vermindert ontstekingen), zink (kalmeert irritatie, reguleert de olieproductie) en salicylzuur (maakt de poriën vrij).

- Droog
Zoek naar vitamine E (een antioxidant, beschermt cellen tegen oxidatieve schade), niacinamide (verbetert de elasticiteit van de huid, verhoogt het ceramidengehalte in de huid), glycolzuur (exfolieert zachtjes en verlicht verkleuring) en hyaluronzuur (houdt vocht vast).

- Een doffe huid en pigmentvlekken
Zoek naar anti-aging serums met antioxidanten zoals vitamine C, groene thee-extract, resveratrol, ferulazuur (deze bestrijden vrije radicalen, verhogen de effectiviteit van zonnebrandcrème overdag en bevorderen celherstel en genezing 's nachts).

De beste anti-aging serums van Vichy

Het beste anti-aging serum voor jouw huid verschilt dus per persoon. Het beste anti-aging serum voor jou persoonlijk zou er een kunnen zijn die pigmentvlekken aanpakt, terwijl het beste anti-aging serum voor een vriendin er misschien één is die zich vooral richt op rimpels. Dit zijn de beste anti-aging serums van Vichy die verschillende huiddoelen dienen:

- Vitamine C serum: Peptide C Anti-Aging Ampullen
- Hyaluronzuur serum: LiftActiv H.A. Epidermic Filler
- Serum met voedende oliën: Magistral Elixir

go to top