getGeoIPCountryCode = US SiteAppCode = NL Test : 'NL/US'

OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

De invloed van avocado’s op de huid

De invloed van avocado’s op de huid
  • favoriet

Geliefd door foodbloggers met maar liefst 4.686.153 Instagram posts (en dat worden er alleen maar meer) is de avocado onmisbaar in de keuken van iedere foodie. Maar, wat is nu het voordeel van deze zogenaamde wondervrucht? We vroegen aan Dr. Nina Roos en Raphaël Gruman hoe je het beste kunt profiteren van de voordelen van avocado’s voor je huid.

Avocado: goed voor de huid

Maar wat is nu de invloed van één van moeder natuur haar populairste superfood op onze huid? Dermatoloog Nina Roos heeft het antwoord. Avocado’s zitten vol met vetzuren die essentieel zijn voor herstel van de huid. Deze vetzuren zitten vol met voedingsstoffen die er voor helpen zorgen dat je huid er langer glad en jeugdig uit ziet. Avocado’s bevatten een hoge concentratie vitamine E dat de zichtbare verschijnselen van huidveroudering kan helpen verbeteren. Daarnaast vind je ook vitamine A in avocado’s, dat bekend staat om haar cel reparatie bevorderende eigenschappen. En dat is nog niet alles. Je hebt vast wel eens gehoord van positieve effecten die plantaardige oliën, zoals olijfolie en kokosolie, hebben op de huid. Maar, wist je ook dat avocado olie al heel lang bekend staat als een ware huidverzorging goeroe? Het direct aanbrengen van avocado olie op de huid kan helpen bij het verminderen van uiterlijke kenmerken van huidveroudering dankzij zijn herstellende eigenschappen. Iemand interesse in een guacamole gezichtsmasker?

Bak ze, prak ze, of stop ze in een stoofpot: koken met avocado’s

Hoe haal je nu het meeste uit deze beroemde vrucht? Naast favoriete recept, guacamole (een klassieker met een reden), durven we wel te zeggen dat de meeste van ons niet daadwerkelijk koken met avocado. Daarom hebben we voedingsdeskundige Raphaël Gruman gevraagd hoe je het beste uit je avocado’s kunt halen binnen de korte periode waarop ze perfect rijp zijn. Maak bijvoorbeeld gebruik van de Franse techniek ‘en papillote’, dat letterlijk betekent in een wikkel. Raphaël beveelt aan om de avocado losjes in te pakken in aluminium folie en samen met een vette vis (zalm, is ook een geweldige bron van vetzuren) te bakken in de oven. Let op bij het koken met avocado dat je het vruchtvlees niet te lang bloot stelt aan de lucht omdat het anders snel bruin wordt. Om dit tegen te gaan kun je voor het serveren citroensap over de avocado sprenkelen en het in de koelkast bewaren.

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

5 feiten over avocados

In deze video ontdek je vijf dingen over avocados die je misschien nog niet wist.

De oplossing van Vichy

  • Lichte fluide tegen opkomende tekenen van huidveroudering.
  • Dagcrème tegen opkomende tekenen van huidveroudering
  • Oogverzorging tegen opkomende tekenen van huidveroudering
  • Meest gelezen

    go to top