OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Tips tegen vermoeide huid

Hoewel iedere huid anders reageert op stress en vermoeidheid, is de huid van vrouwen over het algemeen dunner en gevoeliger dan die van mannen. Daarom zie je bij vrouwen sneller tekenen van vermoeidheid terug op de huid. Het is daarom belangrijk om te anticiperen op stressvolle periodes om te voorkomen dat onze vermoeide huid in de problemen komt.

Kiezen van de juiste ingrediënten voor huidverzorging

Antioxidanten zijn super effectief in het strijden tegen negatieve effecten van oxidatieve stress. Om negatieve externe invloeden op de huid helpen tegen te gaan kun je overwegen een antioxidant te gebruiken, zoals Baïcaline of Resveratrol. Deze ingrediënten vind je terug in Slow Age nacht en staan niet alleen bekend om hun anti-stress kwaliteiten: van Baïcaline is het bewezen dat het helpt hyperpigmentatie gelinkt aan veroudering tegen te gaan, terwijl Resveratrol helpt de celvernieuwing en activiteit te stimuleren.

Wil jij je nachtelijke beauty-routine een extra boost geven om je vermoeide huid tegen te gaan? Kies een keer voor een micro-exfoliant zoals LHA. LHA’s ondersteunen het natuurlijke huidvernieuwingsproces, want als je slaapt vindt celregeneratie plaats. Exfoliërende producten kunnen echter het best 's nachts gebruikt worden omdat ze ervoor kunnen zorgen dat de huid lichtgevoelig wordt bij blootstelling aan daglicht vlak na het aanbrengen.

Transepidermaal vochtverlies is verhoogd tijdens je slaap. Het is dus belangrijk om de vermoeide huid te hydrateren met een effectieve nachtcrème of een slaapmasker dat transepidermaal vochtverlies helpt verminderen. Maskers zijn een heerlijke manier om je dag te eindigen, laat je masker een keer wat langer op je huid zitten in plaats van een paar minuten. Het kiezen voor een product dat rijk is aan antioxidanten zal schade gelinkt aan oxidatieve stress, waar de huid dagelijks mee in aanraking komt, helpen verminderen.

Neem de tijd om je vermoeide huid goed te reinigen

Het is belangrijk dat je huid grondig is gereinigd wanneer je verder gaat met je avondverzorgingsroutine. Neem de tijd om met een wattenschijfje gedrenkt in micellair water je gezicht schoon te maken, of je nu wel of geen make-up draagt. Gebruik hierna een reinigingslotion of een reinigingsgel (afhankelijk van je huidtype). Zo weet je zeker dat alle vuil en olie uit je poriën is verwijderd.

Gedurende de nacht herstelt je huid het best. Tijdens het piekmoment worden nachtelijke cyclussen geactiveerd en vindt er celvernieuwing en microcirculatie plaats. Dit heeft vernieuwing van de vermoeide huid en versterking van de huidbarrière tot gevolg. Als je niet goed slaapt, wordt het nachtelijk herstel verstoord en dit heeft effect op uw huidkwaliteit.

Vermoeide huid tegengaan: relax en neem een warm bad

Je mooi voelen aan de buitenkant begint met jezelf mooi voelen aan de binnenkant. Neem daarom de tijd om je mentaal voor te bereiden op bedtijd. Een warm bad of een douche is ideaal om je spieren te ontspannen. Doe dit minimaal een uur voordat je naar bed gaat, omdat je lichaam anders wellicht moeite heeft om op temperatuur te komen.

De oorzaak van een vermoeid uitziende huid

Een verstoring van de diepe slaap: de Remslaap is essentieel voor een mooie huid in de ochtend. Tijdens de diepe slaapperiode bereiken verschillende huid-herstelmechanismen hun optimale activiteit. Bij een gebrek aan slaap, een onregelmatige nachtrust of een verstoring van de biologische klok kan dit proces verstoord worden. Dit heeft dan ook zijn weerslag op je huid.

De oplossing voor een vermoeide huid

De Idealia Skin Sleep nachtcrème is de eerste combinatie van Vichy die in staat is om de diepe slaapmechanismes van de vermoeide huid te stimuleren, zelfs bij een slechte nachtrust.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

go to top