OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Het belang van routine bij een acne-gevoelige huid

Net zoals bij gezond eten gaat het niet om die ene uitzondering waarop je een keer wat minder goed eet, maar om je dagelijkse gewoonten. Heb je dagelijks een uitgebalanceerd dieet, kies je dagelijks voor het optimaal (en daarmee dus vooral ook volledig) verzorgen van een vette, acne-gevoelige huid. Sla geen stappen over. Een vette huid heeft overactieve talgklieren die continu – weliswaar met zachte hand –dienen te worden gereinigd. Zodra die talgklieren namelijk vol lopen met extra talg, maar ook stof en make-up deeltjes, is de kans op onzuiverheden waaronder puistjes groter. En is het puistje eenmaal aan het broeien onder de huid dan is deze lastiger te verwijderen. Met andere woorden: voorkomen is beter dan genezen. Lees hier over een ideale complete verzorgingsroutine voor een gevoelige huid.

Wat veroorzaakt een vette, acne-gevoelige huid?

Een vette huid kan worden veroorzaakt door een aantal factoren: genen, voeding, stress en klimaat zijn hier een aantal van. In de kern is een vette huid het resultaat van een verhoogde talgproductie, wat kan leiden tot verstopte en vergrote poriën. Wat extra glans op de huid kan heel mooi zijn (denk: dewy skin), maar bij een zeer vette, acnegevoelige huid verandert de textuur zodanig dat deze er zeer glanzend en grover uitziet. Het goede nieuws: je kunt je huid er gemakkelijk minder vettig uit laten zien door de juiste producten te gebruiken (en natuurlijk de verkeerde te vermijden). Stap voor stap lopen we je door het ideale regime van dag tot dag voor een te glanzende, vette huid.

Dagelijkse routine voor een acnegevoelige huid

Voor de algehele gezondheid van de acne-gevoelige huid van je gezicht is het belangrijk om dagelijks te reinigen, te exfoliëren, te hydrateren én zonnebrandcrème tegebruiken. Zonlicht werkt misschien op de korte termijn uitdrogend op puistjes, maar op de lange termijn verergert het een vette huid. Nog een veel voorkomende misvatting bij een vette huid is dat een vochtinbrengende crème niet nodig is en de huid nog vetter maakt. Dat klopt simpelweg niet. Door geen of te weinig vochtinbrengende crème aan te brengen, zorg je er juist voor dat de huid gaat overcompenseren en meer talg aanmaakt.

Reiniger

Voor het reinigen van een acne-gevoelige, snel flink glanzende huid is Phytosolution Intensief Zuiverende Gel een aanrader. De Normaderm-lijn is speciaal ontworpen voor een acne-gevoelige huid. Deze reiniger bevat mineralen en probiotica, die vuil, stof en vervuilingsdeeltjes bij de eerste wasbeurt verwijderen. Bij langdurig gebruik matteert het de huid en verfijnt het poriën. Volg op met een Zuiverende Lotion van Normaderm voor extra verfijnde poriën. Ook heel fijn voor een acne-gevoelige huid: Phytosolution Matterende Vulkanische Reiniger, een clay-to-foam reiniger met talgabsorberend klei en een diep reinigend schuim.Bovendien bevat deze formule salicylzuur, een belangrijk ingrediënt voor een acne-gevoelige, vette huid. Salicylzuur helpt acne te behandelen door verstopte poriën te ontstoppen. Salicylzuur werkt zo dat het de verbindingen tussen dode huidcellen afbreekt, zodat ze gemakkelijker uit de porie kunnen komen en door oliën, waaronder talg, af te breken. Salicylzuur vermindert ook de talgproductie van de huid, wat leidt tot minder puistjes.

Vochtinbrengende crème

Ook een acnegevoelige huid kan gedehydrateerd raken, en dit is niet wenselijk. Wanneer de huid uitgedroogd is, produceert deze ook meer talg om het gebrek aan vocht te compenseren. De overtollige talg die wordt geproduceerd, kan je huid niet alleen vetter doen aanvoelen maar ook de kans op verstopte poriën (een bekend symptoom van acne) vergroten. Kies voor een formule die ingrediënten zoals glycerine en hyaluronzuur bevatten, om de huid te hydrateren zonder deze vetter te maken, en niacinamide om de huidskleur te egaliseren. Denk aan Normaderms Corrigerende Verzorging tegen Onzuiverheden die ook salicylzuur en LHA bevat voor een micro-exfoliërend effect.

Exfoliant

Met behulp van een chemische exfoliant help je bacteriën te minimaliseren, het oppervlak van de huid te reinigen en toch de voordelen van de natuurlijke oliën van de huid te behouden. Deze methode biedt effectievere resultaten dan mechanische exfoliatie ofwel een scrub met kleine korreltjes. Het gebruik van zo’n scrub kan verdere irritatie of roodheid veroorzaken bij acne. Verstopte poriën kunnen groter lijken naarmate ze uitzetten en zich vullen met onzuiverheden. Dit kun je bestrijden met natuurlijke alfahydroxyzuren voor een egale, stralende teint. Naast de kracht van chemisch peelen om vergrote poriën te ontstoppen, helpt het om de huid te egaliseren door dode huidcellen op te lossen en het verschijnen van mee-eters en zelfs fijne lijntjes in het gezicht te minimaliseren. Probeer eens Normaderm 3-in-1 Reiniging eens of meerdere malen per week.

Breedspectrum zonbescherming

Verkleuring en acnelittekens, ook bekend als post-inflammatoire hyperpigmentatie, komen vaak voor bij mensen met een acnegevoelige huid. Door dagelijks breedspectrum (tegen UVA- én UVB-straling) te gebruiken, zorg je ervoor dat deze huidproblemen niet verergeren. Kies alleen wel voor een niet-comedogene formule die poriën niet verstoppen zoals Capital Soleil Matterende 3-in-1 SPF50+.

De oplossing van Vichy

go to top