OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

SPF & Huidtype

Zonstraling is zowel goed als schadelijk voor ons. De gezonde effecten van de zon zijn o.a. te vinden in het verbeteren van ons humeur en de aanmaak van vitamine D voor een betere botdichtheid.

SPF & Huidtype

Maar de UV-straling van de zon heeft ook de capaciteit om door te dringen in onze huid en daar grote schade aan te richten. Reacties zoals zonallergie, vervroegde huidveroudering en mogelijk huidkanker zijn het gevolg van langdurige blootstelling aan de zon zonder passende bescherming.
De mate waarin de schade ontstaat, is zowel afhankelijk van de natuurlijke bescherming van de huid tegen de zon als tegen de voorzorgsmaatregelen die genomen worden om de huid te beschermen.

Natuurlijke bescherming tegen de zon

De natuurlijke bescherming van de huid tegen de zon ontstaat doordat de huid zich verdikt onder invloed van UV-straling en de pigmentproductie wordt verhoogd. Een getint huidtype heeft van nature een betere bescherming tegen UV-straling omdat er al meer pigment in de huid aanwezig is. Toch moet ook deze huid beschermd worden omdat er altijd schade ontstaat bij langdurige blootstelling aan de zon.

Om welke SPF vraagt uw huidtype?

Veel mensen denken dat ze prima tegen de zon kunnen en af en toe verbranden niet erg is. Toch zorgt iedere verbranding voor ernstige schade aan de huidcellen. De gevolgen hiervan zijn pas jaren later te zien. Om te bepalen wat de beste persoonlijke zonbescherming is, moet er bepaald worden welk zontype u bent.

- Huidtype I – II: 60% van de Nederlandse bevolking heeft een lichte huid die snel verbrandt en langzaam bruint. Kies voor een hoge bescherming: SPF 50
- Huidtype III: 30% van de Nederlandse bevolking heeft een licht getinte huid, verbrandt niet snel en bruint snel. Kies voor een medium bescherming: SPF 30
- Huidtype IV: 10% van de Nederlandse bevolking verbrandt nooit, bruint zeer snel of is al getint door de Aziatische of Afrikaanse achtergrond. Kies voor een lage bescherming: SPF 2

Ontdek hier wel huidtype u hebt.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

 • BESTSELLER

  Fluweelachtige crème SPF 50+
 • Meest gelezen

  Alles wat je moet weten over UV-stralen

  Zon

  Alles wat je moet weten over UV-stralen

  Steeds alarmerendere mediacampagnes, steeds vaker voorkomende huidkanker, het wordt steeds enger om jezelf aan de zon bloot te stellen. Michel Le Maître, dermatoloog, en Benjamin Bauquin, oprichter van Cocktail Me, dat 100% biologische en natuurlijke ingrediënten levert voor cocktails, geven antwoord op onze vragen.

  lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERING ALGORITME ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om jouw huid
  te analyseren

  Neem een selfie

  Vul je huidprofiel in

  Ontdek jouw persoonlijke huidverzorgings
  advies

  Fijne lijntjesJouw sterke punten
  Rimpels van
  de oogzone
  Jouw prioriteit
  Verminderde
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4