ZONBESCHERMING VOOR HET GEZICHT: ALLE DO’S EN DONT’S OP EEN RIJ

Welke zonnebrand is het beste voor het huidtype van jouw gezicht? En hoe zit het precies met zonnemake-up? Wij leggen het je uit!

Welke zonnebrand is het beste voor het huidtype van jouw gezicht? En hoe zit het precies met zonnemake-up? Wij leggen het je uit!

Van tijd tot tijd kun je weleens iets vergeten (ontbijt, flossen), maar andere zaken zijn van levensbelang. Vraag het een dermatoloog en die zal beamen dat ook dagelijkse zonbescherming voor je gezicht cruciaal is. Het houdt je huid en lichaam gezond. Dagelijks met een parasolletje rondlopen is niet echt haalbaar, dus extra bescherming is belangrijk. De zon is namelijk de nummer één reden waardoor je huid tekenen van veroudering vertoont naarmate de jaren verstrijken. Zonbescherming is hiernaast essentieel om jezelf te beschermen tegen huidveroudering en huidkanker. Het uitgebreide aanbod aan zonbeschermingsproducten voor het gezicht kan verwarrend zijn, maar wij bij Vichy maken je graag wegwijs. Hieronder vind je het antwoord op een aantal prangende vragen rondom SPF en tips voor zonbescherming, specifiek voor je gezicht.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN ZONNEBRANDCRÈME VOOR HET LICHAAM EN HET GEZICHT?

Zoals je wellicht verwacht is zonbescherming voor het lichaam vaak wat voller van textuur. Hierdoor kun je het product gelijkmatig en egaal verdelen. Een zonnebrandcrème voor het gezicht is daarentegen vaak wat dunner van textuur en minder vet. Vaak wordt er gevreesd voor een witte waas op het gezicht, maar Vichy’s producten hebben juist een transparante finish.

‘LANGE UVA-STRALEN ZIJN BOOSDOENERS, WANT ZE ZIJN SCHADELIJK VOOR DE HUID ZONDER DEZE ÜBERHAUPT TE BRUINEN’

WAT VOOR SOORTEN ZONNEBRANDCRÈME VOOR HET GEZICHT ZIJN ER?

Vichy’s Capital Soleil zonneproducten voor het gezicht beschermen alle huidtypen tegen UV-stralen. Ze zijn verkrijgbaar met verschillende beschermingsfactoren en zowel effectief als prettig in gebruik. Vichy heeft – om aan ieders specifieke wensen te voldoen – verscheidene producten voor het gezicht ontwikkeld. De Vichy Capital Soleil-lijn bestaat uit producten die allen een speciaal filtersysteem op basis van Mexoryl bevatten. Dit is een chemisch zonnefilter dat beschermt tegen een breed spectrum UVA-straling. Deze straling is de grote boosdoener, want van UVA word je niet bruin terwijl deze stralen wel sporen van huidveroudering op je gezicht achterlaten.

HOE KIES IK DE JUISTE ZONNEBRANDCRÈME VOOR MIJN GEZICHT?

Dat hangt af van je persoonlijke wensen en je huidtype. Geef antwoord op de volgende twee vragen en je weet precies welke zonnebrandcrème geschikt is voor jouw gezicht.

1. Wat voor textuur voelt prettig aan?
Elke huidsoort vraagt om een ander type verzorging, zo ook bij zonneproducten. Heb je een normale of droge huid? Dan volstaat een fluwelige zonnemelk, die de huid zacht en soepel houdt. Heb je juist een vettige huid? Dan kan een matterend effect wenselijk zijn, waarvoor Vichy een speciale formule heeft ontwikkeld. Dit product is ook geschikt voor wie snel last heeft van mee-eters en puistjes. Het biedt hoge breedspectrum UV-bescherming voor dagelijks gebruik, verrijkt met groene klei en bidifus extract om talg de hele dag te controleren. Hiernaast bestaat er specifieke 3-in-1 zonbescherming verkrijgbaar tegen pigmentvlekken! Dit multifunctionele zonproduct heeft een tintje voor een licht foundation-effect én SPF 50. Het beschermt tegen de vorming van ongewenste pigmentatie opgewekt door UV-licht. Nog een zonbescherming met meervoudige werking: Anti-Aging 3-in-1 crème met SPF 50. Verrijkt met gefermenteerde zwarte thee-extract om zichtbare tekenen van huidveroudering tegen te gaan en de huid te doen stralen.

2. Wat is mijn huidtint?
Het allerbelangrijkste is weliswaar dat je elke dag een goede SPF aanbrengt, voor een blijvend mooie huid. Welke SPF je zonneproduct dient te bevatten is afhankelijk van jouw huidtype. Lees hieronder welke SPF het beste bij jou past:

Zeer lichte / lichte huid
Bruint bijna niet: PHOTO TYPE I - II
SPF 50+ Zeer hoge bescherming
60% van de Nederlandse bevolking heeft een lichte huid die snel verbrandt en langzaam bruint.

Lichte huid / lichtgetinte huid

Af en toe zonnebrand: PHOTO TYPE III - IV SPF 30 Medium bescherming
30% van de Nederlandse bevolking heeft een lichtgetinte huid, verbrandt niet snel en bruint snel.

Getinte / donkere huid

Zonnebrand komt zelden voor: PHOTOTYPE V SPF 20 Lage bescherming
10% van de Nederlandse bevolking verbrandt nooit, bruint zeer snel of is al getint door de etnische achtergrond.

‘INCONVENIENT TRUTH: SOMS STAAT EEN BEETJE KLEUR IN JE GEZICHT DOOR DE ZON TOCH WEL HEEL MOOI’

WAT VOOR MAKE-UP TE DRAGEN IN DE HITTE?

Soms staat een beetje kleur in het gezicht toch wel mooi. Gelukkig bestaat er ook getinte zonnebrandcrème voor het gezicht, die jouw huid optimaal beschermt tegen de zon en je tegelijkertijd een gezonde gloed geeft. Alsof je net terugkomt van een vakantie in Hawaï. Wil je toch liever een ander favoriet poeder of foundation dragen? Gebruik dan voor of na het aanbrengen deze gezichtsmist met SPF30. Zo ben jij optimaal voorbereid op een zonnige dag.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

HUID DIAGNOSE

MOGELIJK GEMAAKT DOOR SKINCONSULT AI

BEPAAL UW BELANGRIJKSTE HUIDBEHOEFTEN

START DE DIAGNOSE