getGeoIPCountryCode = US SiteAppCode = NL Test : 'NL/US'

OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

De strijd tegen wallen en donkere kringen onder de ogen

De strijd tegen wallen en donkere kringen onder de ogen
 • favoriet

Een vermoeide blik, donkere kringen, wallen en rimpels onder de ogen… Is er een manier om die ideale oogopslag, met een jeugdige en vitale uitstraling terug te krijgen?

Hoe ontstaat die vermoeide blik?

« De ogen hebben het zwaar te verduren. Onze oogleden bewegen voortdurend - we knipperen 10.000 keer per dag. Ook wrijven we vaak in onze ogen. De huid rond de ogen wordt daardoor op deze plek dunner, rekbaarder en slapper dan op andere plekken, » legt Pascale Mora uit. Door al deze factoren verschijnen expressie-, droogte- of vermoeidheidsrimpels. De textuur en de kleur van de huid veranderen en wallen en donkere kringen verschijnen. Het gezicht weerkaatst het licht minder goed waardoor de blik somber wordt.

Oogmake-up verwijderen? Niet wrijven!

Door te hard wrijven, irriteer je de ogen waardoor een vermoeide blik ontstaat. Annic Lefol-Malosse vertelt hoe make-up op een optimale manier verwijderd kan worden door zo min mogelijk te wrijven zodat de zeer kwetsbare zone niet beschadigd raakt.
• Doordrenk een watje met oogmake-upreiniger.
• Plaats dit op het ooglid en de wenkbrauwen en dep zachtjes over de zone.
• Vouw het watje dubbel op de wimperrij, waar je opnieuw drukt om de mascara op te laten lossen.

Kies de juiste oogverzorging

Ideaal is een verzorgingsproduct tegen donkere kringen en wallen dat zowel op de textuur als op de kleur en het licht van de oogcontour inwerkt. Pascale Mora vertelt op welke ingrediënten je moet letten:
• Vitamine Cg (een derivaat van vitamine C) bekend om het gladstrijken van rimpels.
• Een combinatie van pigmentverminderende en circulatieverbeterende werkstoffen beperkt het verschijnen van wallen en donkere kringen.
• Cafeïne werkt vochtafdrijvend voor wallen en vermindert de donkere zones.

Zachte, flexibele siliconen applicators zijn ideaal voor deze probleemzone. Ze werken nauwkeuriger dan vingers en voorkomen dat de kwetsbare oogcontour geïrriteerd raakt, aldus Annic. En als het verzorgingsproduct ook nog eens corrigerende pigmenten en parelmoeren bevat voor een direct stralend effect, komt de ideale oogopslag in zicht!

Hoe kun je je oogopslag mooi houden?

Door te sporten! Voor extra zuurstof en om de bloedsomloop te stimuleren tegen wallen en donkere kringen. Door producten te eten die veel essentiële vetzuren en water bevatten, zodat je zich kunt wapenen tegen te warme ruimtes en airco, die droogterimpels veroorzaken. En door een vochtafdrijvende routine om wallen en donkere kringen te voorkomen, net als bij de schoonheidsspecialist. Doe dit zelf ’s morgens vroeg wanneer de ogen opgezwollen zijn, of juist 's avonds om te ontspannen: druk licht met de middelvinger in de binnenhoek van het oog, dan midden onder het oog en boven het oog, onder de arcadeboog en tot slot op de slapen.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

Onze expert

Pascale Mora
Directrice Wetenschappelijke Communicatie Vichy

Annic Lefol-Malosse
Directrice, Instituut Vichy

De oplossing van Vichy

 • Gladmakende crème met stralend effect - Vichy Idealia
 • Idealia oogcrème, vermindert wallen en kringen | Vichy
 • Meest gelezen

  Wat is een serum?

  Gezicht

  Wat is een serum?

  Wat is een serum en wat is het verschil met dagcrème? Ontdek waar een serum goed voor is en hoe je het kunt combineren met je crème.

  lees het artikel

  go to top