OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Tips van professionals om de huid zichtbaar egaler en stralender te maken.

Als je soms het gevoel hebt dat een ideale huid net zo onbereikbaar is als die pot goud aan het eind van de regenboog, wordt het hoog tijd voor een paar goede tips.

Tips van professionals om de huid zichtbaar egaler en stralender te maken.

Een zichtbaar effect…

Huidverkleuringen zoals vlekken en andere kleuroneffenheden komen in verschillende vormen voor, legt dermatologe Joëlle Sebaoun uit. “Jouw dermatoloog kan de oorzaak en aard van jouw vlekken vaststellen en aangeven wat de meest geschikte behandeling voor jou is. Er bestaat ook cosmetica die bij dagelijks gebruik vlekken zichtbaar kan verminderen. Voor een zichtbaar egaler en stralende teint, kies je een verzorging die speciaal ontwikkeld is om de verschillende soorten vlekken aan te pakken, in combinatie met een zonnecrème die hoge bescherming biedt.”

Directe camouflage

Zoek jij een directe oplossing, dan heeft professioneel visagiste Letizia Carnevale wel een aantal camouflagetips. Verminder onvolkomenheden met discrete maar effectieve make-up, voor een direct stralende huid. “Ten eerste zou ik adviseren om het gezicht heel goed en grondig te hydrateren met je standaard huidverzorgingsproduct,” legt ze uit. Gebruik daarvoor een hypoallergene crème die geschikt is voor gevoelige huid, en breng het zorgvuldig aan.

Gebruik corrigerende make-up met een hoge concentratie pigmenten – ofwel een lichte vloeibare foundation of een stick die je makkelijk in je tas doet en altijd bij je hebt. De beste techniek is om een klein beetje camouflage op je vingertop te doen en het op de rug van je hand uit te smeren in een ronddraaiende beweging. “Hierdoor wordt het verwarmd waardoor het lichter wordt en makkelijker aan te brengen is,” gaat Letizia verder. “Smeer de make-up daarna met je vinger zachtjes uit op zones zonder huidverkleuringen. Dep de camouflage met het puntje van je vinger op zichtbare onvolkomenheden – hierdoor kun je wat meer op deze zones aanbrengen. Als je huidvlekken erg klein zijn, kun je wat camouflage op de punt van een wattenstaafje aanbrengen en het heel licht deppen alsof je een impressionistisch schilderij aan het maken bent.” Letizia’s laatste tip is om een tissue te nemen, er voorzichtig één laagje af te trekken en dat op het gezicht te drukken om het teveel te absorberen.

Zo creëer je een echte natuurlijke look en egale teint in een paar snelle en eenvoudige stappen. Nog een laatste advies – probeer eens een felle lipstick of smokey eyes om de aandacht af te leiden van zichtbare onvolkomenheden.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

Onze experts

Letizia Carnevale - Internationaal Make-up artiest
Dr. Joelle Sebaoun - Dermatoloog

go to top