OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Make-up tutorial: het aanbrengen van corrigerende make-up

Visagiste Allison Depriestre laat, aan de hand van voorbeelden, technieken en tips zien hoe je vlekken, littekens en donkere kringen kunt laten verdwijnen. Creëer met behulp van goed dekkende, corrigerende make-up, een perfecte natuurlijke teint.

Make-up tutorial: het aanbrengen van corrigerende make-up

Welk teint-corrigerende product kies je?

Een specifieke foundation met een zeer hoge dekking zoals Dermablend, die extreem lang houdt (16 uur), met een dekking van 6 op een schaal van 7, zorgt voor de beste resultaten.
- Gemengde en vette huid: kies bij voorkeur een vloeibaar, antibacterieel, niet-comedogeen en dermatologisch getest product.
Droge huid: kies voor een smeuïge vochtinbrengende textuur.
De juiste kleur is de tint die het dichtst bij de eigen huidskleur komt. Test de kleur altijd uit op de kaaklijn. Kies, voor een wat stralendere teint, een halve kleurtoon lichter.

Creëer een fluweelzachte teint, die niet glimt

1. Meng een dekkende, pigmentrijke vloeibare foundation met een druppeltje hydraterend serum. Dep het en veeg het vervolgens uit op de contourzones, in een dunne laag over het gehele gezicht.
2. Matteer de huid door een compactpoeder over het gehele gezicht aan te brengen, met name op de T-zone (de horizontale lijn van het voorhoofd en de verticale lijn van de neus tot de kin) en alle glimmende zones.
3. Sluit, bij plaatselijke imperfecties, af met een sterk dekkende corrigerende stick. Dep daarmee de eerste keer over de hele zone en smeer het naar buiten toe uit. Dep daarna nogmaals op de plek maar nu zonder het uit te smeren.

De professional touch van Allison
Wat is het geheim van een natuurlijke teint voor de gemengde tot vette huid? Niet meerdere laagjes foundation over elkaar! Gebruik waar nodig een corrigerende stick voor elke imperfectie en zorg dat poeder altijd licht aangebracht wordt.

Voor een vlekkeloze, perfecte teint

1. Dep met een penseeltje een dun laagje corrigerende stick op de plek. Breng steeds een klein beetje aan totdat de imperfectie volledig gecamoufleerd is. Veeg de contouren uit.
2. Breng een laagje fixerend poeder aan om te zorgen dat het goed blijft zitten.
3. Breng vervolgens een dekkende foundation aan in de kleur van de teint op de uitstekende delen van het gezicht (voorhoofd, bovenkant jukbeenderen en het midden van het gezicht) en op de te camoufleren zone.
4. Geef het gezicht vervolgens vorm met dezelfde foundation in een wat donkerdere kleur onder de wangen en op de slapen.

De professional touch van Allison
Bij zeer ernstige onvolkomenheden (zoals angioom, vitiligo, couperose of zwangerschaps-masker) kan een poeder uitkomst bieden. Breng het tussen elke stap door in een dunne laag aan, zodat het perfect houdt.

Heb je een rond gezicht, volg dan je natuurlijke lijn onder de jukbeenderen om de gelaatstrekken te verfijnen. Wanneer je gezicht juist smal en lang is, breng je je contour horizontaal aan voor vollere wangen.

Een plek op het lichaam camoufleren

Kies bij voorkeur een make-up product voor het lichaam dat niet afgeeft en bestand is tegen wrijven en water.
1. Dep over de plek (bijvoorbeeld een litteken, rode vlek, brandwond of tatoeage).
2. Fixeer de make-up met een laagje poeder.
3. Herhaal dit tot het plek volledig gecamoufleerd is.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

Onze expert

Allison Depriestre
Professioneel visagiste

go to top