5 TIPS OM RIMPELS TE HELPEN VOORKOMEN

Rimpels ontstaan door een combinatie van factoren. Hier alvast vijf supertips om ze te snel af te zijn...

1. ZONNEBESCHERMING

Eén van de belangrijkste oorzaken van huidveroudering is schade door de UV-stralen van de zon. Zelfs op bewolkte dagen kan de huid nog worden beschadigd. Om te voorkomen dat je huid op lange termijn wordt beschadigd, gebruik je buiten altijd een zonnebescherming, blijf je uit de zon tijdens de warmste uren van de dag en draag je een zonnebril en eventueel een petje. Een zonnebril is onmisbaar om te vermijden dat er zich fijne lijntjes rond de ogen, ook wel kraaienpootjes genoemd, vormen doordat je je ogen dichtknijpt in de zon.

2. SLAAP VOLDOENDE

Slaap is essentieel voor een gezond uitziende huid die stevig en stralend oogt. Terwijl je in dromenland vertoeft herstelt je huid zich. Door slaapgebrek wordt de huid niet alleen dof maar ook minder elastisch, waardoor er zich rimpels kunnen vormen. Vooral de zones rond de ogen en de mond zijn hier gevoelig voor. Idealiter slaap je 8 uur en op je rug. Waarom? Lig je uren met je gezicht in je kussen, dan ontwaak je gegarandeerd met zogenaamde "slaaprimpels". Bij jongere huid verdwijnen die onmiddellijk maar door de afname van collageen en elastine met de leeftijd gaat dat bij oudere huid een stuk minder snel.

3. DEHYDRATIE

Zonder voldoende water en hydratatie worden huidcellen minder stevig, wat de huid ongelijkmatig en fragieler maakt. Voldoende water drinken helpt alvast om je huid te hydrateren, naast een regelmatige huidverzorging met o.a. een dag- en nachtcrème.

4. VITAMINES

Je huid gezond laten ogen begint van binnen. Van alle vitamines en mineralen is vitamine C de belangrijkste voor onze huid. Naast de anti-oxiderende eigenschappen (oxidatie is een belangrijke oorzaak van vroegtijdige huidveroudering!) draagt die ook bij tot de aanmaak van collageen en biedt ze extra bescherming tegen UV-stralen. Beperk je echter niet tot uitwendig gebruik en kies ook voor gezonde voeding. Vitamine C zit in citrusvruchten en donkere bladgroenten, alsook in tomaten, broccoli, bessen en bonen.

5. HUIDVERZORGINGSROUTINE

Dagelijkse huidverzorging is een must, maar wist je ook dat de manier waarop je ze aanbrengt even belangrijk is? In plaats van crème en/of serum snel in de huid te wrijven, masseer je die beter met het vlakke deel van je vingers. Op die manier wordt het product beter door de huid opgenomen en wordt tevens de bloedcirculatie gestimuleerd.

HUID DIAGNOSE

MOGELIJK GEMAAKT DOOR SKINCONSULT AI

BEPAAL UW BELANGRIJKSTE HUIDBEHOEFTEN

START DE DIAGNOSE