OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Onzuivere huid: alle make-up tips

Advies van de dermatoloog

Onze expert Dr. Philippe Deshayes ontvangt dagelijks patiënten die ervan dromen dat hun huidproblemen meteen verdwijnen. « De eerste resultaten van verzorgingsproducten vergen vaak tijd, en daarom adviseer ik meisjes en vrouwen in mijn praktijk vaak om make-up te gebruiken. Zo accepteren ze hun spiegelbeeld en houden ze zich ineens ook beter aan de behandeling die gelijktijdig plaatsvindt ». Maar let op, make-up mag niet teveel zijn, het effect moet vooral natuurlijk zijn.

Geschikte producten

Niet alle foundation is geschikt bij puistjes. Waar moet je op letten? « Het belangrijkste voor ons als dermatologen, is een veilige productsamenstelling. De symptomen mogen niet verergeren. Bij acne bijvoorbeeld, moet de foundation geschikt zijn voor de vette huid. Kies een niet-comedogeen, hypoallergeen product, dat geschikt is voor de gevoelige huid. En aangezien we spreken over corrigerende make-up, moet een hoogwaardige dekking (25 à 30% pigmenten) gepaard gaan met het uitsmeergemak van de foundation. »

De kunst van het gezichtsbedrog

Pascale, professionele visagisten gebruiken ook corrigerende foundations. Waarom en hoe? « Heel vaak inderdaad! Omdat ze goede resultaten bieden qua camouflage, en toch discreet zijn. Bij het aanbrengen van dit soort make-up, moet het product altijd goed voorverwarmd worden op de rug van de hand, om het perfect uit te kunnen smeren. Dep het vervolgens met de vinger, een sponsje of een kwastje op het gezicht. »

Wat is de beste techniek om een puistje te camoufleren? « Bij een opstaande oneffenheid (zoals een puistje of een litteken), begin je met het aanstippen van het te camoufleren deel. »

Licht of donker, hoe kies je een foundation? « Gebruik twee tinten en breng de lichtste aan op de dieper liggende delen en de donkere tint op de uitstekende delen. Het resultaat moet mat zijn zodat een vlak optisch effect gecreëerd wordt. »

Schone kwasten en sponsjes

Was voor en na het opmaken de handen zorgvuldig. En maak dan ook meteen het sponsje of de zeep schoon als die zijn gebruikt. Een druppeltje shampoo is goed voor de kwasten en houdt de textuur heel. Laat alles altijd goed drogen.

Vergeet acne, puistjes, verwijde poriën, littekentjes etc. Onze experts zijn het er unaniem over eens: corrigerende make-up kan alles laten verdwijnen!

Onzuivere huid: alle make-up tips

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

 • Corrigerende foundation voor huidoneffenheden - Vichy Dermablend 3D correctie.
 • Corrigerende foundation Dermablend
 • Meest gelezen

  Welke foundation past bij jou?

  Make-up

  Welke foundation past bij jou?

  Foundation is een geweldig product, elke vrouw is er gek op. Toch is het kiezen van een foundation vaak lastig. Hoe zorg je ervoor dat je make-up mooi is en blijft zitten? En hoe voorkom je dat je een dikke, opvallende laag make-up op je gezicht krijgt die niet overeenkomt met de ondertoon van jouw huid? Onze expert geeft antwoord op jouw vragen over foundation en zij geeft je een aantal tips om de perfecte foundation voor jezelf te kiezen!

  lees het artikel

  De voordelen van BB Cream

  Make-up

  De voordelen van BB Cream

  Een BB cream doet alles tegelijk: hydrateren, kalmeren en camoufleren. Dat is dan ook direct het grootste voordeel: u bespaart tijd én geld omdat andere huidverzorgingsproducten overbodig zijn. BB cream is een moisturizer, foundation en zonnebrand in één.

  lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERING ALGORITME ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om jouw huid
  te analyseren

  Neem een selfie

  Vul je huidprofiel in

  Ontdek jouw persoonlijke huidverzorgings
  advies

  Fijne lijntjesJouw sterke punten
  Rimpels van
  de oogzone
  Jouw prioriteit
  Verminderde
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4