OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Je gezicht shapen in 5 minuten met een professionele visagiste

Pascale Guégan, onze professionele visagiste, leert je hoe je de contouren van je gezicht optisch kunt perfectioneren met hele makkelijke toe te passen trucjes! In minder dan 5 minuten kan je je gezicht mooi in vorm shapen om er stralend uit te zien!

Je gezicht shapen in 5 minuten met een professionele visagiste

Make-up tips: het geniale spel van contrasten

Pascale, kan je ons eens in het kort omschrijven hoe je het gezicht een mooiere vorm kan geven? “Het komt er in essentie op neer twee contrasterende tinten te gebruiken, een lichte en een donkere. De lichtste kleur moet je natuurlijke huidtint zo veel mogelijk benaderen (of zelfs een tint lichter zijn als je hem hebt gekocht op een moment dat je een zomers kleurtje had). Hiermee kan je bepaalde gezichtsvolumes (voorhoofd, ogen) optisch vergroten en highlighten, dus extra doen opvallen door het licht te weerkaatsen. De donkerdere tint (één of twee tinten donkerder) dient om te structureren, te accentueren, iets te “ronde” wangen af te vlakken, een dubbele kin weg te werken…. Het is deze tint die er uiteindelijk voor gaat zorgen dat je er op je best uitziet.

De kracht van pigment

Er bestaan zoveel verschillende producten voor de teint, wat is jouw favoriete textuur om het gezicht te contouren? “Voor een discreet en natuurlijk contouring-effect voor elke dag raad ik formules met hoge pigmentconcentraties aan. Kies voor corrigerende compact foundation in een doosje met een aanbrengsponsje, dat is heel handig aan te brengen en om eventueel in de loop van de dag bij te werken. Een ander voordeel van deze formule is de matte finish, waardoor je achteraf geen poeder meer hoeft aan te brengen.”

Kies voor licht…

Eenmaal als je je twee tinten compacte foundation hebt gekozen, met welke begin je dan? “Je kunt beginnen met de lichtste tint, die je op het hele gezicht aanbrengt als basis, waarna je extra toetsen aanbrengt op de “bolle” gedeelten om die op te lichten en de teint op te frissen: het midden van het voorhoofd, de rug van de neus, onder de ogen, boven de lip (neuslippenplooi), aan de mondhoeken en in het midden van de kin.”

… werk zorgvuldig…

Voor je begint nog een kleine tip van onze professional: “Hou je sponsje even onder de waterkraan en wring het dan goed uit voordat je er wat foundation mee opneemt. Dep het product dan heel goed uit met het sponsje om zichtbare overgangen te vermijden”.

… en volg de gids!

En wat met de donkere tint? Pascale Guégan gaat alle zones langs die je kunt shapen en toont hoe je dat doet afhankelijk van je gezichtsvorm:   

Voorhoofd smaller maken: heb je een breed voorhoofd, breng de donkere tint dan horizontaal aan over de breedte, te beginnen met de haarlijn. Werk de foundation goed uit en teken ook een ovaal op elke slaap.   

Neus verkleinen: is die wat te lang, breng dan een stipje donkere kleur aan onder de neus! Of wat te breed? Zet dan een streep aan weerszijden van de neusrug, van de oogholte tot de neuspunt.   

Wangen strakker doen lijken: Ga van elk oor richting de neus, onder de kaaklijn om de jukbeenderen naar voren te halen.   

Dubbele kin wegwerken: breng je foundation met het sponsje aan op de onderrand van je gezicht, onder het kaakbeen en op de ovaal van de hals, en dan naar beneden toe richting decolleté.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

Onze expert

Pascale Guégan
Make up artist

De oplossing van Vichy

 • Corrigerende crème/foundation 12u - Vichy Dermablend
 • Fixerend poeder
 • Meest gelezen

  Welke foundation past bij jou?

  Make-up

  Welke foundation past bij jou?

  Foundation is een geweldig product, elke vrouw is er gek op. Toch is het kiezen van een foundation vaak lastig. Hoe zorg je ervoor dat je make-up mooi is en blijft zitten? En hoe voorkom je dat je een dikke, opvallende laag make-up op je gezicht krijgt die niet overeenkomt met de ondertoon van jouw huid? Onze expert geeft antwoord op jouw vragen over foundation en zij geeft je een aantal tips om de perfecte foundation voor jezelf te kiezen!

  lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERING ALGORITME ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om jouw huid
  te analyseren

  Neem een selfie

  Vul je huidprofiel in

  Ontdek jouw persoonlijke huidverzorgings
  advies

  Fijne lijntjesJouw sterke punten
  Rimpels van
  de oogzone
  Jouw prioriteit
  Verminderde
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4