OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Welke foundation past bij jou?

Artikelen Facecare

Foundation is een geweldig product, elke vrouw is er gek op. Toch is het kiezen van een foundation vaak lastig. Hoe zorg je ervoor dat je make-up mooi is en blijft zitten? En hoe voorkom je dat je een dikke, opvallende laag make-up op je gezicht krijgt die niet overeenkomt met de ondertoon van jouw huid? Onze expert geeft antwoord op jouw vragen over foundation en zij geeft je een aantal tips om de perfecte foundation voor jezelf te kiezen!

Welke foundation is goed, waar moet ik op letten?

Om de perfecte foundation voor jezelf te vinden, kun je niet zomaar een product uit de schappen kiezen. Het is belangrijk om een tint en formule te kiezen die geschikt is voor jouw huid. Wil jij dat je make-up een natuurlijke uitstraling heeft? Dat is alleen mogelijk als je foundation een ondertoon heeft die past bij jouw huidskleur. Wij geven je drie tips bij het kiezen van de juiste foundation:

Huidtype
Foundations zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Wat voor product je zou moeten kiezen heeft te maken met je huidtype. Voor een vet huidtype zijn er matterende foundations om het glimmen van je huid tegen te gaan, zoals de Dermablend 3D Correctie. Heb je een droge huid, dan is een vloeibare foundation vaak het meest geschikte product voor je huid. Denk bijvoorbeeld aan de Teint Ideal Crème, deze foundation geeft jou een perfecte teint en heeft een hydraterende textuur.

De kleur van je huid
of je huid nu licht, getint of donker is, elk huidtype heeft een unieke kleur en daardoor een andere ondertoon. Een lichte en een getinte huid kunnen een roze of gele tint hebben, bij een donkere huid is dat minder het geval. Welke kleur foundation je nodig hebt, is dus per persoon verschillend. Kies je niet de juiste kleur, dan kan je een onnatuurlijke gele of oranje gloed krijgen. Het is dus erg belangrijk dat jij kleuren uitprobeert en vergelijkt op je eigen gezicht. Houd altijd rekening met de ondertoon van je huid.

Test deze beauty producten altijd eerst op je kaak. Om tot de perfecte foundation te komen moet deze als het ware versmelten met de kleur van je huid. De juiste ondertoon, die geschikt is voor jouw huid, zorgt ervoor dat je een natuurlijke look krijgt. Om een natuurlijke teint te behouden is het belangrijk om in de winter en zomer af en toe te checken of de teint van je foundation nog steeds overeenkomt met de kleur van je huid.

Kies hypoallergene producten
Verzorgingsproducten of make-up kunnen ‘comedogeen’ zijn of comedogene stoffen bevatten. Als een product of stof comedogeen is, wil dat zeggen dat het poriën kan verstoppen of acné kan verergeren. Kies dus altijd voor een hypoallergene formule die geschikt is voor de gevoelige huid, zodat jouw huid niet te lijden heeft onder je beauty producten.

Hoe blijft foundation langer zitten?

We hebben er allemaal wel eens last van dat onze foundation niet blijft zitten. Zeker op warme dagen lijkt het wel of onze foundation wegsmelt. Hieronder hebben we een aantal stappen die je zou moeten doorlopen om ervoor te zorgen dat jouw foundation de hele dag blijft zitten, ook op warme dagen.

Bereid je huid voor
Reinig je gezicht goed voordat je de foundation aanbrengt op je gezicht. Vervolgens breng je een dagcrème of serum aan. Probeer het hele jaar door een dagcrème met UV-filter te gebruiken of een ander product dat een SPF bevat. In de zomer doe je er goed aan om na je dagcrème een zonbescherming aan te brengen met een hogere factor. Om je make-up te fixeren en een natuurlijke dekking te krijgen is het belangrijk om bij de laatste stap een primer aan te brengen. Een primer egaliseert je huid en fungeert daarom als basis voor een foundation.

Foundations aanbrengen
De manier waarop een foundation wordt aangebracht kan er ook voor zorgen dat je make-up langer en beter blijft zitten. Schud je foundation altijd voor gebruik en breng het aan op je gezicht door van binnen naar buiten te werken. Op deze manier heb je een natuurlijk resultaat met een hoge dekking.

Nog een aantal beauty tips:

  • Voordat jij een foundation aanbrengt, kan je gebruik maken van een concealer zoals de Dermablend SOS Coverstick. Zo kun je rode vlekjes en littekens al grotendeels maskeren.
  • Als foundation niet goed blijft zitten, kun je gebruik maken van een fixerend poeder. De fixerende poeder zorgt ervoor dat je make-up tot 18 uur blijft zitten, ook bij warm weer.
  • Op zoek naar een goede fixatie spray?  Met het mineraliserend thermaal water van Vichy kan je er ook voor zorgen dat je beauty producten beter blijven zitten. Bovendien laat het jouw make-up meer samensmelten met je huid, waardoor je een mooie, natuurlijke look verkrijgt.

Is foundation slecht voor je huid?

Foundations zijn niet slecht voor je huid. Integendeel: foundations bevatten vaak verzorgende ingrediënten die de huid niet verstoppen of irriteren. Het is wel altijd belangrijk om rekening te houden met jouw huidtype bij het kiezen van een geschikte foundation. Daarnaast is het reinigen van jouw huid en van je beauty tools een absolute must! Zo verspreid je geen mogelijke bacteriën en voorkom je dat je oude foundationresten aanbrengt op jouw gezicht.

Dekkingsgraad

Foundations zijn in principe producten die bedoeld zijn om jou een egale, ideale teint te geven. Maar het is per persoon verschillend wat voor type foundation je nodig hebt om je huid te egaliseren. Foundations zijn verkrijgbaar in verschillende texturen, waarbij de ene textuur een betere dekking geeft dan de andere. Kies een textuur die tegemoet komt aan de behoefte van je huid. Heb je een oneven teint met onzuiverheden, zoals mee-eters, acné of heb je vooral een grove huid? Ga dan voor een product dat acné vermindert en een oneffen huid gladstrijkt. Is jouw teint egaal en heb je weinig onzuiverheden die jij wilt bedekken, ga dan voor lichte producten die je een natuurlijke look geven.

Foundation kiezen voor de droge huid

Een droge huid heeft meer behoefte aan voeding: je kiest bij een droge huid dus eerder voor een wat rijkere textuur. Een geschikte foundation zorgt niet alleen voor een egale huid, maar zorgt er ook voor dat de droge huid comfortabel aanvoelt. Zoek je een foundation voor de droge huid? Kies dan voor de Teint Idéal Crème of neem Dermablend Fluide als je een hogere dekking wilt.

Foundation kiezen voor de vette huid

Bij een vette huid moet je op zoek gaan naar een foundation met een lichte textuur, die de huid niet vetter maakt of poriën laat verstoppen. Neem bijvoorbeeld Teint Idéal Fluide of Dermablend 3D Correctie, de perfecte foundation voor mensen met een vette huid, imperfecties of een neiging tot acné.

Foundation voor de gevoelige huid

Wie een gevoelige huid heeft kiest voor een foundation met hypoallergene ingrediënten en een hoge tolerantie. Alle foundations van Vichy zijn speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. Je kunt deze dus ook veilig gebruiken en ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor er altijd een perfecte foundation bij zit voor jou.

Foundation voor de oudere huid

Voor de rijpere huid kan je het beste een aangepaste foundation gebruiken. Een standaard foundation kan bijvoorbeeld te glanzend of juist te poederachtig zijn, waardoor rimpeltjes en fijne lijntjes geaccentueerd worden. Breng de foundation ook niet te dik aan, hierdoor worden zulke oneffenheden beter zichtbaar. DeLiftactiv Flexiteint lijn richt zich specifiek op de rijpere huid: de siliconentextuur zorgt ervoor dat de huid er gladder uitziet. De foundation bevat ingrediënten die direct een langdurig zichtbaar liftend effect geven en daarnaast rimpeltjes merkbaar verminderen.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

go to top